6.7 C
Craiova
joi, 18 aprilie, 2024
Știri de ultima orăSportFinala Cupei României se va disputa pe Arena Naţională

Finala Cupei României se va disputa pe Arena Naţională

Comitetul Executiv al Federaţiei Române de Fotbal a decis ca finala Cupei României să se desfăşoare pe Arena Naţională, informează Digisport.ro. Ultimul act e programat pe 27 mai. Federalii au ţinut cont şi de cererea fanilor olteni ca ultimul act să nu se joace pe noul „Oblemenco”.

În schimb, Supercupa României, primul meci din sezonul viitor, se va disputa pe arena din Bănie.
În acest moment, cele mai mari şanse de a ajunge în finală le are Craiova, care s-a impus în turul semifinalelor cu 5-1, în faţa Botoşaniului. Returul se va juca miercuri, de la ora 17:00.

În cealaltă semifinală, Hermannstadt a învins-o în manşa tur pe Gaz Metan Mediaş, cu 1-0. Returul se va disputa joi, de la ora 20:00.

Unii fani ai oltenilor au cerut ca finala să nu se dispute pe „Ion Oblemenco”, considerând că nu ar fi corect pentru cealaltă finalistă, în cazul în care craiovenii ajung în ultimul act.

Iată comunicatul surprinzător al suporterilor olteni care nu au vrut să se joace finala pe „Ion Oblemenco”:

„Comunicat Finala Cupei României 2018

Referitor la informaţiile tot mai credibile care spun că finala Cupei României urmează să se joace pe Stadionul Ion Oblemenco, poziţia Sezione Ultra’ este următoarea:

Suntem încântaţi de ideea că Ştiinţa ar putea să joace o finală de Cupă acasă, pe cel mai frumos stadion din România, dar nu suntem de acord ca asta să se întâmple în acest sezon.

Suntem încântaţi pentru că, având deja 11 finale jucate toate în Bucureşti, iar 5 dintre ele chiar împotriva unor echipe din capitală, considerăm că şi Craiova merită să organizeze finale de Cupă, la fel cum au făcut-o şi alte oraşe din provincie. Pe de altă parte, nu considerăm că este corect faţă de celelalte echipe ca, abia acum, când suntem deja cu un picior in finală, să se stabilească jucarea finalei pe Stadionul nostru.

În concluzie, cerem clubului Universitatea şi Primăriei să refuze o eventuală propunere de disputare a finalei din acest sezon la Craiova şi să propună, în schimb, Federaţiei organizarea finalei din 2019 pe Stadionul Ion Oblemenco. Dacă nu pentru că aşa este corect, măcar pentru că o astfel de decizie neinspirată ar aduce prejudicii de imagine clubului nostru. În caz contrar, luăm în calcul toate variantele de protest.

Considerăm că astfel de situaţii pot fi uşor evitate de FRF care ar trebui să anunţe locul de disputare al finalei dacă nu înainte de începerea Cupei, măcar în fazele incipiente ale acesteia. Pentru acest sezon, cea mai înţeleaptă decizie este ca finala să se joace pe Arena Naţională, stadion a cărui medie de spectatori a fost şi o să fie depăşită de fiecare dată când acolo joacă Universitatea Craiova.

Sezione Ultra 2000”

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS