15.9 C
Craiova
vineri, 19 aprilie, 2024
Știri de ultima orăSportFotbal / N-a mers jocul la ciupeală! Craiova, evoluție dezamăgitoare la Giurgiu

Fotbal / N-a mers jocul la ciupeală! Craiova, evoluție dezamăgitoare la Giurgiu

Universitatea Craiova a făcut două jocuri senzaționale cu Iași și Botoșani și toți fanii au fost convinși că alb-albaștrii s-au „trezit“ după înfrângerea cu FCSB și că vor urma și alte evoluții apreciate și un final de play-off prolific. Gruparea din Bănie le-a tăiat însă „elanul“, etalând un fotbal sărac ieri seară, pe stadionul „Marin Anastasovic“, taxat de Astra Giurgiu, care a obținut o victorie scurtă, cu 1-0. Golul care a făcut diferența și a scos Craiova din lupta pentru titlu a fost marcat de Takayuki Seto. Niponul a profitat de marcajul larg al craiovenilor, a preluat o minge venită de la Erico da Silva în marginea careului de 16 metri și a șutat imparabil la colțul din stânga al porții (’78, 1-0).

De remarcat faptul că Devis Mangia a operat mai multe modificări în primul unsprezece, lăsând pe bancă o serie de jucători importanți, cum ar fi Gardoș, Mitriță, Gustavo și Zlatinski, în locul acestora apărând tineri care au evoluat mai puțin.

Astra: Iliev – Stan, Bejan, Polczak – Radunovic, Mrzljak, Erico, Seto – Balaure (’67, Butean), Abang (’90, Vera), Matei (’83, Biceanu). Antrenor: Gigi Mulțescu.

„U“ Craiova: L. Popescu – Screciu, Kelic, Ferreira – Briceag (’46, Dimitrov), Mateiu, Santos, Bancu – Bărbuț (’46, Mitriță), Burlacu (’70, Zlatinski), Băluță. Antrenor: Devis Mangia.

Cartonașe galbene:  Bejan ’34, Radunovic ’63, Seto ’74 / Santos ’12, Burlacu ’35, Zlatinski ’90+2.

Au arbitrat: Cătălin Popa – Vasile Marinescu, Ovidiu Artene; Iulian Dima.

Observatori: Alexandru Deaconu, Mihai Stancu.

Statistica jocului: posesie: 47% – 53%, ocazii de gol: 7 – 5, șuturi pe poartă: 5 – 1, șuturi pe lângă poartă: 2 – 4, lovituri libere: 19 – 39,  cornere: 4 – 3, ofsideuri: 10 – 3, aruncări de la margine: 36 – 24, intervenții portar: 1 – 4.

Universitatea Craiova ocupă în continuare locul trei, cu 34 de puncte, iar în etapa viitoare, a șaptea din play-off, va evolua pe stadionul „Ion Oblemenco“ în compania echipei FC Viitorul, meciul fiind programat sâmbătă, 28 aprilie, de la ora 20.45.

 

Mulțescu: I-am blocat foarte bine

 

Antrenorul Astrei Giurgiu, Gigi Mulțescu, fostul tehnician al alb-albaștrilor, a declarat că actuala a echipă a făcut un meci excelent și că rezultatul este just.

„Un cadou mai frumos nici că se se putea. A fost un meci care, în majoritatea timpului, l-am avut sub control, i-am blocat foarte bine. Ca o paranteză, am vrut să văd și eu dacă știu să antrenez pe stilul italienesc, cu 3-4-3, cu trei stoperi și uite că mi-a ieșit destul de bine. Lăsând gluma la o parte, cred că am făcut o partidă exactă, cu o disciplină bună de joc. Le-am blocat construcția cu pas mic și mediu și i-am obligat să joace cu pas lung, iar ei, având jucători mici în față, au fost dezavantajați. Cam toate duelurile le-am câștigat noi și am avut și o tranziție foarte bună, după ce am recuperat mingea am plecat în viteză spre poartă și am avut ocazii, am avut un penalti neacordat, deci una peste alta a fost un meci reușit. A contat și faptul că i-am pregătit pe jucătorii Craiovei anul trecut, dar eu urmăresc adversarii pe calități, deficiențe, obișnuințe, etc., deci am văzut ce joacă și am încercat să-i contracarez. Nu m-a surprins Mangia, mă așteptam să schimbe jucători în echipă, a mai făcut asta. Are un lot numeros și foarte valoros și au jucat la patru zile distanță și, probabil, ca să ruleze lotul a băgat jucătorii mai odihniți și sănătoși“, a declarat Gigi Mulțescu, la Digi Sport.

 

Mangia: Astăzi am primit și multe răspunsuri

 

La rândul său, antrenorul Universității Craiova, Devis Mangia, a admis că jocul elevilor săi a fost sub așteptări și că obiectivul echipei este acum menținerea pe locul trei.

„Este un joc normal, care se putea încheia la egalitate, pentru că nu ne-am asumat foarte multe riscuri, nu am dat ocazia adversarului decât la gol, unde a fost o greșeală. În rest, nimic. E greu să explic schimbările atunci când ceilalți poate nu înțeleg ideea pe care o avem noi. Ei jucau la fel ca noi, un 3-4-3 și am ales să aduc un mijlocaș în plus (Zlatinski în locul lui Burlacu – n.r.) pentru a crea o superioritate acolo. Nu m-a surprins Mulțescu, mă așteptam să joace așa. Era normal să-și adapteze echipa după formația noastră și să nu aibă o mentalitate atât de ofensivă. După un astfel de meci e normal să nu mai avem șanse la titlu. Noi trebuie să ne menținem pe poziția a treia și acest lucru este în regulă“, a spus Mangia.

Acesta a explicat în câteva cuvinte motivele pentru care a apelat la modificările din primul unsprezece, lăsând să se înțeleagă că pentru unii jucători a fost un test.

„Când ai trei meciuri în opt zile e normal să facem modificări în lot. Astăzi am primit și multe răspunsuri“, a afirmat Mangia.

 

Băluță și Mateiu au recunoscut că echipa nu a mers bine

 

Decarul Științei, Alex Băluță, a recunoscut că el și colegii săi nu au prea multe realizări în meciul contra Astrei. De aceeași părere a fost și Alex Mateiu.

„A fost un meci foarte slab prestat de noi și nu am prea multe explicații. Am fost lipsiți de atitudine, nu am respectat exact ce ne-a transmis Mister, am intrat puțin pe vârfuri… Îmi pare rău că am pierdut această partidă, am avut o șansă mare să ne apropiem de locul doi și mereu o dăm în bară în momentele cheie. Nu avem nici o scuză că am avut și meciul din Cupă înainte. Trebuie să analizăm ce am greșit în acest meci, să muncim mai mult și să luăm cele trei puncte cu Viitorul. Dacă am fi câștigat aici ne-am fi apropiat la două puncte de locul doi, era o șansă mare pentru noi și e rușinos ceea ce s-a întâmplat în această seară. Sunt dezamăgit, pentru că mă așteptam la un alt rezultat și îmi pare rău că nu am dat 100% pe teren“, a spus Băluță.

„Înainte de meciul acesta am jucat extraordinar de bine acasă cu Iași și cu Botoșani, iar acum nu am mai evoluat la fel. Felicitări Astrei, care a jucat mai bine. Avem un lot numeros și suntem de valoare apropiată. Cine intră trebuie să câștige! A fost un meci slab al nostru și ne pare rău. Ne-am bucurat degeaba de egalul CFR-ului. Cred că am ieșit din lupta pentru titlu. Ne rămâne locul trei și sper să nu-l pierdem“, a declarat Alex Mateiu.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS