11.7 C
Craiova
marți, 23 aprilie, 2024
Știri de ultima orăSportSCM va evolua cu trofeul EHF pe masă

SCM va evolua cu trofeul EHF pe masă

Bogdan Burcea şi jucătoarele sale pot sărbători alături de fani cucerirea, în premieră, a Cupei EHF (Foto: Alexandru Vîrtosu)

Așa cum și-au dorit suporterii, handbalistele de la SCM Craiova vor juca returul finalei Cupei EHF pe teren propriu, cu trofeul pe masă.

La Viena a avut loc ieri tragerea la sorți a celor două manșe ale finalei Cupei EHF, dintre SCM Craiova și Vipers Kristiansand. Primul meci se va disputa în Norvegia, pe 5 sau 6 mai, iar returul va fi în Polivalenta din Bănie, pe 12 sau 13 mai. Așadar, elevele lui Bogdan Burcea vor juca cu cupa pe masă, iar ambiția de a opri trofeul acasă va fi cu atât mai mare.
„Este minunat că vom juca returul acasă!“, a fost prima reacție a antrenorului Bogdan Burcea, după tragerea la sorți de ieri. „Important este că vom încheia pe teren propriu această senzațională aventură europeană. Am fi vrut să jucăm finala pe stadionul «Ion Oblemenco», dar nu este posibil pentru că nu este acoperit. Știu că Polivalenta este neîncăpătoare pentru câți suporteri își doresc să vadă finala pe viu, dar nu avem ce face“, a adăugat antrenorul formației SCM.
În Europa s-au disputat meciuri de handbal pe stadioane de fotbal. În Germania, pe stadionul echipei de fotbal Eintracht Franfurt, au jucat Rhein-Neckar Lowen și Hamburg, în fața a 44.189 de spectatori. Și în Cupa Danemarcei, AG Copenhaga şi BSV Bjerringbro-Silkeborg au jucat pe stadionul lui Brondby (36.651 de spectatori).

Vipers Kristiansand, greu de învins acasă

Adversara Craiovei, Vipers Kristiansand, vicecampioana Norvegiei în 2017, a pornit acest sezon în Liga Campionilor. „Viperele“ au trecut de calificări, iar în grupă s-au clasat pe ultimul loc, cu o singură victorie și cinci înfrângeri. Ajunse în Cupa EHF, jucătoarele norvegiene s-au calificat în finală. Cu câteva legende ale handbalului norvegian în lot, surorile Katrine și Kristine Lunde, Linn Sulland, Kari Brattset, căpitanul echipei și unul dintre pivoții naționalei, sau interul Emilie Arntzen, Vipers a arătat în acest sezon european că este o echipă redutabilă, mai ales pe teren propriu. Au învins, acasă, în grupele Ligii Campionilor, pe Buducnost, la zece goluri diferență (29-19), apoi, în Cupa EHF, au învins Brest, vicecampioana Franței, în „sferturi“, cu 26-17, pentru ca în semifinale să treacă de Viborg cu 29-23. În Cupa EHF, Kristiansand a suferit o singură înfrângere acasă, 22-23, cu Issy Paris.
Nici SCM Craiova nu stă deloc rău în ceea ce privește parcursul pe teren propriu în acest sezon din Cupa EHF. Oltencele au un singur eșec în Polivalentă, cu Lada Togliatti, patru victorii (Debrecen, Randers, Kuban Krasnodar, Brest) și o remiză (Kastamonu).

Susțineți fetele, azi, cu Slobozia

Până la finala Cupei EHF, jucătoarele de la SCM Craiova vor mai disputa câteva meciuri în campionatul intern. Primul va avea loc azi, de la ora 17.00 (TVR HD), pe teren propriu, cu AHCM Slobozia, restanță din etapa a 21-a din Liga Florilor. Craiova se află pe locul trei, cu 45 de puncte, la două puncte în spatele formației de pe locul doi, Măgura Cisnădie, formație care are două meciuri mai mult disputate. În ceea ce privește confruntarea cu Slobozia, antrenorul craiovean Bogdan Burcea a spus că elevele sale trebuie să o trateze cu seriozitate, mai ales după ce în turul campionatului SCM Craiova a obținut doar o remiză (21-21) pe terenul formației ialomițene, aflată acum pe penultimul loc, cu 17 puncte. „Nu uităm că Slobozia ne-a pus bețe în roate în partida tur. Avem nevoie de victorie pentru că lupta pentru medalia de argint, pe care ne-o dorim mult, nu este încheiată. Nu cred că vom avea parte de un meci ușor, dar îmi doresc victoria neapărat“, a spus Burcea. Un bilet la meciul de azi costă cinci lei, iar antrenorul speră că suporterii care au umplut până la refuz sala sâmbătă, în semifinala cu turcoaicele de la Kastamonu, vor veni și azi să le susțină pe Cristina Zamfir și colegele sale. „Îi invit să vadă pe viu și în campionatul intern aceste fete, care s-au calificat în finala Cupei EHF“, a mai spus antrenorul oltencelor.

Țicu și Tudor au fost la lotul național

20 de handbaliste din Liga Florilor s-au prezentat duminică seară, la București, la reunirea lotului B al României, sub comanda lui Martin Ambros. La reunire au fost prezente și două dintre jucătoarele echipei SCM Craiova, Ana Maria Țicu și Nicoleta Tudor, deși în primă fază clubul din Bănie solicitase învoire pentru cele două, deoarece azi au meci cu echipa de club. Totuși, se pare că în cele din urmă cele două handbaliste craiovene vor veni astăzi acasă și vor putea evolua contra echipei din Slobozia, care la rândul ei are o jucătoare la lot, portarul Mădălina Ion, care ar urma și ea să ajungă azi în Bănie.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS