3.9 C
Craiova
vineri, 19 aprilie, 2024
Știri de ultima orăSportRomânia, pe locul 7 la Europenele de box de la Târgu Jiu

România, pe locul 7 la Europenele de box de la Târgu Jiu

Robert Jitaru (în albastru) şi-a păstrat titlul european

Duminică s-a tras cortina peste Campionatele Europene de box pentru seniori U22, competiție care s-a desfășurat la Târgu Jiu, timp de o săptămână. Participarea a fost una record, iar nivelul competiţiei ridicat, mult peste ediţia de anul trecut, desfăşurată la Brăila. Poate şi faptul că în 2018 nu mai este nici o altă competiţie oficială în calendarul EUBC sau AIBA la nivel de seniori, la care să participe toate federaţiile din Europa, a determinat o focalizare pe competiţia desfăşurată în orașul gorjean.

Jitaru și-a apărat titlul

Palmaresul delegației României la această competiție a fost de patru medalii. Robert Jitaru (56 kg / CSA Steaua) a obținut duminică titlul european, după ce reuşise aceeaşi performanţă anul trecut, la Brăila. Românul în vârstă de 22 de ani, originar din Brăila, s-a impus la puncte în finala disputată cu azerul Tayfur Aliev, după un meci desfăşurat într-o atmosferă electrizantă. Jitaru a dominat întâlnirea, punându-şi în valoare tehnica şi loviturile variate. Aliev a răspuns şi el pe măsură, iar întâlnirea a avut ritm şi calitate. După trei reprize spectaculoase, Robert Jitaru a fost declarat învingător la puncte cu o decizie unanimă“.
Două fete din țara noastră, Cristina Cosma (57 kg / CSA Steaua) și Alina Gabriela Ene (+81 kg / CSM Slatina) au obținut medalii de argint. În întrecerea feminină a participat și o reprezentantă a clubului CSM Craiova, Georgiana Avram, dar a fost eliminată după primul meci. A patra medalie pentru România, una de bronz, a fost adusă de Alberto Biro (81 kg / SCM Bacău).
În urma acestor rezultate, România s-a clasat pe locul 7 în clasamentul general, la egalitate cu Georgia, după Turcia (3-3-1), Italia (3-1-5), Rusia (3-1-2), Ucraina (2-2-4), Bulgaria (2-0-2), Polonia (1-2-2). Nu mai puţin de 22 de ţări, dintre cele 37 care au prezentat sportivi la această competiţie, au cucerit cel puţin o medalie.

Câtea: Aceste medalii au fost obținute în condiții speciale

Vasile Câtea, preşedintele FR de Box, a tras concluziile după competiția de la Târgu Jiu, felicitând autoritățile locale pentru implicare. „Sunt foarte mulţumit, atât de evoluţia sportivilor noştri, cât şi de modul în care am dus la capăt acest Campionat European. Când am început, zăpada era de jumătate de metru şi nu ştiam dacă avioanele pot ateriza pe aeroporturile din ţară. S-a muncit mult ca totul să iasă bine, iar pentru acest lucru vreau să le mulţumesc oficialităţilor. Aceste patru medalii au fost obţinute în condiţii speciale. Şi mă refer la toate circumstanţele, faptul că federaţia nu a avut finanţare, că nivelul competiţiei a fost foarte ridicat, dar şi că unii dintre sportivii noştri au avut ghinion la tragerea la sorţi. În concluzie, este un palmares foarte bun. Sigur, întotdeauna este loc de mai bine“, a spus Câtea. Șeful FR de Box speră că luna aceasta Federația va primi finanțare de la MTS. „Am convingerea că în luna aprilie vom primi din nou finanţare de la MTS şi vom putea relua pregătirea centralizată, aşa cum îşi doresc antrenorii. Numai aşa vom ţine totul sub control şi vom putea corecta ceea ce trebuie corectat. Muncim zi de zi pentru a readuce boxul acolo unde îi este locul“, a completat Câtea.
Primarul din Târgu Jiu, Marcel Romanescu, a vorbit și el despre avantajele organizării acestui Campionat European. „Am avut o competiţie serioasă care a pus, încă o dată, municipiul Târgu Jiu pe harta sportivă a Europei. Mă bucură faptul că am văzut în tribune foarte mulți copii, acesta este un semn că sportul unește oameni de toate vârstele și tocmai de aceea îmi doresc să punem bazele unor echipe solide de handbal, volei, baschet şi fotbal, să avem grupe de copii şi juniori care, în timp, să aducă performanţă. Mulţumesc reprezentanţilor Federaţiei Române de Box, Consiliului Local al Municipiului Târgu Jiu şi tuturor celor care s-au implicat pentru ca acest eveniment să fie unul de excepţie“, a declarat Marcel Romanescu.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS