21.7 C
Craiova
vineri, 29 martie, 2024
Știri de ultima orăSportFotbal / România continuă să fie invincibilă la Craiova

Fotbal / România continuă să fie invincibilă la Craiova

Echipa naţională de fotbal a României a învins, ieri seară, la Craiova, cu scorul de 1-0 (0-0), reprezentativa similară a Suediei, într-un meci de pregătire, al doilea din 2018. A fost primul meci al naţionalei pe noul stadion „Ion Oblemenco“ şi primul în Bănie după o pauză de 14 ani. Reprezentativa noastră nu a pierdut niciodată în „inima“ Olteniei, în şapte partide bilanţul fiind de cinci victorii şi două egaluri. Precedentul meci avusese loc pe 4 septembrie 2004, când tricolorii au învins cu 2-1 Macedonia, meci contând pentru preliminariile CM 2006.
Tricolorii au evoluat cu banderole negre în memoria lui Nicolae Tilihoi, fostul component al Craiovei Maxima care a decedat duminică.

Singurul gol al întâlnirii a fost înscris de mijlocaşul Dorin Rotariu, care a primit o pasă ideală de la Alex Chipciu, în dreapta, a pătruns în careu, l-a driblat pe Hult şi l-a învins pe Johnsson cu un şut plasat la colţul lung (’57).

România: Tătăruşanu – Manea, Săpunaru, Grigore (’83, Nedelcearu), Toşca – Pintilii, Marin (’70, Anton) – Mitriţă (’54, Rotariu), Stanciu (’87, Man), Chipciu (’61, Grozav) – Ţucudean (’63, Keşeru). Selecţioner: Cosmin Contra.

Suedia: Johnsson – J. Larsson, Jansson, Helander, Hult – Durmaz (’84, Claesson), Fransson (’87, S. Larsson), Hiljemark, Sema – Guidetti (’87, Berg), Kiese Thelin (’63, Toivonen). Selecţioner: Janne Andersson.

 

Suporterii au avut meciul lor în tribune

 

Finalul primei părţi a fost întrerupt circa trei minute de arbitru, din cauza petardelor aruncate de fanii noii echipe înființate de Adrian Mititelu, FCU 1948, care evoluează în campionatul județean.

Aceștia s-au dat în spectacol în mai multe rânduri, au înjurat Federația Română de Fotbal și pe rivala locală, Universitatea Craiova, huiduind totodată jucătorii acesteia aflați sub tricolor, în speță pe Nicușor Bancu şi Alex Mitriţă. În replică, suporterii alb-albaștrilor din Liga I, masați la Peluza Nord, și-au bombardat contestatarii cu mesaje scrise, unul dintre acestea fiind următorul: „Marca e la noi, clona sunteţi voi!“.

De la tribuna a doua, fanii României de la gruparea „Uniţi sub tricolor“ au făcut apel la armistiţiu între craioveni, afişând mesajul: „Patria mai presus de orice rivalitate, în prag de centenar, între peluze doar unitate“.

De asemenea au „răsărit“ mesaje în mai multe colțuri ale stadionului care făceau referire la împlinirea unui secol de la unirea Basarabiei cu România chiar în ziua meciului cu Suedia.

 

„Sper ca această victorie să fie începutul unei perioade extraordinare pentru noi“

 

După meci, selecționerul României, Cosmin Contra, a apreciat atitudinea elevilor săi atât din partida cu Suedia, cât și cea cu Israel, și crede că poate forma o echipă redutabilă.

„A fost un meci complet, pe un teren foarte greu, contra unei echipe mult mai puternice decât noi, din toate punctele de vedere. Nu pot decât să-i felicit pe băieţi! Au fost zece zile în care ne-am adaptat la diverse probleme. Ne-am antrenat în balon, pe iarbă artificială, am mers în Israel, la 36 de grade, pe un gazon bun, şi am revenit în România, unde ne-am antrenat din nou pe iarbă artificială. Le-am zis băieţilor că trebuie să ne adaptăm, să ne maturizăm şi să trecem peste orice probleme, să fim puternici. Au fost două teste reuşite, suntem pe drumul cel bun. A fost un meci mai complet decât cel din Israel, nu i-am oferit Suediei şanse de a înscrie. Am înscris un gol şi am mai avut şanse de a marca. Sper ca această victorie să fie începutul unei perioade extraordinare pentru noi. Generaţia asta a înţeles că este nevoie de atitudine şi sacrificiu, pentru că aţi văzut că, în Israel, cei care au intrat, au schimbat soarta jocului, la fel şi contra Suediei. Sper să fiu inspirat în continuare, pentru că această inspiraţie poate să aducă puncte şi o calificare“, a spus Cosmin Contra

„Guriță“ a punctat la conferința de presă că este încântat de atmosfera care a fost pe stadionul „Ion Oblemenco“, dar nu și de starea gazonului.

 

Rotariu: Nu mă consider erou

 

Mijlocaşul Dorin Rotariu (Royal Mouscron), marcatorul singurului gol al succesului României contra Suediei, a mărturisit că victoria a fost obţinută datorită agresivităţii de care a dat dovadă întreaga echipă.

 

„A fost un meci greu. Nu mă consider erou. Am fost inspirat, în fotbal aşa se întâmplă. Puteam să şutez prost şi să nu intre. Important este că am fost agresivi, la fel ca ei, probabil asta a fost cheia, pentru că este o echipă nordică, o echipă care a învins Italia. Noi avem un plus, suntem mai tehnici, dar ca să câştigăm, trebuie să fim la fel de agresivi. Acelaşi stil este şi în Belgia şi, dacă vrei să câştigi, trebuie să fii la fel de agresiv. Am dovedit încă o dată că suntem o echipă bună, în schimbare şi abia aşteptăm meciurile oficiale“, a spus Dorin Rotariu, la Pro-X.

 

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS