5.9 C
Craiova
sâmbătă, 20 aprilie, 2024
Știri de ultima orăSportVictor Pițurcă, la borna 62

Victor Pițurcă, la borna 62

Victor Pițurcă (foto), fostul selecționer al naționalei de fotbal a României, a împlinit ieri 62 de ani. Unul dintre cei mai prolifici antrenori și jucători români ai ultimei jumătăți de veac, s-a născut în comuna doljeană Orodel. A evoluat la echipele Dinamo Slatina, Universitatea Craiova, Pandurii Târgu Jiu, Drobeta Turnu Severin, FC Olt, Steaua București (cu care a câștigat în 1986 Cupa Campionilor Europeni, precum și Supercupa Europei), Lens.
În sezonul 1987-1988, a marcat 34 de goluri în Campionatul României, câștigând „Gheata de bronz“ a Europei. În prima ligă are 301 prezențe, 165 de goluri, a adunat 13 selecții pentru România și a marcat de 6 ori.
Ca antrenor, a pregătit Universitatea Craiova, Steaua București, naționala României, unde a adunat 95 de meciuri ca selecționer, iar în ultimii ani a antrenat în Orientul Mijlociu.
În palmaresul său de antrenor se află, printre altele, Cupa României – cucerită cu Steaua, titlul de vicecampion național cu Universitatea Craiova, calificări ale naționalei României la turnee finale ale Campionatului European.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS