10.6 C
Craiova
joi, 25 aprilie, 2024
Știri de ultima orăSport„U“ Craiova a dezamăgit la Botoșani, dar joacă finala Cupei

„U“ Craiova a dezamăgit la Botoșani, dar joacă finala Cupei

Craiova va juca din nou o finală de Cupa României după o pauză de 18 de ani, ultimul meci cu trofeul pe masă datând din sezonul 1999 – 2000, când Dinamo s-a impus cu 2-0. Universitatea s-a calificat în finala competiției KO, programată pe 27 mai, pe „Arena Națională“, după ce a eliminat-o pe FC Botoșani cu scorul general de 6-3. După 5-1 în Bănie, alb-albaștrii au pierdut ieri-seară cu 2-1 în Moldova, în manșa secundă, joc în care evoluția trupei lui Devis Mangia a fost execrabilă.
Gazdele au deschis scorul prin Mircea Axente, care a împins mingea în plasă de la șase metri, după o respingere greșită a lui Mitrovic (13, 1-0). În faza premergătoare, Moruțan l-a deposedat prin fault pe Zlatinski și apoi a depășit mai mulți jucători craioveni.
Universitatea Craiova nu a avut cu ce se lăuda în prima parte a întâlnirii, băieții lui Devis Mangia nereușind să-și creeze nicio ocazie notabilă. Singura preocupare a oltenilor a fost apărarea, dar și acolo au fost multe momente slabe, de panică, la poarta lui Mitrovic, gazdele irosind două-trei ocazii mari de gol.

Slabi și după pauză

Certați la vestiar de Devis Mangia, alb-albaștrii au avut o atitudine ceva mai bună la reluarea jocului, dar tot sub așteptări. După câteva acțiuni ale moldovenilor, Alex Mitriță a adus liniștea în tabăra Craiovei, reușind un gol cu un șut la colțul din stânga, după o cursă de peste 35 de metri (’60, 1-1).
Egalitatea nu a persistat, pentru că Renato Kelic a luftat impardonabil în afara careului mare, Golubovic a profitat și l-a lobat pe Mitrovic, ieșit în întâmpinare (’65, 2-1).
Universitatea a continuat evoluția slabă pe parte ofensivă până spre final, când s-au mai apropiat periculos în două rânduri, dar fără rezultat pe tabelă, astfel că Botoșaniul rămâne teren interzis pentru olteni.
FC Botoșani: Cobrea – Mușat, Miron, Burcă, Plămadă (’80, Tincu) – Moruțan, Roman (’80, Serediuc), Achim, Rodriguez – Axente, Golofca. Antrenor: Costel Enache.
„U“ Craiova: Mitrovic – R. Popa (’72, Popov), Kelic, Ferreira, Dimitrov – Mateiu, Zlatinski, Briceag – Gustavo (’85, Martic), Băluță, Mitriță (’72, Burlacu). Antrenor: Devis Mangia.
Cartonașe galbene: Burcă ’25, Rodriguez ’56, Roman ’63, Plămadă ’72 / Mitrovic ’35, Popa ’51, Briceag ’59.
Au arbitrat: Marcel Bîrsan – Bogdan Gheorghe, Stelian Slabu; Ionuț Coza.
Observatori: Zoltan Tamaș, Radu Bitea.

Mitriță: Trebuie să ne revenim!

La finalul jocului, atacantul Craiovei, Alex Mitriță, a admis că echipa sa a făcut un joc foarte slab, dar că accederea în finala Cupei este foarte dulce.
„Am făcut cel mai slab meci de când sunt eu la echipă. Trebuie să ne revenim! Dacă nu se termina în tur 5-1, cred că ne calificam cu greu. Trebuia să ne gândim că e 0-0 și să jucăm. Au fost mai buni decât noi, dar suntem bucuroși că ne-am calificat în finală și sper să aducem trofeul acasă“, a spus Mitriță, la Digi Sport.
„Acum jucăm cu FCSB (luni – n.r.) și trebuie să ne refacem, pentru că ne va aștepta un meci foarte greu și suporterii noștri așteaptă victoria. Jucăm pe un stadion arhiplin și trebuie să ne ridicăm la nivelul publicului, pentru că o să fie o atmosferă foarte bună“, a completat Mitriță.

Băluță: Important este că am reușit să ne calificăm

La rândul său, decarul Universității, Alex Băluță, a punctat că echipa a jucat prea relaxată și că nu are o formație preferată pentru finală.
„Ne așteptam să avem un meci greu. Am început relaxați meciul, dar este important că am reușit să ne calificăm și se pare că am învățat ceva din experiența de anul trecut și cred că asta contează cel mai mult. Îmi pare rău că nu se joacă finala la Craiova, pentru că ar fi fost un avantaj, dar o să-l avem totuși, pentru că o jucăm în Supercupă, asta dacă obținem trofeul. Nu am o echipă preferată, atât Mediaș, cât și Sibiul au echipe foarte bune. Acum vine un meci important, cu FCSB, și trebuie să-l tratăm serios, să ne asigurăm locul trei, pentru că acesta este obiectivul nostru. Va fi un meci foarte greu, pentru că ei se gândesc să ia titlul și un pas greșit ar conta. Noi vom da 100% pe teren și vom încerca să facem fericiți fanii noștri“, a declarat Băluță.

Mangia: A fost un meci foarte greu de pregătit pentru mine

Antrenorul Științei, Devis Mangia, a recunoscut că i-a fost foarte greu să-și motiveze elevii, care au crezut că rezultatul din tur nu va putea fi întors și speră să-i refacă din toate punctele de vedere pentru meciul de luni cu FCSB.
„Suntem cu adevărat satisfăcuți de rezultat. Suntem într-o finală de Cupă după 18 ani, dar nu a fost un meci bun făcut de noi. A fost un meci foarte greu de pregătit pentru mine. Am vorbit cu jucătorii, dar ei nu au putut uita rezultatul meciului tur și de aici și evoluția moale. Important este că suntem în finală“, a spus tehnicianul italian.
„Noi suntem conectați la jocul de luni. E un meci dificil și toată lumea din Craiova vrea să o învingem pe FCSB. Acum trebuie să ne recuperăm forțele și să pregătim în cel mai bun mod acest meci. Nu e simplu să jucăm trei meciuri în zece zile. Nu mai suntem la început de campionat, ci la sfârșitul sezonului și a apărut oboseala, dar trebuie să luăm toate energiile fizice și mentale și să pregătim meciul. Trebuie să luăm puncte în continuare dacă vrem să încheiem pe locul trei. Cred că merităm să fim acolo și sper să menținem această poziție“, a completat Devis Mangia.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS