22 C
Craiova
joi, 28 martie, 2024
Știri de ultima orăSportVoleibalistele de la CSV Craiova, campioanele României

Voleibalistele de la CSV Craiova, campioanele României

Jucătoarele din Bănie au obţinut medalia de aur după ce au învins în finală campioana
din sezonul trecut, CSM Bucureşti

Craiova sportivă a mai realizat un succes naţional notabil. Echipa de minivolei a clubului CSV a cucerit, la sfârșitul săptămânii trecute, titlul de campioană naţională, după ce a învins în finala competiţiei de la Sighetul Marmaţiei campioana en-titre, CSM Bucureşti. Într-un interviu acordat GdS, Radu Chifu, preşedintele clubului craiovean, a vorbit despre drumul spre succes al acestei echipe, una privată, înființată de puțin timp.

GdS: Felicitări pentru performanţă! Cum aţi sărbătorit cucerirea medaliei de aur?
Radu Chifu: Am făcut aseară (luni – n.r.) o petrecere la mine acasă, cu tort, muzică, am vizionat meciul din nou. Fetele se uitau la televizor şi strigau, cântau. Acolo, după finală, am cântat, am scos boxa să ascultăm muzică.

GdS: Cum a fost la turneul final, unul în care aţi obţinut victorii pe linie?
R.C.: A fost un turneu reuşit. Am obținut o performanţă excepţională. Am fost cea mai bună echipă de acolo, fără doar şi poate. Am câştigat toate meciurile. Este cea mai importantă performanţă a clubului. Aceste fete joacă de trei ani, anul trecut au luat locul cinci, iar acum doi ani – medalie de bronz.

GdS: Cum a fost drumul până la turneul final?
R.C.: A fost grupă pe zonă, unde am înregistrat o singură înfrângere, cu Alexandria, apoi am avut turneu semifinal la Oradea, unde nu am pierdut nici un meci şi ne-am calificat la turneul final, unde, de asemenea, nu am pierdut nici o partidă.

GdS: Ce rezultate aţi avut la turneul final?
R.C.: În grupă am bătut pe Alexandria, cu 3-0, pe CSS Sighetul Marmaţiei cu 3-1 şi tot cu 3-1 pe CSS Botoşani, într-un fel de finală a grupei. Ne-am calificat noi şi Botoşani din grupă. Noi am jucat cu Lugoj în semifinală, am câştigat cu 3-1, şi în finală am întâlnit campioana CSM Bucureşti. Am învins tot cu 3-1.

„Leoaicele“ au muşcat din „tigroaice“

GdS: Cum a fost atmosfera la finală?
R.C.: Au fost părinţi, cei de la CSM Bucureşti au fost cei mai numeroşi, au făcut galerie, a fost o atmosferă de „război“. În primul set, CSM a ajuns la 22 de puncte, iar în ultimul set, cel mai important pentru ei, am câştigat la 11. Fetele noastre îşi zic „leoaicele“, şi cum celor de la CSM Bucureşti le zic „tigroaice“, putem spune că „leoaicele“ au muşcat din „tigroaice“.

GdS: Antrenoarea echipei campioane este una tânără, Raluca Andrei Constantinescu. Şi pentru ea reprezintă o premieră această medalie.
R.C.: Raluca este, cred, ultima campioană la minivolei din Craiova, prin anii ’90, ’91 a câştigat titlul la minivolei cu Colegiul Naţional „Nicolae Titulescu“. Ultima dată când a câştigat Craiova titlul la fete a fost cu ea în teren, acum – cu ea pe bancă. Raluca este cam,pioană şi la senioare, dar cu Piatra Neamţ.

„E cel mai greu la minivolei“

GdS: Ce înseamnă un titlu la această categorie de vârstă?
R.C.: E cel mai greu la minivolei pentru că sunt cele mai multe echipe înscrise în campionat. La minivolei vin mulţi copii, fetiţe care vor să se dezvolte armonios.

GdS: Sunteţi un club privat, cât de greu este să participaţi la competiţii?
R.C.: Am fost singura echipă privată la acest turneu final. Am mers pe banii părinţilor. Noi nu avem buget, nu avem sponsori, strângem decât din donaţiile acelea de 2 la sută. Cazarea, masa şi arbitrajul au fost plătite de părinţi. Ne mai puseseră acolo să plătim şi crainic! Ne-am dus şi cu o zi înainte de turneu, am avut şase nopţi de cazare. Cred că suntem singurul club privat care câştigă un titlu la joc colectiv în Craiova.

GdS: Puteţi să duceţi această generaţie la categorii mai mari de vârstă?
R.C.: Încerc şi la categorii superioare de vârstă, dar nu ştiu dacă o să reuşesc, dacă nu mă ajută nimeni, nu am sală proprie, nu am şanse să ne pregătim cum trebuie. Am găsit înțelegere la cei de la Liceul „Ștefan Odobleja“, dar nu ne putem dezvolta doar cu acea sală, pentru că avem numai câteva poziţii. Ca să mă dezvolt, îmi trebuie parteneriat cu o şcoală la care să facem câte antrenamente vrem. Taxa lunară şi acel 2 la sută abia îmi ajung să le iau fetelor echipament.

Patru ani de existență, două medalii

GdS: Sunteţi un club tânăr. Aceasta este cea mai notabilă performanţă?
R.C.: La patru ani de la înfiinţarea clubului vine aurul. Am mai avut o medalie de bronz acum doi ani şi locul cinci anul trecut. Avem fete cu experienţă. Fac volei de trei ani. Noi când luasem bronz am avut doar două fete care făcuseră parte din lot și în sezonul anterior. La anul, primele patru termină, rămân cele mici, pe care le formăm de acum.

Lotul echipei craiovene

Echipa de minivolei a CSV: Beatrice Iliescu, Andrada Popa, Andrada Dumitrescu, Andreea Neagu, Eva Vizitiu, Alesia Balica, Oana Neţoiu, Gabriela Mirea, Maria Ion, Carla Danciu, Alexia Băcănoiu, Roberta Regep, Maia Căprărescu, Cristina Nicolae, Ana Dumitru. Antrenoare: Raluca Andrei Constantinescu.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS