11.2 C
Craiova
marți, 23 aprilie, 2024
Știri de ultima orăSportFotbal / Mitriță și ai lui au servit patru goluri Iașiului (galerie foto)

Fotbal / Mitriță și ai lui au servit patru goluri Iașiului (galerie foto)

Supărați că nu au găsit golul în ultimele trei etape, jucătorii Universității Craiova au promis înainte de partida cu Poli Iași că vor face tot posibilul să spargă gheața și că vor câștiga. Zis și făcut! Gruparea din Bănie s-a impus sâmbătă seară, cu 4-1, pe stadionul „Ion Oblemenco“, în fața moldovenilor lui Flaviu Stoican, la capătul unui joc per ansablu bun.

Alb-albaștrii au deschis scorul prin Alex Mitriță, cu un șut de la 18 metri, deviat de Panțîru (’18, 1-0).

Craiova și-a majorat avantajul în prelungirile primei reprize, Alex Mitriță a fost servit excelent de Dimitrov și l-a executat pe Koselev cu un șut sub transversală (’45+1, 2-0).

Mitriță și-a continuat “recitalul” de goluri cu largul concurs al lui Bărbuț, care a obținut un penalti, fiind faultat de portarul moldovenilor. Lovitura de la 11 metri a fost transformată cu precizie de Mitriță (’55 – penalti, 3-0).

Oaspeții au redus din diferență prin Danale, care a profitat de o indecizie a lui Calancea (’72, 3-1).

Tabela a fost închisă de Dimitrov, care reluat de la cinci metri o centrare venită de pe stânga de la Briceag (’90+1, 4-1).

„U“ Craiova: Calancea – R. Popa (’45, Screciu), Gardoș, Ferreira – Dimitrov, Mateiu, Zlatinski, Bancu – Bărbuț (’89, Briceag), Glavina (’58, Burlacu), Mitriță. Antrenor: Devis Mangia.

Poli Iași: Koselev – Sin, Mihalache (’46, An. Cristea), Frăsinescu, Panțîru – Qaka, Cioinac – Gavrilă (’65, Danale), Soares (’76, Joalison), Al. Zaharia – Luwaga. Antrenor: Flavius Stoican.

Cartonașe galbene: Bancu ’62, Burlacu ’77, Bărbuț ’88 / Frăsinescu ’16, Mihalache ’20, Qaka ’24, Koselev ’28.

Au arbitrat: Radu Petrescu – Adrian Ghinguleac, Mircea Grigoriu; Dragoș Istrate.

Observatori: Cătălin Cursaru, Dan Berbecaru.

Statistica jocului: posesie: 52% – 48%; ocazii de gol: 15-10; șuturi pe poartă: 6-4; șuturi pe lângă poartă: 9-6; lovituri libere: 11-20; cornere: 9-6; offsideuri: 1-0; aruncări de la margine: 23-20; intervenții portar: 3-2.

După runda a cincea din play-off-ul Ligii I, Universitatea ocupă locul trei, cu 34 de puncte. În partida viitoare din Liga I, gruparea alb-albastră va juca la Giurgiu, împotriva Astrei, confruntarea fiind programată luni, 22 aprilie, de la ora 20.45. Până atunci, Știința schimbă frontul, urmând să o întâlnească joi, 19 aprilie, pe “Ion Oblemenco”, de la ora 20.30, pe FC Botoșani, în manșa întâi a semifinalelor Cupei României.

 

Stoican, îndrăgostit de Craiova

 

După joc, la conferința de presă, antrenorul oltean al lui Poli Iași, Flavius Stoican, a felicitat Craiova pentru victorie, dar a considerat că rezultatul este exagerat.

„Vreau să felicit echipa gazdă, pentru că a meritat victoria, dar, din punctul meu de vedere, e un scor prea drastic. Au fost multe momente echilibrate în această partidă, cu oportunități și din partea noastră. În schimb, Craiova a avut un jucător senzațional și mă refer la Mitriță, pe care îl apreciez foarte mult. Cu siguranță că Alex Mitriță l-a depășit pe unchiul său, Dumitru, și nu vreau să se supere ”Piticul”, că așa îi spuneam eu, dar nepotul lui este senzațional. Are o tehnică excepțională în regim de viteză, are liniște atunci când primește mingea, pleacă bine pe spațiile libere, are execuții surprinzătoare, deci este un jucător fantastic. Bravo lui“, a spus Stoican, explicând apoi eșecul:

„La primul gol Mitriță a avut și un pic de șansă, a fost o deviere a unui jucător de-al nostru, dar până la urmă și acest noroc și-l face cel care își dorește foarte mult. Apoi am primit al doilea gol înainte de pauză, care ne-a turnat plumb în picioare. Am încercat să revenim și am primit al treilea gol, nu am cedat și am avut șansă să marcăm prin Andrei Cristea, dar Tiago a scos de pe linia porții. Am reușit să marcăm până la urmă și am continuat să luptăm. Am mai avut o situație în care Andrei Sin a ratat incredibil, puteam să facem 3-2, dar nu a fost așa și mai mult, gazdele au făcut 4-1. Este un scor cam drastic, dar a fost un meci spectaculos. Îl felicit pe antrenorul Mangia, Universitatea joacă un fotbal frumos. Au trasee, se vede că este o muncă a antrenorului și vede și o dorință din partea jucătorilor, dar problema a fost că nu a avut o continuitate în rezultate. Acum le este destul de greu să recupereze. Nu spun că nu se poate lupta la titlu, dar sunt aceste două echipe, FCSB și CFR Cluj, care au o linie normală, nu au sincope și atunci este greu să le ajungă. Ca joc, eu o admir foarte tare pe Universitatea. Și stadionul este senzațional. Craiova, în momentul acesta, are infrastructură, are un antrenor foarte bun, jucători senzaționali, are tot ce îi trebuie pentru performanță“.

În ceea ce o privește pe Poli Iași, Stoican recunoaște că echipa sa s-a autodepășit prin intrarea în play-off:

„Noi suntem fericiți că suntem aici și am egalat performanța care datează de 30-40 de ani la Iași, aceea de a ne clasa pe un loc șase, și vrem să ajungem pe locul cinci, să scriem istorie la Iași“.

 

Mangia: Am jucat ca o echipă și atunci când o facem arătăm un fotbal foarte bun

 

La rândul său, tehnicianul Științei, Devis Mangia, a precizat că evoluția alb-albaștrilor l-a mulțumit și că nuevidențiază pe nimeni, chiar dacă Mitriță a fost „one man show“.

„Am făcut un meci bun, am fost foarte agresivi, am făcut pressing în permanență, iar lucrul acesta m-a mulțumit. La noi problema se pune pe seama întregii echipe, nu pe un jucător sau altul. Ceea ce vreau să subliniez este că în partida de astăzi mingea a circulat foarte repede, am avut o atitudine bună, am făcut lucrurile cum trebuie și ăsta este meritul întregii echipe. Am jucat ca o echipă și atunci când o facem arătăm un fotbal foarte bun. Un alt lucru important este că am înțeles cât de mult contau cele trei puncte din această partidă. Echipa noastră a jucat în general bine în acest sezon. Bineînțeles că au fost și jocuri mai slabe, dar trebuie să ținem cont și de capacitățile tehnice ale adversarilor, iar atunci când aceștia ne sunt superiori trebuie să recunoaștem acest lucru. Fotbalul este ciudat. Este normal ca acum să ne uităm și ce fac celelalte echipe din fruntea clasamentului. Așteptăm să vedem ce se va întâmpla, dar în fotbal este posibil orice. Important este să fim pregătiți“, a spus Mangia.

Italianul a explicat și modificările din primul unsprezece:

„Toți jucătorii care au fost în afara lotului acum, Martic, Kelic, Mitrovic și Bic, nu au fost în condiții foarte bune de joc, au avut probleme fizice. Ar mai fi Băluță, disciplinar. Toți cei care au intrat pe teren au jucat foarte bine. Din acest motiv am schimbat. Calancea este un portar bun, când a fost nevoie să joace a făcut-o cu o atitudine bună, iar acum eu sunt mulțumit de ceea ce a arătat. Avem portari foarte buni, care atunci când intră în teren sunt concentrați și își fac treaba. Nicolai Calancea este foarte important și în vestiar“.

Pentru galerie foto, click aici.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS