16.4 C
Craiova
miercuri, 24 aprilie, 2024
Știri de ultima orăSportFotbal / Strângeți rândurile! Continuă bătălia pentru podium și Cupa României

Fotbal / Strângeți rândurile! Continuă bătălia pentru podium și Cupa României

Universitatea Craiova și-a arătat limitele în derbiul de ieri seară cu FCSB, din etapa a patra a play-off-ului Ligii I. Trupa lui Devis Mangia a continuat seria meciurilor slăbuțe din 2018 și a pierdut cu 2-0 pe Arena Națională, înfrângere în urma căreia a cam încheiat lupta pentru titlu și trebuie să-și apere locul trei, care este amenințat de FC Viitorul. Pentru supremația din România continuă să lupte fanii Științei, care au fost prezenți în număr mare la București și au dominat fondul sonor în cele mai multe momente ale jocului.

foto: ucv1948.ro

 

S-a dormit bine în primele minute

 

Alb-albaștrii au început foarte prost meciul, având opt minute de coșmar. Gazdele au fost la un pas de gol la primul atac, când Cristi Tănase a centrat de pe stânga în careu, însă, din fericire, Denis Man a reluat slab de la șapte metri (’1).

Craiova l-a pierdut apoi pe Ivan Martic, croatul acuzând dureri la inghinali, în locul său fiind trimis bulgarul Radoslav Dimitrov (’5).

FCSB a deschis scorul în minutul șase, când Kelic l-a pierdut din marcaj pe Marko Momcilovic la o centrare șutată de pe partea dreaptă, acesta a șutat la colțul din stânga, Mitrovic a respins, dar mingea i-a revenit stelistului care a șutat imparabil de la 10 metri (’6, 1-0).

Replica oltenilor a venit în minutul 10, când Nicușor Bancu i-a așezat o minge lui Zlatinski în marginea careului mare, dar șutul puternic al bulgarului a trecut peste poartă.

Au urmat câteva momente bune pentru jucătorii Științei, care au ținut mai mult de minge, au combinat, dar fără să-l pună în dificultate pe Bălgrădean.

FCSB a evoluat din ce în ce mai șters, a jucat la „ciupeală“, dar a fost la un pas de golul doi, numai că Denis Man a reluat defectuos de la opt metri o centrare de pe stânga  lui Alibec (’27).

Craiova a răspuns cu o lovitură liberă executată bine de Alex Mitriță, dar „Pufi“ a fost la post (’28).

O bună ocazie de a o egala pe FCSB a irosit-o Alex Mitriță, care a „pierdut“ câțiva adversari în marginea careului mare și și-a creat o poziție ideală de șut, dar execuția a fost slabă și telefonată (’40).

A urmat un șut al lui Dimitrov în plasa laterală de la zece metri lateral dreapta și mai multă presiune până la final la poarta lui Bălgrădean, iar încrederea alb-albaștrilor a crescut bine pentru repriza secundă (’41).

 

S-a atacat în gol după pauză

 

Universitatea Craiova a avut probleme și la începutul reprizei a doua, când Ferreira l-a scăpat pe Alibec din marcaj, acesta a preluat în centrul careului și a șutat pe centru, în brațele lui Mitrovic (’47).

A urmat o lovitură de la unsprezece metri acordată destul de ușor de Istvan Kovacs, la un umăr la umăr al lui Dimitrov asupra lui Teixeira, pe linia de fund (’49). Penaltiul l-a executat de Florin Tănase, care a ales un șut în forță, fără speranțe pentru Mitrovic (’50, 2-0).

Gruparea din Bănie a încercat să relanseze partida cu un gol și a atacat cu toate forțele. Devis Mangia a apelat și la serviciile lui Alex Băluță și Alex Mateiu, dar reușitele n-au apărut, astfel că pe tabelă a rămas zero în dreptul Craiovei până la final.

FCSB: C. Bălgrădean – R. Benzar, B. Planic, M. Bălașa, M. Momcilovic – L. Filip, O. Popescu – D. Man, C. Budescu (’46, Teixeira), Cr. Tănase (’18, Fl. Tănase) – D. Alibec (’75, E. Gnohere). Antrenor: Nicolae Dică.

„U“ Craiova: M. Mitrovic – R. Popa, R. Kelic (’58, Băluță), T. Ferreia – I. Martic (’5, R. Dimitrov), A. Santos (’67, Mateiu), H. Zlatinski, N. Bancu – Cr. Bărbuț, Gustavo, A. Mitriță. Antrenor: Devis Mangia.

Cartonașe galbene: Ov. Popescu ’28, Budescu ’35, Man ’71 / Mateiu ’69, Băluță ’72.

Au arbitrat: Istvan Kovacs – Vasile Marinescu, Ovidiu Artene; Florin Ovidiu Mazilu.

Observatori: Aron Huzu, Eduard Alexandru.

Statistica meciului: posesie: 47% – 53%; ocazii de gol: 13 – 8; șuturi pe poartă: 6-2; șuturi pe lângă poartă: 7 – 6; lovituri libere: 13 – 25; cornere: 4 – 6; offsideuri: 3 – 1; aruncări de la margine: 21 – 16; intervenții portar: 2 – 4.

Universitatea Craiova ocupă locul trei în play-off-ul Ligii I, iar în etapa viitoare o va întâlni pe Poli Iași, partida fiind programată sâmbătă, 14 aprilie, pe stadionul „Ion Oblemenco“.

 

Devis Mangia: În acest moment, primele două poziții nu sunt pentru noi

 

La finalul jocului, antrenorul Universității Craiova, Devis Mangia, a fost fair-play și a recunoscut superioritatea adversarilor și a admis că echipa sa a încheiat lupta pentru primul loc.

„Concluzia este că ei au fost mai buni decât noi. Pregătisem un alt stil de joc, iar ei au marcat destul de repede după o fază fixă, altfel și cel de-al doilea gol a fost tot dintr-o fază fixă și am fost nevoiți să ne schimbăm tactica. E normal să nu ne mai gândim la titlu după acest eșec. Trebuie să ne apărăm poziția a treia din clasament, care ne permite participarea în cupele europene și să luptăm pentru câștigarea Cupei României. În acest moment, primele două poziții nu sunt pentru noi. Faptul că nu marcăm e o chestiune care ne preocupă și trebuie să o rezolvăm. Astăzi nu am făcut un meci rău, ne-am creat situații, am ajuns în preajma careului de 16 metri, iar problema a fost la ultima pasă“, a spus tehnicianul italian la Digi Sport.

Întrebat de ce căpitanul de drept, Alex Băluță, a fost rezervă, Mangia a spus:

„Băluță trebuie să joace și să nu vorbească foarte mult. Dacă am ceva să le transmit jucătorilor o voi face numai în vestiar“.

„Aş fi preferat să joc de la început. A fost frustrant că am fost rezervă, cred că aş fi adus şi un plus de prospeţime, aş fi împins mai mult echipa de la spate şi sunt sigur că rezultatul nu mai era acesta”, a comentat la rândul său Alexandru Băluţă.

De partea cealaltă, antrenorul FCSB-ului, Nicolae Dică, a fost bucuros că echipa sa a rezolvat cu bine derbiul.

„A fost o partidă foarte bună făcută de noi. Au fost 60-70 de minute în care am reușit să-i dominăm pe cei de la Craiova, să avem o posesie bună și să ne creăm ocazii bune de a marca, am înscris și două și sunt mulțumit. Mă bucur că am ajuns din nou pe primul loc, avem un avans de două puncte și ăsta este lucrul cel mai important“, a spus Dică.

 

Nicușor Bancu: Trebuie să ne revenim

 

Dezamăgit de rezultat a fost Nicușor Bancu, mijlocașul Craiovei fiind de părere că este imposibil ca Universitatea să revină în cărțile pentru campionat.

„Am primit din nou un gol foarte rapid. Am încercat să ne creăm ocazii de a egala în prima repriză, apoi, în partea secundă, s-a dat acel penalti mult prea ușor în opinia mea și cred că acolo s-a încheiat meciul. Dacă au câștigat înseamnă că au fost mai buni. Am încercat cu toții să dăm totul pe teren, să scoatem un rezultat bun, victoria era principalul obiectiv, pentru că altfel aveam puține șanse la titlu, dar acum s-au dus și acelea, am pierdut și nu ne mai gândim la primul loc. Trebuie să ne revenim și să rămânem pe locul trei. Este practic imposibil să revenim în cursa pentru titlu! Ar însemna ca FCSB să piardă multe meciuri și mai sunt doar câteva etape, iar noi să câștigăm tot. Ca idee, noi am cam uitat să câștigăm și acesta este un lucru dureros. Trebuie să lucrăm săptămâna aceasta și în meciul cu Iași să marcăm, să spargem gheața și să câștigăm. Da, m-a susprins Mister (Mangia – n.r.), că l-a lăsat pe Băluță pe bancă. Băluță este un jucător valoros, a demosntrat-o în sezonul regular, acum este într-o scădere de formă, dar cel care a intrat în locul lui, Cristi Bărbuț, a făcut un meci bun. Toată echipa am dat 100%, dar atât s-a putut în această seară. Cupa devine principalul obiectiv, numai acolo mă gândesc, pentru că dacă și acolo facem o figură urâtă, ca în campionat, dezamăgim suporerii, dar și noi vom fi afectați, pentru vrem să câștigăm trofee nu doar să ne aflăm în treabă“, a declarat Nicușor Bancu.

 

Marcel Popescu: Speranța moare ultima

 

Dacă antrenorul și jucătorii Craiovei par resemnați în privința luptei pentru primul loc, președintele Universității, Marcel Popescu, este de părere că se pot întâmpla multe în etapele rămase de disputat.

„M-am așteptat la mai mult de la acest meci. M-am așteptat la un spectacol mai generos și de ce nu la o surpriză, adică să câștigăm, pentru ne-am pregătit pentru asta. Sunt examene, unele mai ușoare, altele mai grele. FCSB s-a distanțat acum, nu numai de noi, ci și de CFR, însă să nu considerați campionatul încheiat. Atâta timp cât sunt în joc puncte până mai multe decât diferența pe care o are locul întâi față de locul doi și trei e clar că se joacă. Atâta timp cât Gică Hagi le-a spus foștilor săi colegi că echipa sa trage la titlu, atunci și la noi speranța moare ultima“, a comentat Marcel Popescu.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS