5.3 C
Craiova
vineri, 19 aprilie, 2024
Știri de ultima orăSport12 medalii pentru olteni la semimaraton

12 medalii pentru olteni la semimaraton

Echipa CSM Craiova a cucerit medalia de aur
Echipa CSM Craiova a cucerit medalia de aur

Alergătorii de la CSM Craiova au oprit acasă cinci medalii la Campionatul Național de semimaraton (21 km), desfășurat chiar în Bănie, duminică, pe traseul Sala Polivalentă – bulevardul Știrbei Vodă – Parcul Tineretului. Competiția a reunit 104 sportivi (37 de fete, 67 de băieți) de la 30 de cluburi, la categoriile de vârstă seniori, tineret și juniori 1.
Revenind la rezultatele celor de la CSM Craiova, club gazdă al competiției, la individual masculin, Alexandru Corneschi a obținut medalie de argint, iar Marius Ionescu, care are dublă legitimare cu CSM Ploiești, s-a clasat pe locul trei. Cei doi, alături de Marius Bușcă, Ionuț Drăgușin și Andrei Ștefana, au alcătuit echipa CSM, care, la fel ca anul trecut, a câștigat titlul național. Și atletele de la clubul condus de Mircea Călin au urcat de două ori pe podium, în întrecerea pe echipe. La tineret, Cătălina Chircă, Ionela Olteanu și Alexandra Matei au luat medalie de argint, iar la senioare, CSM Craiova (Elena Moagă, Ionela Puia, Alina Nițuleasa, Alina Bățilă și Mihaela Popescu) a încheiat cursa pe locul trei.
Dacă craiovenii au luat cinci medalii, mult mai bine s-au descurcat reprezentantele clubul CS Pandurii Târgu Jiu, care au câștigat șapte medalii, dintre care patru titluri naționale. La senioare individual, Andreea Pîșcu a devenit campioană națională, iar colega sa Adela Bălțoi s-a clasat pe locul al treilea. Pîșcu a obținut titlul național și la tineret, iar Alina Butnariu a luat medalie de bronz. La junioare 1, Violeta Corbu s-a clasat pe ultima treaptă a podiumului. Echipa gorjeană, alcătuită din Butnariu, Pîșcu, Mihaela Cioveiei, Violeta Corbu și Florentina Popescu a luat aurul atât la senioare cât și la tineret.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS