16.2 C
Craiova
vineri, 29 martie, 2024
Știri de ultima orăSportCupa Olteniei la karate Kyokushinkai se va desfășura sâmbătă, la Craiova

Cupa Olteniei la karate Kyokushinkai se va desfășura sâmbătă, la Craiova

Peste 100 de sportivi din toată țara vor lupta sâmbătă pentru medalii la Cupa Olteniei la karate Kyokushinkai, organizată în Sala Sporturilor „Ion Constantinescu” din Craiova. Competiția va începe la ora 9.00, iar intrarea publicului este gratuită.
Stilul de karate Kyokushinkai este recunoscut în lume ca fiind cel mai dur stil de karate. Filozofia fondatorului acestui stil, Masutatsu Oyama, este aceea de a nu da șansa adversarului să te rănească, doborându-l cât mai rapid, de preferat dintr-o singură lovitură.

În cadrul competiției, concurenții, cu vârste începând cu șase ani, până la categoria seniori, vor participa atât la proba KATA – probă în care sportivii își etalează executarea cât mai corectă a tehnicilor într-o formă prestabilită, demonstrativă, cât si la proba KUMITE – probă de lupta FULL CONTACT cu adversar.
Arbitri judecători ai competiției sunt antrenori și instructori licentiați, deținători ai centurilor negre sau maro din organizația IKO Kyokushinkaikan România.
Din Craiova sunt înscriși în competiție 20 de concurenți cu vârste cuprinse între 7 și 16 ani, proveniti din cele două școli de karate locale: Karate Kyokushinkai Oltenia, al cărei președinte este Senpai Adrian Brătescu, și Prod Guard Craiova, îndrumați de Senpai George Georgescu (fost profesor al Senpai Adrian Brătescu), presedintele clubului. „Îmi doresc foarte mult să creez un centru important de karate Kyokushinkai în zona Olteniei. Educarea copiilor prin sport este foarte importantă pentru noi. Considerăm că prin acest sport, formăm caractere”, a spus este Senpai Adrian Brătescu, organizatorul competiției.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS