10.3 C
Craiova
joi, 25 aprilie, 2024
Știri de ultima orăSportLocul trei e pentru „lei“

Locul trei e pentru „lei“

Învingători la Iaşi, jucătorii craioveni au încheiat campionatul pe podium (Foto: ucv1948.ro)

Formația Universitatea Craiova a reușit să se impună duminică seară, în Moldova, în fața echipei Poli Iași, cu 2-1, și, în urma celorlalte rezultate înregistrate în etapa a 10-a din play-off, a încheiat sezonul competițional 2017 / 2018 pe locul trei, cu 38 de puncte.
Gazdele au deschis scorul prin Kizito, care a reluat din fața porții după o pasă de pe dreapta venită de la Platini (’16, 1-0).
Alb-albaștrii au restabilit egalitatea prin Alex Mateiu, care a reluat cu capul de la opt metri o centrare de pe stânga a lui Bancu (’28, 1-1).
Știința a preluat conducerea șapte minute mai târziu, după o fază cursivă, ca la antrenament, inițiată de Bancu și finalizată de Băluță (’35, 1-2).
Poli Iași: Rusu – Zaharia (’67, Boșoi), Frăsinescu, Jagodinskis, Panțîru – Mihalache, Cioinac (’45+5, Mendes) – Platini, Joalisson (’81, Ștefănescu), Kizito – Cristea. Antrenor: Flavius Stoican.
„U“ Craiova: Mitrovic – Popa, Kelic, Ferreira – Martic, Zlatinski (’46, Santos), Mateiu, Bancu – Băluță, Glavina, Mitriță (’87, Dimitrov). Antrenor: Devis Mangia.
Cartonașe galbene: Jo, Frăsinescu / Zlatinski, Martic, Glavina, Băluță.
Au arbitrat: George Rădulescu – Marius Nicoară, Imre-Laszlo Bucsi; Adrian Cojocaru.
Pentru Universitatea Craiova urmează finala Cupei României împotriva echipei AFC Hermannstadt, programată duminică, 27 mai, de la ora 21.00, pe Arena Națională.
Dacă „U“ Craiova va câștiga finala Cupei Romaniei, alb-albaștrii vor juca în turul trei al Ligii Europa și ar putea întâlni echipe precum Zenit St. Petersburg (Rusia), Feyenoord (Olanda), Olympiakos Pireu (Grecia) și Dinamo Zagreb sau Hajduk Split.
Punând și răul în față, „U“ Craiova – echipă clasată pe locul trei, dacă ar pierde Cupa, ar avea următoarea listă cu adversare: FC Sevilla (Spania), AZ Alkmaar (Olanda), Maccabi Tel-Aviv (Israel), Partizan Belgrad (Serbia), Burnley (Anglia), Molde FK (Norvegia), FC Ufa (Rusia), Apollon Limassol (Cipru), Asteras Tripolis (Grecia), Illichivets Mariupol (Ucraina), Lech Poznan (Polonia), Admira Wacker (Austria), Atromitos FC (Grecia), Zalgiris Vilnius (Lituania), FH Hafnarfjardar (Islanda), Dundalk (Irlanda), Gabala FK (Azerbaijan), NK Osijek (Croația).

Mangia, mulțumit

Antrenorul formației din Bănie, Devis Mangia, a declarat la finalul jocului că este mulțumit cu locul ocupat de Universitatea Craiova la finalul Ligii I, iar sezonul ar putea deveni senzațional dacă elevii săi ar obține și trofeul Cupei României. „Vreau să felicit Iașiul pentru prestația pe care a avut-o în acest sezon, pentru fotbalul practicat. Felicit și echipa CFR Cluj pentru câștigarea campionatului. Când o echipă câștigă un campionat atât de lung înseamnă că merită acest lucru. A fost o victorie meritată, care ne-a dus pe locul trei. Sunt foarte mulțumit de ceea ce au reușit jucătorii mei, că s-au clasat pe podium după 23 de ani în care Craiova nu a mai fost pe podium. Mai avem un meci dificil, finala Cupei. Într-o finală nu există o formație favorită, ambele pornesc cu aceleași șanse, pentru că este un singur meci. Ne dorim să câștigăm și Cupa după 25 de ani și să-i facem fericiți pe suporterii noștri“, a declarat Devis Mangia, după ultimul fluier al întâlnirii de la Iași.
Din rândul jucătorilor, mijlocașul croat Ivan Martic a declarat că este încântat de faptul că va juca în tricoul Universității Craiova în ediția viitoare a Ligii Europa, dar speră să sărbătorească împreună cu suporterii olteni și câștigarea Cupei României.
„Sunt bucuros că am reușit să câștigăm această partidă și prin această victorie echipa a terminat pe locul trei și s-a calificat în Liga Europa. Nu a fost un meci ușor, dar noi ne-am dorit mult să revenim pe locul trei. Acum ne așteaptă un joc extrem de important și toată echipa trebuie să se concentreze pe meciul de duminică, cu Hermannstad, care nu va fi ușor. Îmi doresc să câștigăm Cupa și să sărbătorim cu suporterii în oraș”, a declarat Ivan Martic.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS