11.2 C
Craiova
marți, 23 aprilie, 2024
Știri de ultima orăSportSCM-U aleargă după puncte ca să-și păstreze locul cinci

SCM-U aleargă după puncte ca să-și păstreze locul cinci

Mai sunt cinci etape din play-off-ul Diviziei A1 de volei masculin, iar jucătorii de la SCM-U Craiova încearcă să adune cât mai multe pentru a nu pierde locul cinci, ocupat în prezent. Prima ocazie pentru vicecampioni să ia puncte va fi azi, când elevii lui Dan Pascu vor primi vizita ocupantei locului doi, Steaua București.

Voleibaliștii de la SCM-U Craiova vor juca astăzi, de la ora 18.00, pe teren propriu, în compania formației Steaua București, în etapa a șasea din play-off-ul Diviziei A1, prima din returul acestei faze. Partida se anunță una interesantă, ambele combatante aflându-se în goană pentru puncte, dar cu obiective diferite. Bucureștenii, care au fost liderii campionatului în sezonul regulat, se află acum pe locul doi, la patru puncte în spatele liderului Tricolorul Ploiești, care are un meci mai mult disputat. Craiovenii ocupă locul cinci, cu 44 de puncte, la egalitate cu formația de pe locul șase, CSM București.
Elevii lui Dan Pascu vin după o înfrângere la Arcada Galați, cu 3-0, și cum au pierdut toate meciurile din deplasare din acest play-off, își pun mare încredere că vor obține mai multe puncte în partidele de acasă, unde evoluează mult mai bine. „Ne așteaptă un meci dificil, dar și foarte interesant. Jucăm cu o echipă care până în play-off a fost pe primul loc, joacă un volei foarte bun. Evoluăm acasă, iar aici am avut meciuri foarte bune. Vrem să ne luăm revanșa pentru meciul trecut cu ei, de acasă, atunci când ne-au bătut foarte greu. Nici ei nu trec printr-o perioadă foarte bună și trebuie să profităm, să facem un joc bun, exact și să scoatem puncte din acest meci. Acasă jucăm bine, trebuie să luăm neapărat puncte, pentru că avem nevoie. Toate echipele au început să câștige și acasă, și în deplasare. Noi, din păcate, nu am adus nimic din deplasare și va trebui să o facem“, a spus, ieri, într-o conferință de presă, jucătorul craiovean Ionuț Teleleu.
Și coechipierul său, portoricanul Velez Sequiel Sanchez, așteaptă cu optimism confruntarea cu steliștii: „Va fi greu, au echipă bună, dar noi jucăm bine acasă, ne-am pregătit bine, sper că vom avea un meci bun. Nu renunțăm, vom lupta și vom încerca să ajungem mai sus“.
SCM-U Craiova se descurcă bine pe teren propriu. Din cele 14 meciuri disputate în acest sezon a câștigat zece și a avut patru înfrângeri.

Pascu: Sper într-un rezultat bun

Despre adversarul de azi a vorbit și antrenorul principal al vicecampioanei, Dan Pascu, care speră într-o victorie, prima în fața Stelei în acest sezon. „Steliștii chiar dacă au făcut câțiva pași greșiți în ultimele etape, nu vor ceda. Vor veni la Craiova să obțină o victorie de trei puncte, vor fi motivați și vor munci pentru aceste puncte. Pe mine nu mă interesează meciurile lor anterioare, pentru noi e un meci dificil, pe care trebuie să îl abordăm cu încredere și să luptăm pentru fiecare punct, să încercăm să scoatem maximum din această partidă. Meciul trecut de aici, cu ei, a fost strâns, echilibrat, am pierdut cu 3-1, dar asta demonstrează că echipa mea a mai crescut în valoare, s-a mai omogenizat. Băieții mei sunt într-o stare bună, îmi dau încredere într-un joc bun și îmi dau speranța într-un rezultat bun, chiar dacă Steaua este mai valoroasă ca noi“, crede Pascu.
Tehnicianul a vorbit și despre eșecul de runda trecută de la Galați: „Știam că întâlnim o echipă puternică, care în ultimele meciuri are o creștere în joc, poate chiar surprinzătoare, și vreau să vă spun că la ora actuală se înscrie înaintea echipei de la Steaua la câștigarea campionatului. Acum au avut o foarte bună organizare, cu galerie cu tot. Noi am încercat să fim aproape de ei ca valoare, nu am reușit în primele două seturi, în schimb, în setul trei, am pierdut 26-24. Am făcut un joc mai bun. Sequiel a jucat în partea a doua a meciului de la Galați și a făcut-o foarte bine“.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS