17 C
Craiova
vineri, 19 aprilie, 2024
Știri de ultima orăSportGata cu scuzele, vrem punctele cu Iașiul!

Gata cu scuzele, vrem punctele cu Iașiul!

Mitriţă şi colegii săi trebuie să câştige la Iaşi, să termine pe locul trei şi să-i mulţumească pe conducători şi pe suporteri (Foto: Alexandru Vîrtosu)

Misiunea denumită de conducătorii clubului #BătăliaPentruPodium continuă, dar cu mai puțin entuziasm. Ajunsă pe locul patru după un play-off susținut cu motoarele turate la jumătate, în care punctele au intrat cu țârâita, Universitatea Craiova se vede nevoită să ignore ultimele eșecuri și evoluții mai puțin convingătoare și să joace „ultima carte“ cum știe ea mai bine. Gruparea din Bănie susține duminică, de la ora 20.45, în deplasare, ultimul joc din play-off-ul Ligii I și are obligativitatea de a obține un rezultat pozitiv cu Poli Iași pentru a putea spera la îndeplinirea obiectivului, acela de a încheia sezonul pe podium.

Nae Ungureanu: Nu avem decât varianta victoriei

Fostul mare fotbalist al Craiovei Maxima, Nae Ungureanu, regretă că trupa lui Devis Mangia a ajuns să depindă de meciul cu Poli Iași și de rezultatele celorlalte jocuri din rundă, dar este convins că alb-albaștrii vor putea sărbători în Copou locul trei și astfel să-și ia o „doză“ importantă de moral pentru finala Cupei României.
„Meciul cu Iașiul are aceeași conotație cu jocul cu FCSB-ul. E în joc locul trei și nu avem voie să nu-l câștigăm. Îți dai seama că avem prima șansă, pentru că Viitorul va pierde la Cluj 100%,
altfel CFR-ul ratează titlul, iar FCSB se va impune cu Astra ca să profite de un eventual eșec al CFR-ului. Dacă realizam victoria cu FCSB, altfel stăteau lucrurile acum cu Iașiul. Așa nu avem decât varianta victoriei. Matematic și un egal ar fi util, dar moral trebuie să ne impunem. Pentru moldoveni, acest meci nu mai are nicio miză, e cu iz de vacanță, că e ultimul și oricât ar vrea, concentrarea nu va fi aceeași ca până acum. Le suntem superiori și asta s-a văzut și în meciul tur din play-off, pe care l-am câștigat categoric, cu 4-1. Că au învins ei pe FCSB acum două etape, a fost o întâmplare, dar bravo lor că au câștigat. Acum trebuie să ne întrebuințăm serios și să terminăm pe locul trei. Am stat aproape un campionat pe podium și să-l cedăm tocmai acum, spre final, ar fi culmea! Eu mizez pe victoria băieților noștri, o să fie doi solist. E deranjant că am ajuns să punem în pericol locul trei, pentru că am avut atâtea șanse să ne detașăm în clasament, dar de asta e frumos fotbalul. Întotdeauna e loc de mai bine. Nu tratezi toate meciurile cu aceeași intensitate și seriozitate și atunci ajungi să-ți reproșezi anumite lucruri la un moment dat. Uite că n-am făcut ce trebuia, când trebuia, dar putem ajunge unde ne-am propus chiar la ultima partidă. Eu sunt optimist, cred că încheiem sezonul pe trei și luăm Cupa“, a declarat Nae Ungureanu, pentru GdS.

Poli are patru absenți

De partea cealaltă a baricadei, antrenorul severinean al Iașiului, Flavius Stoican, are absențe importante pentru meciul cu Universitatea Craiova, dar își asigură susținătorii că Poli va juca la victorie.
„Dintre jucătorii care au lipsit din cauza unor accidentări, doar Pedro are şanse de a reintra. Andrei Sin, Narcis Bădic şi Bogdan Gavrilă rămân indisponibili pentru disputa cu Craiova. În plus, va lipsi Mădălin Mihăescu, care este suspendat după eliminarea suferită în timpul disputei cu Viitorul. Va reintra Andrei Cristea, care a fost rezervă cu Viitorul pentru că s-a resimţit după meciul cu FCSB, în care s-a consumat enorm, și vor reveni jucătorii care au fost suspendaţi la Ovidiu, Kamer Qaka, Ovidiu Mihalache şi Jo Santos“, a spus tehnicianul moldovenilor, pentru Ziarul de Iași.
„Cu Craiova vom juca la victorie. Vrem să lăsăm o ultimă impresie favorabilă suporterilor noştri, care ne-au fost alături pe parcursul unui sezon greu. Vom evolua cu cea mai bună garnitură, pentru a câştiga şi a încheia cu fruntea sus un sezon în care am egalat cea mai bună performanţă a Iaşiului fotbalistic“, a completat Stoican.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS