10.3 C
Craiova
joi, 25 aprilie, 2024
Știri de ultima orăSportFotbal / Real Madrid și Bayern au ajuns în semifinale după un retur chinuitor

Fotbal / Real Madrid și Bayern au ajuns în semifinale după un retur chinuitor

Formațiile Real Madrid și Bayern Munchen s-au calificat în semifinalele Ligii Campionilor, chiar dacă au făcut meciuri slabe în returul sferturilor.

Campioana Europei a pierdut neverosimil, scor 1-3, pe „Santiago Bernabeu”, în fața lui Juventus Torino, dar a stat mai bine la „general”, pentru că în tur a câștigat cu 3-0. Golurile de miercuri seară au fost marcate de Ronaldo (’90+8 – penalti), pentru „galactici”, respectiv Mandzukic (‘2, ’37) și Matuidi (’61), pentru italieni.

Real Madrid: Navas – Carvajal, Varane, Vallejo, Marcelo – Kroos, Casemiro (’46, Lucas), Modric (’75, Kovacic), Isco – Ronaldo, Bale (’46, Asensio). Antrenor: Z. Zidane.

Juventus: Buffon – De Sciglio (’17, Lichtsteiner), Benatia, Chiellini, Alex Sandro – Khedira, Pjanic, Matuidi – Costa, Higuain (’90+6, Szczesny), Mandzukic. Antrenor: M. Allegri.

Real Madrid, care a câştigat trofeul la ultimele două ediţii, a ajuns pentru a opta oară consecutiv în semifinalele Ligii Campionilor. Gruparea blanco nu mai fusese condusă cu 3-0 în Champions League de la eşecul cu 0-4 în faţa lui Liverpool în ediţia 2008/09. Real nu mai pierduse acasă de trei ani şi o lună, ultima oară fiind un eşec cu 3-4 în faţa lui Schalke 04, pe 10 martie 2015. În finala de anul trecut a competiţiei, Real a învins-o pe Juventus cu 4-1.

 

Bavarezii, ținuți în șah

 

Campioana Germaniei, Bayern München, s-a calificat în semifinale, după ce a remizat pe teren propriu cu FC Sevilla, 0-0, în manşa secundă a sferturilor de finală ale competiţiei. Bavarezii, care au câştigat cu 2-1 în Andaluzia, au atins pentru a şasea oară în ultimele şapte sezoane semifinalele Ligii Campionilor.


Bayern: Ulreich – Kimmich, J. Boateng, Hummels, Rafinha (’87, Suele) – Javi Martinez, James Rodriguez – Robben, Thomas Muller, Ribéry (’71, Thiago Alcantara) – Lewandowski (’77, Wagner). Antrenor: J. Heynckes.
Sevilla: Soria – Javier Navas, Mercado, Lenglet, Escudero – Banega, N’Zonzi – Correa, Franco Vazquez (’81, Nolito), Sarabia (’70, Sandro Ramirez) – Ben Yedder (’65, Muriel). Antrenor: Vincenzo Montella.

Celelalte echipe calificate în semifinale sunt Liverpool și AS Roma, care au eliminat în sferturi formațiile Manchester City, respectiv FC Barcelona.

Tragerea la sorți a semifinalelor Ligii Campionilor este programată vineri, de la ora 14.00, la Nyon, şi va fi precedată de tragerea la sorţi a partidelor din penultimul act al Ligii Europa (ora 13.00).

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS