12.6 C
Craiova
vineri, 19 aprilie, 2024
Știri de ultima orăSportUltimul test pentru handbaliste înainte de semifinalele Cupei EHF

Ultimul test pentru handbaliste înainte de semifinalele Cupei EHF

După ce miercuri au suferit primul eșec din 2018 în campionatul intern, fiind învinse de HC Zalău, cu scorul de 27-22 (13-12), într-un meci restant din etapa a 18-a, handbalistele de la SCM Craiova vor evolua sâmbătă, tot în deplasare, cu Danubius Galați. Jocul este tot unul restant, din runda a 20-a, și va începe la ora 17.00, nefiind televizat. În derbiul european dintre Zalău și Craiova, două reprezentante ale României în acest sezon al Cupei EHF, antrenorul oltencelor, Bogdan Burcea, nu a putut conta pe două jucătoare importante, Cristina Zamfir Florianu și Valentina Ardean Elisei, menajate după accidentări, și rămâne de văzut dacă în meciul de la Galați tehnicianul craiovean va apela la serviciile celor două titulare sau le va menaja și în acest joc, în perspectiva dublei confruntări cu turcoaicele de la Kastamonu, din semifinalele Cupei EHF. Meciul cu Danubius Galați este ultimul test pentru alb-albastre înaintea celor mai importante partide din istoria echipei, cu Kastamonu, programate pe 7 și 14 aprilie.

Galați, o echipă cu apa la gură

În ceea ce privește confruntarea cu formația moldavă, este de așteptat ca SCM să obțină o victorie concludentă, dacă ținem cont că Galațiul ocupă penultimul loc în clasament, iar Craiova se află pe locul secund. Cele două formații sunt despărțite de 27 de puncte. După pasul greșit de la Zalău, unde au suferit a treia înfrângere stagională, Yulia Dumanska și colegele sale au nevoie de victorie sâmbătă, pentru a-și consolida locul doi. Tot miercuri, Măgura Cisnădie a câștigat cu scorul de 27-21 meciul din deplasare cu Unirea Slobozia și a urcat pe locul trei, apropiindu-se la un punct de SCM Craiova.
În subsolul clasamentului, adversara oltencelor de sâmbătă luptă pentru supraviețurile în prima ligă. „Galațiul este o echipă cu apa la gură, cum se spune. Are nevoie de orice punct în lupta pentru evitarea retrogradării. Au produs câteva surprize. Deci trebuie să ne tratăm adversarul foarte serios, pentru că nu mai există meciuri ușoare“, a spus antrenorul principal al echipei craiovene, Bogdan Burcea.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS