12.3 C
Craiova
joi, 25 aprilie, 2024
Știri de ultima orăSportHandbalistele de la SCM adună puncte preţioase

Handbalistele de la SCM adună puncte preţioase

Handbalistele de la SCM Craiova au mai făcut un pas spre medalia de argint în acest sezon al Ligii Florilor. După ce la jumătatea săptămânii trecute suferiseră primul eşec în competiţia internă din 2018, fiind învinse la Zalău, cu scorul de 27-22, elevele lui Bogdan Burcea au câştigat sâmbătă confruntarea din deplasare, cu penultima clasată, Danubius Galaţi, cu scorul de 21-20. Meciul, din cadrul etapei a 22-a, a fost echilibrat, iar la pauză a fost egal, 11-11. În minutul 55, Craiova avea un avans de trei goluri (21-18), apoi a ratat următoarele două atacuri, iar gălăţencele au marcat de două ori, stabilind scorul final. Pentru SCM au marcat Ana Maria Ţicu 6 goluri, Cristina Zamfir – 4, Carmen Şelaru – 3, Andreea Rădoi – 3, Andreea Pricopi – 2, Zeljka Nikolic – 2 şi Jelena Trifunovic – 1. După ce a fost absentă etapa trecută, la Zalău, prin golurile înscrise la Galaţi Cristina Zamfir ocupă primul loc în clasamentul celor mai bune marcatoare din Liga Florilor. Ea are 122 de goluri, iar pe podium se mai află Ani Senoccico (U Cluj) – 117 goluri şi Iryna Glibko (HCM Vâlcea) – 115 goluri.
După acest succes, SCM Craiova a acumulat 45 de puncte şi s-a distanţat la patru puncte de echipa de pe locul trei, Măgura Cisnădie.
Pentru oltence urmează „dubla“ de foc cu turcoaicele de la Kastamonu, din semifinalele Cupei EHF. Aşadar, elevele lui Bogdan Burcea, Grigore Albici şi Dumitru Berbece vor intra în linie dreaptă cu pregătirea pentru meciul tur, care va fi sâmbătă, în Turcia. Apoi, peste o săptămână, pe 14 aprilie, va avea loc partida retur, în Polivalenta din Bănie. Următorul joc în Liga Florilor pentru alb-albastre va fi pe 18 aprilie, acasă, cu Slobozia. Partida se va juca de la ora 17.30 (TVR HD).

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS