21.7 C
Craiova
joi, 28 martie, 2024
Știri de ultima orăSportFotbal / Se știu primele două semifinaliste din UCL. Surpriză de proporții în Italia!

Fotbal / Se știu primele două semifinaliste din UCL. Surpriză de proporții în Italia!

Formațiile AS Roma și Liverpool au reușit calificarea în semifinalele Ligii Campionilor, după ce au bifat victorii frumoase ieri seară, în manșa secundă a sferturilor de finală.

O surpriză de proporții s-a înregistrat în Italia, pe „Stadio Olimpico“, unde AS Roma s-a impus incredibil, cu 3-0, în fața echipei FC Barcelona și a „întors“ soarta calificării după ce catalanii se impuseseră în tur cu 4-1, pe „Camp Nou“. Golurile romanilor au fost marcate de Edin Dzeko (’6), De Rossi (’58 – penalti) și Manolas (’82).

AS Roma: Alisson – Manolas, Fazio, Jesus – Florenzi, Nainggolan (’77, El Shaarawy), De Rossi, Strootman, Kolarov – Dzeko, Schick (’73, Under). Antrenor: E. Di Francesco.

Barcelona: Ter Stegen – Semedo (’85, Dembele), Pique, Umtiti, Alba – Roberto, Rakitic, Busquets (’85, Paco), Iniesta (’80, A. Gomes) – Messi, L. Suarez. Antrenor: E. Valverde.

 

Romanii au făcut petrecere, catalanii și-au lins rănile

 

În vestiarul Romei a fost mare petrecere, Bogdan Lobonț numărându-se și el printre cei care au sărbătorit ceea ce presa a numit „La Romatada” și „Prăbușirea imperiului catalan”.

De partea cealaltă, Ernesto Valverde, tehnicianul Barcei, a recunoscut superioritatea adversarului.

„Nu am fost în stare să jucăm nici o clipă jocul nostru obişnuit. Roma a făcut o partidă mare, trebuie să îi felicităm pentru ce au realizat. În nici o clipă, noi nu am fost conectaţi la importanţa acestui retur. Cu toţii suntem demoralizaţi, trebuie să ne revenim repede pentru că ne aşteaptă încă două competiţii pe care putem să le câştigăm. Sezonul e unul lung şi acesta e fotbalul: câteodată se întâmplă şi astfel de lucruri care nu ne plac”, a spus Valverde, conform Mundo Deportivo.

Şi Josep Maria Bartomeu, preşedintele Barcelonei, a felicitat Roma şi şi-a cerut scuze faţă de suporteri.

„Îmi pare rău pentru toţi suporterii noştri din toată lumea. Am trăit cu iluzia că suntem deja calificaţi în semifinale şi asta ne-a costat. Roma a jucat mai bine şi a meritat calificarea. E o zi foarte tristă pentru Barcelona”, a spus Bartomeu.

 

„Cormoranii” s-au autodepășit

Mohamed Salah (la minge) a marcat împotriva „cetățenilor“

În celălalt meci al serii, Liverpool a făcut un meci bunicel pe „Etihad Stadium“ și a câștigat și returul cu liderul din Premier League, Manchester City, după ce în tur, pe teren propriu, s-a impus cu 3-0. Ieri seară a fost 2-1 pentru „cormorani“, care au marcat prin Salah (’56) și Firmino (’77). Pentru „cetățeni“ a punctat Gabriel Jesus (’2).

Manchester City: Ederson – Walker, Otamendi, Laporte – D. Silva (’66, Aguero), Fernandinho, De Bruyne, B. Silva (’74, Gundogan) – Sterling, Jesus, Sane. Antrenor: J. Guardiola.

Liverpool: Karius – Alexander Arnold (’81, Clyne), Van Dijk, Lovren, Robertson – Oxlande Chamberlain, Wijnaldum, Milner – Salah (’89, Ings), Firmino (’81, Klavan), Mane. Antrenor: J. Klopp.

 

Guardiola se victimizează

 

După joc, antrenorul lui City, Pep Guardiola, a declarat că este nedumerit de ce a fost trimis în tribune de centralul spaniol Mateu Lahoz, pe care îl consideră vinovat și de înfrângere.

„I-am spus doar că a fost gol, nu l-am insultat. Am fost politicos, corect, dar Mateu Lahoz e un tip mai special, îi place să fie diferit, să fie special… Am jucat excelent în prima repriză, dar, la fel ca-n sezonul trecut, unele decizii au un impact uriaș. Știu ce s-a întâmplat la Monaco în sezonul trecut și că e un arbitru care vede lucrurile diferit de față cum le văd ceilalți oameni. E prea mult să mă elimini, deoarece n-am zis nimic greșit. Dar îl știu din Spania și nu mă surprinde”, a declarat Guardiola.

„Nu a fost cel mai bun meci al nostru, dar am meritat victoria în final. Sunt multe lucruri pe care le puteam face mai bine. Ştiam că dacă vom înscrie un gol, totul se va schimba. Acum suntem în semifinale. Champions League nu e despre perfecţiune, este despre rezultate, caracter, mentalitate şi atitudine. Am creat asta şi am luptat pentru rezultat. Îmi place asta la nebunie”, a spus antrenorul „cormoranilor”, Jurgen Klopp.

În această seară, de la ora 21.45, se va juca manșa a doua din celelalte două „sferturi“: Bayern Munchen – FC Sevilla (în tur 2-1, Look TV), Real Madrid – Juventus Torino (în tur 3-0).

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS