14.5 C
Craiova
vineri, 29 martie, 2024
Știri de ultima orăSportFotbal / Atletico Madrid și-a adjudecat trofeul Ligii Europa! Griezmann și Gabi au rezolvat partida din Hexagon

Fotbal / Atletico Madrid și-a adjudecat trofeul Ligii Europa! Griezmann și Gabi au rezolvat partida din Hexagon

Formația Atletico Madrid a câștigat trofeul Ligii Europa, după ce s-a impus ieri seară, scor 3-0, pe stadionul „Parc Olympiques Lionnais“ din Lyon, în fața echipei Olympique Marseille, în finala competiției.

Spaniolii au deschis scorul în minutul 21, când Zambo Aguissa a greșit o preluare, mingea a ajuns la Gabi, care i-a pasat pe culoar lui Griezmann, acesta finalizând cu sânge rece din interiorul careului mare (’21, 0-1).

Griezmann a fost  „letal“ și în repriza secundă, când, servit excelent de Koke, l-a învins pe Mandanda cu o scăriță de la șapte metri, bifând dubla (’50, 0-2).

Tabela a fost închisă de Gabi, care a șutat imparabil la bara din dreapta, după o acțiune purtată de Diego Costa și Koke (’89, 0-3).

OM: Mandanda – Sarr, Rami, Luiz Gustavo, Amavi – Zambo Aguissa, Sanson – Thauvin, Payet (’32, Maxime Lopez), Ocampos (’55, N’jie) – Germain (’74, Mitroglu). Antrenor: Rudi Garcia.

Atletico: Oblak – Vrsaljko (’46, Juanfran), Gimenez, Godin, Lucas – Correa (’87, Thomas), Gabi, Saul, Koke – Griezmann (’90, Fernando Torres), Costa. Antrenor: Diego Simeone.

Cartonașe galbene:  Amavi ’38, Luiz Gustavo ’75, N’Jie ’77 / Vrsaljko ’24, Lucas ’78.

A arbitrat: B. Kuipers (Olanda).

Atletico Madrid a mai câştigat de două ori trofeul Europa League, în 2010, cu antrenorul Quique Sanchez Flores la timonă, după o finală cu Fulham (2-1), şi în 2012, când a învins în ultimul act formaţia Athletic Bilbao (3-0), pe Arena Naţională din Bucureşti, avându-l ca antrenor, ca şi acum, pe argentinianul Diego Simeone. Tot sub comanda lui „Cholo” Simeone, Atletico a disputat şi două finale de Liga Campionilor, ambele pierdute în faţa rivalei Real Madrid (în 2014 şi 2016).

Simeone: Știam ce trebuie să facem

Antrenorul formației Atletico Madrid, Diego Simeone, a lăudat prestaţia atacantului francez Antoine Griezmann și a punctat că nu a avut prea multe emoții din tribune, el fiind suspendat, pentru că secundul său, German Burgos, l-a suplinit cu brio, iar jucătorii au respectat „partitura”.

„Am trăit meciul cu seninătate deoarece, cu German Burgos (secundul său, care i-a ţinut locul pe bancă – n.r.) am pregătit bine meciul şi ştiam ce trebuie să facem. El a făcut o muncă extraordinară, la fel ca şi jucătorii. Marseille a început mai bine partida şi a fost dificil, dar după aceea ne-am simţit din ce în ce mai confortabil. Acest sezon a fost dificil, însă această victorie reprezintă mai mult decât un simplu trofeu. Ea trebuie văzută ca o recompensă pentru constanţa noastră şi pentru munca depusă. Am insistat, am perseverat, după ce am pierdut două finale de Liga Campionilor, iar anul trecut am fost eliminaţi în semifinale. Ne-am reinventat în această ediţie de Europa League, iar acest lucru este fundamental pentru merge mai departe”, a subliniat Diego Simeone.

„Griezmann a confirmat ceea ce a făcut an după an, a fost decisiv în momentul cel mai important al meciului. El a făcut întotdeauna cele mai bune alegeri şi trebuie să fie mulţumit că este alături de noi. Nu am nicio îndoială. A jucat deja trei finale alături de noi şi a câştigat două. Nu este departe de obiectivul pe care şi l-a fixat, acela de a câştiga titluri venind la Atletico. Din punct de vedere sportiv, nu suntem prea departe de cei care sunt mai puternici decât noi”, a declarat tehnicianul argentinian.

Griezmann: La 14 ani, visam să trăiesc astfel de momente

Autorul primelor două goluri, Antoine Griezmann, momentul finalei și cuceririi trofeului a fost special și asta pentru că nu a îmbract niciodată tricoul vreunei echipe din Hexagon. A plecat la 14 ani din Franța și a jucat mai întâi la Sociedad, apoi la Atletico, pe care o conduce de ani buni din teren.

„Sunt foarte fericit! Am muncit mulţi ani pentru a trăi o asemenea experienţă. Când am plecat de acasă, la 14 ani, visam să trăiesc astfel de momente. E al doilea trofeu european pentru mine, sper să mai câştig şi de acum înainte. Dacă există un secret pentru golurile mele? Cred că încrederea şi sângele rece, dar nu ştiu să vă spun care este reţeta, sincer să fiu”, a spus Griezmann, jucător care este în tratative cu FC Barcelona.

Torres, primul trofeu în meciul de adio

Finala Ligii Europa a fost o partidă specială și pentru Fernando Torres (34 de ani), care s-a aflat la ultima apariție în tricoul formației madrilene, acesta urmând să devină liber de contract începând cu 1 iulie 2018. „El Nino” a jucat pentru Atletico în 11 sezoane, a adunat 403 meciuri și a marcat 127 de goluri, însă acesta este primul său trofeu pentru gruparea la care s-a format.

„Știu ce înseamnă acest trofeu pentru toți cei din club. Este ultimul meu sezon la Atletico, iar asta face acest trofeu și mai special. A fost o bucurie greu de descris în cuvinte. Am avut ocazia să revin la Atletico și să-mi împlinesc un vis pe care îl aveam încă de când eram copil. Când am plecat prima dată de la Atletico nu m-am gândit că se poate întâmpla asta, dar oamenii de aici m-au învățat că dacă lupți până la capăt poți să fii întotdeauna învingător. Faptul că am putut să fac parte din acest grup minunat este însă mult mai important decât acest trofeu”, a declarat Torres.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS