5.3 C
Craiova
vineri, 19 aprilie, 2024
Știri de ultima orăSportCine ia trofeul Europa League, Marseille sau Atletico?

Cine ia trofeul Europa League, Marseille sau Atletico?

Jucătorii de la Olympique Marseille și Atletico Madrid vor disputa prima finală fotbalistică intercluburi a sezonului 2017-2018

Atletico Madrid și Olympique Marseille se vor duela astăzi în finala Ligii Europa, la Lyon (Franța), de la ora 21.45 (Pro TV, TelekomSport, Look TV). Formația din capitala Spaniei s-a calificat în finala Ligii Europa, după ce a eliminat-o pe Arsenal Londra. În tur, scorul fusese egal, 1-1, iar în retur formația pregătită de Diego Simeone s-a impus cu 1-0. Olympique Marseille s-a calificat în finală după ce a eliminat FC Salzburg. Francezii s-au impus cu 2-0 în meciul tur, iar returul a fost câștigat de formația austriacă, cu 2-1, după prelungiri.

Simeone va sta în tribună

Antrenorul celor de la Atletico Madrid, Diego Simeone, nu va fi pe bancă la finală, fiind suspendat după ce a insultat un oficial al meciului cu Arsenal din manșa tur a semifinalelor. Astfel, „Cholo“ Simeone va sta în tribună la meciul de la Lyon. Pentru Atletico este a cincea finală de cupă europeană atinsă în ultimele nouă sezoane. Trupa antrenată de Simeone a câştigat Europa League în 2009-2010 şi 2011-2012 şi a pierdut de două ori în ultimul act al UEFA Champions League (2013-2014 şi 2015-2016), de fiecare dată în faţa Realului. Pentru prima oară după 24 de ani, două echipe din acelaşi oraş joacă în finalele celor mai importante competiţii europene (Atletico şi Real), după ce Milan şi Inter au reuşit această performanţă în 1994. Atletico se întoarce după 32 de ani la Lyon pentru o finală europeană, după ce în 1986 a pierdut Cupa Cupelor, după 0-3 cu Dinamo Kiev.

Boli: Payet poate decide meciul

După 25 de ani, Marseille visează la un nou trofeu continental. Basile Boli, autorul golului care a decis triumful din finala CCE 1993, 1-0 cu Milan, pariază că OM va deveni primul club francez cu dubla europeană. Boli știe și cine va decide meciul. „Îl văd pe Dimitri Payet marcând de la 20 de metri, cu piciorul lui mic, liniștit. De nu va trimite mingea fix la vinclu, accept. Și dacă va marca în minutul 87, va fi cu atât mai frumos. E în formă în acest final de sezon, cred că finala îi va aparține. Debutăm într-o finală de Europa League, dar ar fi genial s-o și cucerim“, a susținut Basile, în L’Equipe. Campionul european atrage atenția și asupra lui Griezmann. Atacantul lui Atletico are un 2018 fantastic, având 27 de goluri reușite și 13 pase de gol.

Zidane ține cu francezii

Antrenorul echipei Real Madrid, Zinedine Zidane, s-a declarat susţinător al celor de la Olympique Marseille. „Voi fi foarte bucuros dacă OM va avea succes. Voi urmări meciul ca un suporter, voi fi foarte atent la finală“, a spus Zidane, născut la Marseille. Ca antrenor al echipei Real Madrid, Zidane nu a pierdut decât două partide în opt confruntări cu Atletico Madrid, dar a menţionat că pentru Olympique Marseille va fi un meci dificil. „Va fi complicat, Atletico are un sezon deosebit. Este echipa care a primit cele mai puţine goluri, dar are şi un atac foarte bun, pe care şi-l îmbunătăţeşte mereu. Dar Marsilia este capabilă să câştige atunci când joacă o finală“, a explicat Zidane.

Fără fan-zone

UEFA a decis să nu organizeze fan-zone pentru suporterii ce nu vor putea intra pe stadion la finală. Se teme de ciocnirile posibile între fani, estimându-se că, pe lângă cei 11.500 de susținători ai lui OM cu bilete, mai vin la Lyon două-trei mii fără tichete. Șase grupuri radicale de ultrași și-au anunțat prezența, iar măsurile de securitate vor fi extreme. Fanii lui Olympique Lyon sunt inamici, iar aceștia, în majoritate magrebieni, spun că „Marseille nu e Franța. OM este echipa noastră națională“.

Echipe probabile

Marseille (4-2-3-1): Mandanda – Sakai, Rami, Luiz Gustavo, Amavi – Anguissa, Sanson – Thauvin, Payet, Ocampos – Germain Antrenor: Rudi Garcia.
Atletico (4-4-2): Oblak – Vrsaljko, Giménez, Godin, Lucas Hernández – Thomas, Saúl, Gabi, Koke – Griezmann, Diego Costa. Antrenor: Diego Simeone
Partida va fi arbitrată la centru de olandezul Bjorn Kuipers. „Centralul“ de 45 de ani este arbitru internaţional de 12 ani şi a mai fluierat la un alt act final, în 2013, la Chelsea-Benfica, scor 2-1. În 2017-2018, Kuipers a arbitrat trei meciuri în UEFA Champions League.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS