17.8 C
Craiova
joi, 28 martie, 2024
Știri de ultima orăSportHandbalistele craiovene au revenit pe locul doi în Liga Florilor. Dumanska şi colegele sale, la 60 de minute distanţă de o nouă medalie

Handbalistele craiovene au revenit pe locul doi în Liga Florilor. Dumanska şi colegele sale, la 60 de minute distanţă de o nouă medalie

Jucătoarele au sărbătorit victoria alături de fani şi le-au mulţumit acestora pentru susţinerea din acest sezon (foto: SCM Craiova Handbal Oficial)
Jucătoarele au sărbătorit victoria alături de fani şi le-au mulţumit acestora pentru susţinerea din acest sezon (foto: SCM Craiova Handbal Oficial)

Handbalistele de la SCM Craiova au revenit aseară pe locul doi în Liga Florilor, după ce au obținut o victorie categorică, scor 30-23 (17-10), în meciul de pe teren propriu cu Corona Braşov.

Partida a fost una restantă din penultima etapă a campionatului.

SCM are acum 55 de puncte, cu unu mai mult decât formația de pe locul trei, Măgura Cisnădie.

Accidentată la picior, Cristina Zamfir a părăsit terenul plângând, pe braţele medicilor şi ajutată de colege, şi rămâne de văzut dacă va putea juca în ultima etapă.

Elevele lui Bogdan Burcea vor juca în ultima etapă în deplasare, cu Dunărea Brăila, meciul fiind programat sâmbătă, de la ora 16.00. Tot atunci, Cisnădie va juca cu CSM Slatina.

Pe parcursul jocului de aseară, Cupa EHF cucerită de craiovence sâmbăta trecută a stat la dispoziția suporterilor, care s-au fotografiat cu trofeul. La final, vizibil obosite, handbalistele de la SCM nu au renunţat la  ritualul obişnuit: au cântat cu galeria, au făcut turul terenului pentru a salute publicul care le-a fost alături în acest sezon şi au făcut fotografii cu toţi cei care le-au cerut-o.

Trei jucătoare au fost convocate de Ambros Martin la naţională

Pentru trei dintre componentele echipei craiovene meciul de sâmbătă nu va fi ultimul din acest sezon, pentru că au fost convocate la naţionala României, pentru jocurile cu Austria (31 mai, deplasare) şi Portugalia (3 iunie, Buzău), ultimele partide din cadrul grupei preliminre pentru calificarea la Campionatul European – Franța 2018.

Este vorba despre portarul Yulia Dumanska, Valentina Ardean Elisei şi Ana Maria Ţicu. Dacă primele două sunt obişnuite cu prezenţa la prima reprezentativă, în schimb, pentru Ana Maria Ţicu este o premieră convocarea. Jucătoarea care a făcut un sezon extraordinar mai fusese convocată la selecţionata B a României dar şi la tineret. Reunirea lotului va avea loc pe 25 mai la Bucureşti.

 

SCM Craiova –  Corona Braşov 30-23

SCM Craiova: Dumanska, Stanciu, Lung – Țicu 8, Klikovac 6, Trifunovic 4, Nikolic 4, Pricopi 3, Rădoi 2, Șelaru 1, Vizitiu 1, Zamfir 1, Tudor, Elisei, Stoican.

Corona Braşov: Mîrcă, Hosu – Buceschi 8, Hotea 3, Ciuculete 3, Chiper 3, Neagu 2, Chiricuță 2, Popa 2, Bloj.

 

 

Interviu

Bogdan Burcea: Mai avem un pas până la titlul de vicecampioane, dar este un pas greu

Antrenorul principal al oltencelor, Bogdan Burcea, a vorbit la finalul jocului despre ce-şi doreşte în ultima etapă, despre jucătoarele convocate la naţionala României şi despre viitorul echipei.

Gazeta de Sud: V-aţi despărţit de suporterii dvs. cu o victorie concludentă, care vă duce pe locul doi.

Bogdan Burcea: Mă bucură acest lucru, îngrijorat sunt numai pentru starea de sănătate a sportivelor. Am muncit un an de zile, le-am ţinut în picioare, îmi doresc să termine în picioare. Le felicit şi sper să ne recuperăm până la jocul de la Brăila, astfel încât să putem aborda partida la victorie.

 

GdS: Mai este un pas până la medaliile de argint. Aveţi emoţii?

B.B.: Este un pas mare, greu, împotriva unei echipe care a fost în primele cinci şase formaţii ale handbalului feminin românesc în ultimii 12 ani. E ultimul meci şi pentru ele în faţa suporterilor proprii. Va fi greu, însă ne dorim victoria.

 

GdS: Este final de sezon, vă temeţi că concentrarea jucătoarelor nu va mai fi la nivel ridicat? Sunt şi fete care vor pleca de la Craiova.

B.B.: Sunt fete care vor pleca, aşa este, dar momentan sunt aici. Sunt jucătoare profesioniste, şi-au făcut treaba aici şi sper ca în ultimul meci să încununeze munca dintr-un sezon, să pună la gât medalie de argint, pentru că merită acest lucru.

„Şi Pricopi putea fi convocată”

Gds: După un sezon de excepţie, în care aţi câştigat Cupa EHF, au venit şi convocările pentru jucătoarele craiovene la lotul naţional. Sunt trei jucătoare, trebuia Ambros Martin să cheme mai multe?

B.B.:  E un motiv de mândrie tot timpul să ai jucătoare la lot. Cred că şi Pricopi putea fi convocată. A dovedit că nu e jucătoare în România între 6 şi 9 metri cu capacităţile ei şi veleităţile ei tehnice. Chiar dacă va pleca este o jucătoare pe care am susţinut-o mereu şi consider că trebuia să fie la echipa naţională. Dar are viitorul înainte, trebuie să muncească.

 

GdS: V-aţi creionat lotul pentru sezonul următor, profilul echipei?

B.B.:  Sunt foarte multe de făcut în acest sens, încercăm să ne orientăm cât putem de bine. Vom vedea în următoarele două săptămâni dacă reuşim să încropim acea echipă care să menţină standardele pe care noi singuri le-am impus în acest sezon.

Interviu

Ana Maria Ţicu: Sper să nu dezamăgesc la naţională

Ana Maria Ţicu, revelaţia acestui sezon, a marcat în meciul cu Corona Braşov opt goluri. “Răţuşca” a vorbit la finalul meciului despre convocarea la naţională.

GdS: Ana, cu ce gânduri vă despărţiţi de suporterii voştri?

Ana Maria Ţicu: Cu greu, au fost oameni minunaţi. Le mulţumim din suflet că au fost alături de noi atât la victorii cât şi la înfrângeri şi sperăm la anul să fie în număr la fel de mare alături de noi.

GdS: Mai aveţi un meci, la Brăila, unde luptaţi pentru medaliile de argint. Chiar dacă nu vor face deplasarea, fanii vor fi alături de voi, cu sufletul.

Ana Maria Ţicu: Cu siguranţă vor fi alături de noi cu sufletul şi sperăm să nu îi dezamăgim, să facem un meci bun şi să venim cu victoria de acolo şi cu medaliile.

GdS: A venit şi convocarea la naţionala mare, cum te simţi?

Ana Maria Ţicu: Este un moment important, a fost un sezon excepţional pentru această echipă, am avut multe reuşite, am câştigat Cupa EHF, ne dorim să terminăm în campionat pe locul doi şi la naţională să nu dezamăgesc. Sper să fie totul bine şi să fiu sănătoasă.

 

 

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS