16.2 C
Craiova
vineri, 29 martie, 2024
Știri de ultima orăSportVoleibaliştii craioveni au câştigat un punct în confruntarea cu liderul Tricolorul Ploieşti

Voleibaliştii craioveni au câştigat un punct în confruntarea cu liderul Tricolorul Ploieşti

Jucătorii craioveni (în stânga) au fost învinşi în decisiv de prahoveni (foto: Daniela Mitroi-Ochea)
Jucătorii craioveni (în stânga) au fost învinşi în decisiv de prahoveni (foto: Daniela Mitroi-Ochea)

Voleibaliştii de la SCM-U Craiova au fost învinşi aseară, pe teren propriu, cu scorul de 3-2 (25-22, 25-19, 23-25, 32-34, 15-6), de formaţia de pe primul loc în Divizia A1, Tricolorul LMV Ploieşti. Meciul a contat pentru antepenultima etapă din playoff.

Rezultatul acestui meci ajută ambele echipe. Prin punctul obţinut, oltenii rămân pe locul cinci, având cu un punct mai mult decât formaţia de pe locul şase, CSM Bucureşti, iar ploieştenii se menţin pe primul loc, cu 74 de puncte, având un avans de patru puncte faţă de echipa de pe locul doi, Arcada Galaţi, care aseară a fost învinsă de Steaua Bucureşti, cu scorul de 3-0 (25-20, 25-22, 25-16).

După meciul de la Craiova, antrenorul craiovenilor, Dan Pascu, a spus: Sunt mulţumit că băieţii au jucat bine, s-au mobilizat în momentele grele. Poate cu puţină mai multă atenţie în primul set, dacă îl câştigam, se schimbau lucrurile. Cert este că am făcut un joc frumos, am luat un punct. Îi felicit pe băieţi. Este un lucru promiţător pentru următorul meci cu Ploieştiul, din semifinalele Cupei României. Pentru locul cinci suntem ohligaţi să câştigăm la CSM Bucureşti. Noi jucăm să câştigăm, indiferent de ce calcule îşi face celelalte echipe”.

Bogdan Ene, jucător SCM-U Craiova: Am început mai greu, nu prea ne-am putut face jocul nostru, dar după 2-0 al lor am început să căpătăm încredere, să ne ajutăm între noi, am crezut că se poate mai mult şi am scos un punct muncit, care contează pentru noi în lupta pentru locul cinci, care ar salva puţin începutul nu foarte bun de campionat”.

Laurenţiu Lică, jucător Tricolorul Ploieşti: Ştiam că Craiova a început să joace mai bine. Noi am avut o cădere în setul trei şi nu este prima dată. Am zis că dacă vom rezista şi vom câştiga meciurile de vin, vom fi campioni. Tensiunea este mare, de multe ori nu mai gândim limpede, suntem agitaţi. Mi-aş dori şi Craiova să rămână pe locul cinci.

Bogdan Olteanu, jucător Tricolorul Ploieşti: A fost o victorie cu gust amar, dar cele două puncte sunt foarte importante pentru noi. Trebuie să mergem la Galaţi, dacă vrem să fim campioni trebuie să îi batem pe toţi ceilalţi. Sunt convins că la Galaţi vom face un meci foare bun.

Clasament play-off: 1. Tricolorul LMV Ploieşti 74 p, 2. Arcada Galaţi 70 p, 3. Steaua Bucureşti 67 p, 4. ACSVM Zalău 55 p, 5. SCM-U Craiova 48 p, 6. CSM Bucureşti 47 p.

Runda următoare, Craiova va juca în deplasare cu CSM Bucureşti, iar în ultima etapă alb-albaştrii vor primi vizita celor de la Arcada Galaţi

 

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS