16.7 C
Craiova
joi, 28 martie, 2024
Știri de ultima orăSportVictorie pentru liniștea tuturor! Suporterii Științei sunt așteptați la #FanZone

Victorie pentru liniștea tuturor! Suporterii Științei sunt așteptați la #FanZone

Devis Mangia are probleme de lot în continuare, dar speră ca Gardoş şi cei care vor mai intra în meciul cu Viitorul să facă un meci bun şi să asigure locul trei (Foto: Alexandru Vîrtosu)

Universitatea Craiova a susținut joi o conferință de presă în care antrenorul Devis Mangia și fundașul Florin Gardoș au prefațat meciul cu FC Viitorul, ce va avea loc sâmbătă, de la ora 20.45, pe stadionul „Ion Oblemenco“, din cadrul etapei a șaptea din play-off-ul Ligii I.
Strategul Științei a punctat că toată lumea este concentrată asupra acestei partide, care, în cazul unui succes, ar liniști apele în privința ocupării locului trei în această ediție de campionat.
„Va fi un meci dificil, în fața unui adversar foarte puternic, și rezultatul va fi foarte important pentru a ne menține pe poziția a treia. În acest moment avem aceeași distanță de puncte față de Viitorul cum era la începutul play-off-ului și din acest motiv trebuie să tratăm meciul foarte atent. Menținerea pe poziția a treia nu este singurul obiectiv, mai este și ideea de a câștiga cât mai multe puncte, și o să vedem la final ce se întâmplă. Acest meci este decisiv pentru locul trei doar dacă vom reuși să învingem. Orice alt rezultat duce lupta mai departe. Ca idee, noi ne dorim să câștigăm puncte și de la celelalte două echipe din față. Nu mi-e teamă că vom pierde cu Viitorul și nu trebuie să existe această discuție. Noi trebuie să intrăm, să luptăm și să afișăm lucruri bune“, a spus Devis Mangia.
Acesta se confruntă cu o serie de probleme de lot: „Glavina și Popa au început să se antreneze, dar nu alături de echipă. Martic nu este apt pentru meciul ăsta, Ovidiu Bic de asemenea, iar la portari trebuie să analizăm situația. În privința celorlalți, o să analizăm după antrenamentul de astăzi (joi – n.r.) și o să vedem. Consider că avem jucători buni pentru a realiza lucruri foarte frumoase. Trebuie să muncim și să scoatem rezultatele bune de fiecare dată. Nu reușim tot timpul, mai apar și greșeli, și trebuie să lucrăm pentru a le corecta. Consider că avem echipa pentru a lupta pentru ambele obiective“.

A explicat mutările din meciul cu Astra

Devis Mangia a fost chestionat și în privința modificărilor din unsprezecele de bază în meciul cu Astra, italianul explicând că numeroasele probleme medicale l-au determinat să menajeze unii jucători.
„În privința sistemului tactic din meciul cu Astra, spun că nu ne-a surprins, ne așteptam să folosească același sistem. În privința schimbărilor din teren, consider că eu sunt persoana care are acces la cele mai multe informații despre starea jucătorilor. Nu vreau să vorbesc acum despre valoarea individuală a jucătorilor, ci doar de condițiile fizice. Am schimbat portarul, pentru că Mitrovic a avut probleme musculare și în continuare nu se poate conta pe el, iar Calancea nu s-a putut antrena două zile înainte de joc. Am avut doi fundași centrali de valoare apropiată și am decis să-l trimit în teren pe Kelic, pentru că am considerat că pentru Florin Gardoș, care evoluase bine în ultimele două partide, ar putea fi prea mult să joace și un al treilea meci în doar câteva zile, după o pauză de un an și jumătate. L-am ales pe Screciu în locul lui Popa, deoarece Răzvan era accidentat. Discutând despre Zlatinski, Mitriță și Dimitrov, am luat decizia de a nu-i introduce din primul minut, pentru că i-am văzut și la antrenamentele de dinaintea partidei că au avut ceva probleme medicale. Chiar dacă ei nu s-au plâns, eu, când văd jucătorul că stă cu gheață în anumite locuri, trebuia să iau o decizie. Am preferat să fac aceste schimbări pentru a nu risca să pierdem mai mulți jucători pentru meciurile următoare. Menționez că absolut toți jucătorii și-au arătat disponibilitatea de a juca cu Astra. A fost decizia mea de a gestiona astfel situația“, a explicat Mangia.

Gardoș: Iau în calcul să rămân aici și din vară

La rândul său, Florin Gardoș a declarat că nu s-a simțit marginalizat în privința meciului cu Astra și a punctat că ia în calcul să continue la Craiova și din vară, dar că până atunci speră să câștige jocul cu Viitorul.
„Îmi doream să joc la Astra, dar cred că, într-adevăr, riscul era destul de mare. După o medie de cinci meciuri pe an, să joc trei meciuri în opt zile era greu. Cred că este un meci foarte important cu Viitorul, care trebuie câștigat ca să ne consolidăm locul trei și apoi vedem ce o să se întâmple. Dacă vom câștiga cu Viitorul, vom avea un avantaj destul de mare, pe care nu cred că-l mai putem pierde până la sfârșit. E greu să ne mai gândim la titlu, dar în fotbal se poate întâmpla orice. Îi mulțumesc lui Gică Hagi pentru oferta din iarnă și i-aș spune că mi-a depășit așteptările din toate punctele de vedere venirea la Craiova. Chiar sunt fericit aici și iau în calcul să rămân și din vară. Aș minți dacă aș spune că nu mi-aș dori să mă întorc în Anglia, la Southampton, dar e destul de dificil. Politica clubului a fost tot timpul să crească jucători și să-i vândă. Presupun că dacă vor retrograda vor prefera să facă lucrul ăsta“, a declarat Gardoș.

 

Suporterii sunt așteptați la #FanZone!

Oficialii Universității Craiova și partenerii săi, printre care și cotidianul regional numărul unu în România, Gazeta de Sud, reamintesc suporterilor alb-albaștri că organizează cel de-al doilea #FanZone. Astfel, craiovenii se vor „încălzi“ înaintea meciului Știința – Viitorul, din play-off-ul Ligii I, sâmbătă, începând cu ora 17.00, în Piața „Mihai Viteazul“. Nu vor lipsi „măriceii“ și berea rece, fotbalul pe teren redus și numeroasele concursuri cu premii. O parte dintre jucătorii Științei și legendele de odinioară vor lua parte la eveniment, vor acorda autografe și vor face fotografii alături de suporteri. Hai Craiova!

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS