16.2 C
Craiova
vineri, 29 martie, 2024
Știri de ultima orăSportCraioveanu, resemnat: „Putem spune adio titlului“

Craioveanu, resemnat: „Putem spune adio titlului“

Gică Craioveanu îşi doreşte ca alb-albaştrii să etaleze din nou un joc bun în meciurile rămase (Foto: Alexandru Vîrtosu)

Directorul de imagine al Universității Craiova, Gheorghe Craioveanu, a fost foarte dezamăgit de modul cum s-a prezentat echipa din Bănie pe Arena Națională contra rivalei FCSB și l-a „înțepat“ pe arbitrul central Istvan Kovacs pentru penaltiul acordat la intrarea lui Dimitrov la
Teixeira.
„Sunt supărat, pentru că echipa nu a fost la un nivel foarte înalt. Mă așteptam să arate mult mai mult. Ei au început jocul foarte bine, cu un presing sus, și nu ne-au lăsat să ieșim din apărare. Am făcut câteva greșeli individuale, au marcat și după aceea s-au retras. Ne-au lăsat să ieșim ca să plece pe contraatac. Prima ocazie clară a noastră a fost cea a lui Mitriță, care a dat, din păcate, pe mijlocul porții. În rest, eu zic că FCSB a meritat victoria, chiar dacă a venit după un penalti… L-aș întreba pe domnul Kovacs dacă avea curaj să fluiere acest penalti într-un Barcelona – Real Madrid. Cred că nu! E un penalti care poate decide soarta unui campionat. Ok, au fost mai buni ca noi, nu neg asta, dar trebuie să ne uităm un pic și la detalii. Aceste detalii marchează un meci“, a spus „Gicanu“, încântat de prestația galeriei de pe Arena Națională: „Sunt fericit că am demonstrat încă o dată că avem cea mai frumoasă galerie din România și îmi pare rău pentru acești băieți, care au petrecut șapte ore în autocar din cauza problemelor de pe autostradă. Le mulțumesc că au fost alături de echipă. Mergem înainte și sper să vină în număr mare în continuare“.

„Nu e normal să lupți pentru titlu și să dai un gol în patru meciuri“

Craioveanu consideră că înfrângerea de luni seară a spulberat visul de a-i vedea pe alb-albaștri campioni și nu înțelege de ce Devis Mangia a apelat la Mateiu și la Băluță atât de târziu și nici de ce Universitatea Craiova nu mai joacă așa cum o făcea în 2017.
„Sunt de acord că s-a jucat după un șablon. Mister a mutat foarte târziu. Cu Mateiu și cu Băluță echipa s-a schimbat, a jucat cu patru fundași și s-a văzut că i-am dominat, am închis FCSB-ul în terenul ei, numai că nu au fost ocazii. Au fost ceva tentative, dar ocazii clare nu am avut, sincer. Nu este o întâmplare că este al treilea meci fără gol marcat. Eu cred că Băluță și Mateiu au schimbat jocul, au împins echipa. Mateiu este un jucător «box to box» și a intrat bine în meci. Mi-a plăcut mult Bancu, a fost cel mai bun jucător din repriza a doua, dar ne-a lipsit ceva, poate ultima pasă, și am abuzat foarte mult de centrări, pentru că avem trei vârfuri mici de statură, deci a fost o greșeală a noastră. Trebuie să ne uităm un pic în trecut, să ne întoarcem la ceea ce făcea Craiova pozitiv, în prima și a doua parte a campionatului regular. În play-off nu e normal să lupți pentru titlu și să dai un gol în patru meciuri. Eu cred că putem spune adio titlului, chiar dacă Ovidiu Costeșin (unul dintre conducătorii clubului – n.r.) spunea că mai avem șanse. Sunt șapte puncte distanță față de prima clasată, mai este și golaverajul direct, deci cred că este foarte dificil să se mai întâmple ceva. Trebuie să avem un parcurs perfect și e greu, sincer. Sunt trist, pentru că avem speranțe, văzusem echipa foarte bine în multe momente din campionat, mai este și această semifinală de Cupă și credeam că vom fi până la final în lupta pentru event. Ăsta este fotbalul, cu bucurii, cu decepții, dar mergem înainte“, a explicat fostul golgheter al României, la Digi Sport.
Craioveanu a vorbit și pe tema animozităților dintre căpitanul Alex Băluță și antrenorul Devis Mangia: „Nu este un conflict între Mangia și Băluță, dar poate că Mister nu este mulțumit de randamentul jucătorului de la antrenamente. El știe cum se pregătesc jucătorii… Băluță rămâne un jucător important pentru echipă, chiar dacă nu mai este la fel de eficient ca în turul campionatului. Este un fotbalist care știi că în orice moment poate să aducă acel plus. N-aș vrea să fie vreo problemă de altă natură, nu ar fi în beneficiul nimănui“.
Declarația făcută de Alex Băluță la finalul meciului cu FCSB, în care căpitanul a spus că este dezamăgit că nu a fost titularizat de Mangia, i-a deranjat pe oficialii clubului din Bănie. Aceștia iau în calcul să-i administreze o amendă usturătoare jucătorului și să-l trimită la echipa secundă pentru o perioadă ca să „mediteze“ la greșeala făcută.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS