5.9 C
Craiova
sâmbătă, 20 aprilie, 2024
Știri de ultima orăSportLuaţi-vă revanşa cu Romanul!

Luaţi-vă revanşa cu Romanul!

Andreea Pricopi (la minge) şi colegele sale au suferit două înfrângeri în confruntările cu echipa din Roman din acest sezon (Foto: arhiva GdS)

Până la confruntările cu norvegiencele de la Vipers Kristiansand, din finala Cupei EHF, handbalistele din Bănie vor mai disputa două meciuri importante în campionat. Dacă vor câștiga cu Roman și Cisnădie, elevele lui Bogdan Burcea vor obține medalia de argint în Liga Florilor.

Săptămâna aceasta este una plină pentru handbalistele de la SCM Craiova, care vor disputa două partide importante în campionatul intern, Liga Florilor. Primul meci va avea loc astăzi, când elevele lui Bogdan Burcea vor înfrunta în deplasare, de la ora 19.00 (DigiSport, TelekomSport) echipa CSM Roman, într-un meci restant din etapa a 22-a, iar duminică, de la ora 11.00 (TVR 2), Cristina Zamfir și colegele sale vor primi vizita formației Măgura Cisnădie, în runda a 23-a.
Meciurile sunt extrem de importante pentru alb-albastre, iar două rezultate pozitive le-ar asigura încă de la finalul acestei săptămâni medalia de argint și titlul de vicecampioană.

Burcea: Dacă câștigăm cele două jocuri, luăm argintul

SCM Craiova se află pe locul doi în Liga Florilor, cu 48 de puncte, acumulate în 21 de partide, iar pe locul trei este clasată formația Măgura Cisnădie, cu 47 de puncte (22 meciuri).
Delegația craioveană a plecat ieri spre Roman. „Sunt cele mai importante două jocuri din campionat pentru noi, în perspectiva obținerii medaliei de argint. Dacă vom reuși să le câștigăm, vom lua medalia de argint în campionat. Înainte de finala cu Vipers avem parte de două meciuri foarte tari, dar cam mereu am avut parte de așa ceva. Reamintesc că am avut o săptămână în care am jucat miercuri cu CSM București și le-am învins, apoi sâmbătă am jucat în Rusia, cu Lada Togliatti, returul din sferturile de finală ale Cupei EHF, unde aveam de întors un rezultat nefast din tur, când pierdusem“, a spus ieri antrenorul principal al formației din Bănie, Bogdan Burcea. La sfârșitul acestei săptămâni, pentru majoritatea românilor va urma o minivacanță de 1 Mai, dar nu și pentru handbalistele din Bănie. „Noi am muncit și în Sâmbăta Paștelui, și a doua zi de Paște, și vom fi pe teren și de 1 mai, și în acele zile când românii au liber, pentru că ne vom pregăti pentru partida tur cu Kristiansand, care va fi pe 5 mai“, a completat tehnicianul craiovean.

Romanul, singura echipă care a învins Craiova de două ori în acest sezon

În acest sezon, CSM Roman (locul 7, 30 puncte, 21 meciuri) a învins SCM Craiova de două ori, fiind singura echipă care a administrat două înfrângeri oltencelor. Prima a fost în campionat, când romașcanele s-au impus, în Polivalenta din Bănie, cu scorul de 25-22. De altfel, a fost singura echipă care a învins SCM în Polivalenta din Bănie. Cele două echipe s-au întâlnit în luna februarie și în Cupa României, în faza optimilor de finală. Atunci, moldovencele au reușit să se califice mai departe, după ce au câștigat meciul cu scorul de 27-22.

Returul Cupei EHF va fi la ora 19.30

Ieri s-a anunțat ora la care se va disputa returul finalei Cupei EHF dintre SCM și norvegiencele de la Vipers Kristiansand. Partida de vineri, 11 mai, se va desfășura de la ora 19.30 în Sala Polivalentă și va fi transmisă de
DigiSport. În ședința Consiliului Local de mâine, se va supune votului consilierilor propunerea celor de la Sala Polivalentă ca un bilet de intrare la meciul dintre SCM Craiova și Vipers Kristiansand să coste 30 de lei – intrare generală, respectiv 100 de lei la VIP. La meciul din semifinale cu Kastamonu, un bilet a costat 10 lei. Meciul tur dintre Vipers și SCM Craiova va avea loc pe 5 mai.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS