15.9 C
Craiova
vineri, 19 aprilie, 2024
Știri de ultima orăSportAlb-albaștrii au făcut copiii fericiți

Alb-albaștrii au făcut copiii fericiți

Antrenamentul de joi dimineață al Universității Craiova a fost unul special atât pentru Devis Mangia și fotbaliștii săi, cât și pentru circa 200 de copii din Bănie și nu numai. Elevii mai multor clase ale Colegiilor Naționale „Elena Cuza“ și „Frații Buzești“ și ale Școlii „Mihai Viteazul“, plus câțiva tineri și adulți cu sindrom Down, din cadrul Asociației Langdon Down Oltenia Centrul Educațional Teodora (ALDO-CET) din Băilești, au primit acceptul de a participa de pe margine la ședința de pregătire a alb-albaștrilor, bifând cu succes programul „Școala altfel“ în acest an.


Sosiți cu autocarele sau cu mașinile părinților la cantonamentul din Lunca Jiului, puștii le-au făcut galerie alb-albaștrilor de pe marginea terenului în timpul jocului-școală și au așteptat cu nerăbdare fluierul de final al lui Devis Mangia, care însemna totodată startul la poze și autografe. Fotbaliștii au fost asaltați de micuți, dar au făcut față cu brio la solicitările acestora și nimeni nu a părăsit baza sportivă nemulțumit.

Mitriță: Acești copii ne motivează să câștigăm meciul de sâmbătă

Mijlocașul Alexandru Mitriță a fost unul dintre cei mai solicitați jucători ai Științei pentru autografe și poze, iar asta l-a bucurat foarte tare.

„Mă simt minunat! Și eu am fost ca ei, luam autografe de la jucătorii Craiovei. Sunt foarte bucuros când îi văd zâmbind și îmi cer să se pozeze cu mine, pentru că înseamnă că îmi apreciază munca. Îi cunoșteam mai bine pe jucători datorită unchiului meu, Dumitru Mitriță. Am fost pe teren în perioada când antrena Victor Pițurcă, veneam mereu aici, la cantonament, să-i văd pe băieți, îmi doream să joc într-o zi la Universitatea și acum vreau să câștig un trofeu cu Craiova. Mi-a plăcut mult Gică Craioveanu. Mă știe de mic și l-am admirat mereu. Este alături de mine, îmi dă sfaturi bune și îi mulțumesc pentru tot ce a făcut și face pentru mine. Acești copiii ne motivează să câștigăm meciul de sâmbătă, cu CFR Cluj“, a declarat Alexandru Mitriță.

Burlacu: Suntem pregătiți să facem un meci bun cu CFR Cluj și să câștigăm

La rândul său, Andrei Burlacu s-a declarat plăcut surprins de atitudinea copiilor-suporteri și speră ca el și colegii săi să le facă o bucurie și să câștige derbiul cu CFR Cluj, programat sâmbătă, de la ora 20.45, pe stadionul „Ion Oblemenco“.

„Este o bucurie mare pentru noi că ne-au vizitat acești copii. Suntem fericiți că spiritul alb-albastru este implementat acestor copii de mici de către profesori și părinți. Ne bucurăm că îi avem alături de noi și îi așteptăm în număr mare la stadion. Este o mândrie pentru noi că avem suporteri minunați, îi așteptăm la stadion și sper să le facem sâmbătă o mare bucurie. Suntem pregătiți să facem un meci bun cu CFR Cluj și să câștigăm“, a spus Burlacu.

Un alt jucător care a atras foarte mulți copii în jurul său a fost portughezul Tiago Ferreira.

„Mă simt foarte bine. Îmi plac mult copii. M-au întrebat dacă îi învingem pe clujeni. Sigur că suntem pregătiți pentru meciul cu CFR! Este un meci foarte dificil și important în lupta pentru titlu, iar o victorie ar fi ceva extraordinar ca să ne apropiem de primul loc“, a punctat Ferreira.

Altfel, toți jucătorii pe care i-a dat Universitatea Craiova naționalelor României au revenit sub comanda lui Devis Magia sănătoși și s-au antrenat normal, singurul absent fiind Calancea, care a privit de pe bancă meciul de marți seară, Coasta de Fildeș – Moldova 2-1.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS