21.7 C
Craiova
vineri, 29 martie, 2024
Știri de ultima orăSportUmpleți sala din nou, fetele au nevoie de voi!

Umpleți sala din nou, fetele au nevoie de voi!

Handbalistele craiovene trebuie să învingă Corona Braşov pentru a reveni pe locul doi în campionat (FOTO: Claudiu Tudor)

Handbalistele de la SCM Craiova vor disputa astăzi ultimul meci oficial pe teren propriu din acest sezon, de la ora 18.00, în compania Coronei Brașov. Partida este importantă deoarece elevele lui Bogdan Burcea, câștigătoare ale Cupei EHF, au nevoie de victorie pentru a se apropia și mai mult de medalia de argint, care le-ar asigura participarea în Liga Campionilor. Handbalistele de aur ale Băniei vor o sală plină, ca la meciurile din Cupa EHF, mai ales că pentru unele dintre componentele lotului acesta va fi ultimul joc în tricoul Craiovei pe teren propriu.

După ce sâmbăta trecută realiza o performanță colosală, cucerirea Cupei EHF, echipa feminină de handbal SCM Craiova se concentrează acum să iasă vicecampioană națională. Alb-albastrele au avut programate în această săptămână ultimele trei jocuri din acest sezon al Ligii Florilor, dintre care două restante. Marți, elevele lui Bogdan Burcea au înregistrat o primă victorie, scorul 27-22, pe terenul ultimei clasate, Rapid București. După acest succes, oltencele s-au apropiat la două puncte de echipa de pe locul doi, Măgura Cisnădie. Astăzi SCM va juca și al doilea meci restant, cu Corona Brașov, iar dacă va câștiga va reveni pe locul secund în clasament, cu un punct mai mult peste sibience, cu o etapă înainte de finalul sezonului.
Partida SCM Craiova – Corona Brașov va începe la ora 18.00 (DigiSport, TelekomSport) și va fi ultima pe teren propriu pentru jucătoarele antrenate de Bogdan Burcea, Grigore Albici și Dumitru Berbece.

Unele jucătoare, la ultimul meci acasă în tricoul Craiovei

De aceea, staff-ul tehnic și handbalistele au făcut apel la suporteri să vină în număr cât mai mare, să le poarte spre succes. Dacă în urmă cu o săptămână toată lumea ar fi dat toți banii pentru un bilet la marea finală a Cupei EHF, cu Vipers Kristiansand, iar mulți suporteri care au dorit să vină la acea partidă au regretat că nu au mai prins bilet, acum ar fi frumos ca publicul să ia din nou cu asalt Polivalenta, să încurajeze fetele și să își ia „la revedere“ de la unele dintre componentele lotului, care vor părăsi echipa. Mai mult, oficialii clubului SCM vor aduce la acest meci trofeul Cupei EHF, pentru ca suporterii care doresc să poată face poze cu el. Iar prețul unui bilet este de șase ori mai mic ca la finala Cupei EHF. Atunci era 30 de lei, acum este 5 lei și se poate cumpăra începând cu ora 10.00 de la casa de bilete a sălii.

Albici: Ne luptăm cu oboseala

 

Revenind la meci, antrenorul secund al craiovencelor, Grigore Albici, este încrezător că echipa va câștiga partida, dar spune că starea de oboseală acumulată de fete este un impediment. „Și marți, la Rapid, a fost un meci destul de greu, prin prisma oboselii acumulate. Totuși, am reușit să ne concentrăm, să facem un joc bun și să câștigăm. Nu fără emoții însă. Noi, pentru a avea mai mult timp să pregătim finala Cupei EHF, am amânat meciuri, iar acum trebuie să jucăm din două în două zile, să câștigăm toate partidele pentru a ne îndeplini și obiectivul din campionat – locul doi. Încercăm să trecem peste oboseală și cu ajutorul publicului să câștigăm. Fetele sunt motivate. Mai au de tras patru zile și nu cred că ne putem încurca în cele două partide, dar trebuie să spunem că sunt meciuri grele. Avem statut de favorite, dar ne luptăm cu oboseala. Corona Brașov este o echipă puternică, cu jucătoare de lot național. S-au împotmolit pe parcursul sezonului, nu mai au șanse la cupe europene, dar asta nu înseamnă că nu vor veni să arate că au valoare. Trebuie să avem grijă, să nu ne gândim că adversarele au lipsă de motivație. Nici Romanul nu avea motivație, iar când am jucat cu ele, din punct de vedere al durității, nu ne-au menajat deloc, deși jucam în cupele europene. Și arbitrajul a fost cum a fost, drept dovadă că acea brigadă a primit suspendare. Sperăm să vină cât mai mulți spectatori să își ia rămas bun de la noi, dar și de la fetele care vor pleca. Pentru noi, publicul este acel număr 8, pe care l-am văzut scris pe tricou la mai mulți suporteri. Se pare că numai titlul de vicecampioană ne va da dreptul să participăm în Liga Campionilor, în turneul preliminar“, a spus Albici, campion cu echipa Universitatea Craiova în anii ‘90.

Le-au dus Cupa EHF elevilor de la Colegiul „Carol I“

Flori Stanciu i-a oferit Cupa EHF lui Sorin Cîrţu (Foto: Lucian Anghel)

Ieri-dimineață, trei dintre handbalistele de la SCM Craiova, Florentina Stanciu, Andreea Pricopi și Nicoleta Tudor, au fost oaspete de seamă la Colegiul Național „Carol I“ din Bănie. Acestea au fost invitate la sărbătorirea a 192 de ani de existență a liceului, prilej cu care s-a organizat competiția sportivă „Prietenia“, ediția a treia, între elevii de la „Carol I“ și Colegiul Național „Frații Buzești“, la șapte discipline sportive.


Alături de handbaliste, la festivitatea de deschidere, desfășurată pe terenul de sport al școlii, au fost prezenți și doi dintre marii fotbaliști ai Craiovei, Sorin Cîrțu și Pavel Badea, dar și fii regretatului profesor de educație fizică de la „Carol I“, Cristian Corneanu, cel care s-a stins din viață anul acesta. Jucătoarele nu au venit cu mâna goală, ci au adus Cupa EHF câștigată sâmbătă. „Este o plăcere să fim aici și o onoare să vă prezentăm această cupă colosală. A fost o muncă infernală și ne bucurăm enorm că a fost încoronată cu Cupa EHF și medaliile de aur. Vă îndemn să faceți sport și carte pentru că veți crește frumos și vă urez multă baftă la competiție“, li s-a adresat Flori Stanciu celor peste o sută de elevi de la cele două licee.

Cîrțu, asaltat de elevi

foto: Lucian Anghel
foto: Lucian Anghel

La rândul lor, reprezentații școlii le-au oferit oaspetelor de seamă diplome de excelență. Portarul SCM Craiova a făcut un gest simbolic, înmânându-i cupa lui Sorin Cîrțu. „Sorinaccio“ a fost asaltat și el de componenții celor două echipe de fotbal ale școlilor, pentru a face parte din echipele lor. „Nu vă bazați pe mine că vă ajut, că nu mai pot“, le-a zis fostul atacant celor mici. Cîrțu speră ca această întrecere sportivă între cele două colegii să devină la fel de importantă precum se întâmplă la colegiile din străinătate. „Știu disputa la nivel de învățământ între aceste două licee și cred că întrecerea sportivă este cât se poate de interesantă. Cu trecerea timpului, poate o aduceți la nivelul celor din lume. Este o competiție, să o câștige cine e mai bun, dar să nu uitați spiritul fair play. În ceea ce-l privește pe regretatul Cristian Corneanu, mi-a fost prieten, am crescut împreună și ca sportivi, și ca antrenori pe stadion“, a spus Sorin Cîrțu.

Nu l-au uitat pe profesorul Cristian Corneanu

Cei prezenți au ținut un moment de reculegere pentru regretatul profesor Cristian Corneanu (foto: Lucian Anghel)
Cei prezenți au ținut un moment de reculegere pentru regretatul profesor Cristian Corneanu (foto: Lucian Anghel)

După ce s-a ținut un moment de reculegere pentru regretatul profesor Cristian Corneanu, cel care și-a dorit foarte mult o asemenea competiție și care anul trecut a muncit mult ca totul să iasă bine, fii acestuia, Iulian și Cristian, i-au sfătuit pe elevi să îmbine învățătura cu sportul, pentru că ambele îi vor ajuta în viață.

Fii regretatului profesor Corneanu, Iulian și Cristian (foto: Lucian Anghel)
Fii regretatului profesor Corneanu, Iulian și Cristian (foto: Lucian Anghel)

În încheiere, directorii celor două licee de renume ale Craiovei și nu numai au spus că vor încerca să ducă cât mai departe Competiția Prietenia, să devină tradițională ca înfruntarea dintre colegiile Cambridge și Oxford.


„În primul rând, vreau să urez la mulți ani Colegiului Național «Carol I». Este o vârstă venerabilă, mai cu seamă că a fost însoțită de performanțe importante. Alături de acest colegiu, suntem parteneri și preocupați de dezvoltarea generațiilor nu doar educațional, ci și sportiv. Felicit copiii pentru implicare. Indiferent de rezultate, sunt mândră de ei și de cadrele didactice care îi însoțesc“, a spus Carmen Ștefănescu, directorul Colegiului Național „Frații Buzești“.


„Acum, că am avut așa oaspete de onoare, la anul ne vom mobiliza să avem ca probă de concurs și handbalul. Inițiativa organizării acestei competiții a aparținut profesorului Corneanu, care s-a ocupat îndeaproape de organizarea primei ediții. În toamnă, la Buzești, a fost ediția a doua. Vrem ca elevii să crească frumos, armonios, pentru că sănătatea este foarte importantă, în egală măsură cu dobândirea cunoștințelor generale. Dorim să fie legate prietenii și să ne bucurăm cu toții de acest frumos eveniment“, a completat Angel Cristian Stăiculescu, directorului Colegiului Național „Carol I“ din Bănie.

 

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS