22 C
Craiova
joi, 28 martie, 2024
Știri de ultima orăSportBurcea: Este o victorie mare, dar ne așteaptă un retur greu

Burcea: Este o victorie mare, dar ne așteaptă un retur greu

Jucătoarele de la Craiova au câştigat la Kastamonu şi pornesc cu prima şansă de calificare (Foto: scmcraiova.ro)

Handbalistele de la SCM Craiova sunt la un pas de finala Cupei EHF, după ce au câștigat la diferență de un gol meciul tur, cu Kastamonu, din Turcia. Sâmbătă, de la ora 18.00, se va juca partida retur, în Polivalenta din Bănie, care la ultimele meciuri ale elevelor lui Burcea în această competiție a fost arhiplină.

CSM București și SCM Craiova, cele două forțe ale handbalului feminin românesc, le-au adus iubitorilor acestui sport noi satisfacții la sfârșitul săptămânii trecute, în cupele europene. După ce vineri „tigroaicele“ de la CSM București au obținut o victorie categorică (scor 34-21), acasă, cu Metz (Franța), în meciul tur din sferturile de finală ale Ligii Campionilor, sâmbătă, handbalistele de la SCM Craiova au făcut un prim pas spre finala Cupei EHF, învingând în deplasare formația turcă Kastamonu, cu scorul de 23-22, în manșa tur a semifinalelor celei de-a doua competiții valorice a handbalului feminin european.
Formația turcă, neînvinsă pe teren propriu în acest sezon al Cupei EHF, cu jucătoare de opt naționalități în lot, a făcut o primă repriză mai bună decât elevele lui Bogdan Burcea, iar la pauză a avut un avantaj de patru goluri, scor 15-11.

Revenire de senzație în partea a doua

După reîntoarcerea de la vestiare, gazdele au dus scorul la 16-11, dar Craiova și-a revenit, și după o serie de cinci goluri consecutive în poarta celor de la Kastamonu, apărată de românca Anca Rombescu, au restabilit egalitatea. Oltencele nu s-au mulțumit cu atât. Pe final au preluat conducerea și chiar s-au desprins la trei goluri, dar în cele din urmă Cristina Zamfir Florianu și colegele sale au obținut un succes la limită, scor 23-22. Pentru Craiova au evoluat: Dumanska, Stanciu – Țicu (7 g.), Klikovac (6 g.), Zamfir (3 g.), Elisei (3 g.), Rădoi, Șelaru, Pricopi (2 g.), Nikolic (2 g.), Trifunovic, Popescu, Tudor, Vizitiu.
Nu a fost prima dată când jucătoarele craiovene au ieșit după pauză mult mai determinate și au reușit o revenire miraculoasă. Un exemplu ar fi cel din meciul cu Brest (Franța) de acasă, din grupe, când formația din Hexagon conducea cu 9-5, iar SCM Craiova a câștigat partida cu 16-15. Și în meciul tur cu Lada Togliatti din „sferturi“, disputat tot în Bănie, rusoaicele conduceau la pauză cu 15-9, iar în repriza secundă handbalistele de la SCM au reușit să reducă din handicap, și chiar dacă au pierdut partida la o diferență de două goluri, în retur au câștigat (26-23) și au întors soarta calificării, impunându-se cu scorul general de 49-48.

Burcea: În prima parte, apărarea nu a funcționat cum trebuie

Antrenorul principal al oltencelor, Bogdan Burcea, a făcut ieri o scurtă radiografie a meciului de sâmbătă cu Kastamonu. „Am câștigat meciul pe deplin meritat. În prima parte, apărarea nu a funcționat cum trebuie, dovadă și faptul că am primit 15 goluri. După pauză am reușit să punem în practică ce am pregătit la antrenament, în special pe apărare. Este de apreciat că aceste fete asigură revenirea în joc în repriza secundă a meciurilor. Este o victorie foarte mare, dar ne așteaptă un retur foarte greu“, a spus Burcea.

„Dacă vom ridica nivelul, vom avea un cuvânt de spus“

Înainte de „dubla“ cu formația turcă, antrenorul craiovean punctase faptul că „indiferent de rezultatul de la Kastamonu, se pot întâmpla multe în ceea ce privește calificarea în finală“. Acum, Burcea este încrezător în calificare, dar spune că trebuie îndeplinite anumite condiții: „Este foarte important ca în această săptămână jucătoarele să stea liniștite, încărcătura psihică este foarte mare și fetele au nevoie să fie protejate, nu trebuie să fie stresate. Kastamonu este o formație foarte puternică, ajunsă în semifinalele acestei competiții pe deplin meritat. Au o apărare puternică, jucătoare cu talie, tot blocul central, au o medie de peste 1,80 metri, însă în mod sigur, dacă vom reuși să ridicăm nivelul, în special în defensivă, cu nuanțele tactice adaptate la adversar, vom avea un cuvânt de spus“.
În cealaltă semifinală a Cupei EHF, Viborg s-a impus pe teren propriu, în faţa celor de la Kristiansand, scor 34-31.

De azi se vând biletele

Jucătoarele craiovene și-au reluat ieri după-amiază antrenamentele pentru marea partidă, care va avea loc sâmbătă, de la ora 18.00 (DigiSport2), în Sala Polivalentă din Bănie.
Înainte de cel mai important meci din istoria echipei SCM, interesul suporterilor este mare. Toată lumea vrea să fie prezentă în sală pentru a ajuta echipa să obțină o performanță nemaiîntâlnită. Biletele se vor pune în vânzare începând de azi, de la ora 10.00, la casele de bilete de la Polivalentă. Prețul unui tichet e de 10 lei.
Pentru suporterii care nu vor prinde bilete, se pregătește o surpriză. „Se dorește să se facă un Fan Zone, în jurul sălii. Din ce am înţeles, vor monta nişte panouri foarte mari, unde lumea poate să urmărească meciul în direct“, a completat antrenorul Burcea. La meciul din Turcia, formația craioveană a fost încurajată de trei suporteri, care au venit din Craiova să le susțină pe alb-albastre.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS