10 C
Craiova
vineri, 26 aprilie, 2024
Știri de ultima orăSportHandbal (f): România a învins Rusia şi este favorită la câştigarea grupei de calificare la Campionatul European

Handbal (f): România a învins Rusia şi este favorită la câştigarea grupei de calificare la Campionatul European

Naţionala feminină de handbal a României a învins aseară dramatic echipa Rusiei, campioana olimpică en titre, cu scorul de 26-25 (15-12), în Sala Polivalentă din Cluj-Napoca, în Grupa a 4-a a preliminariilor Campionatului European din 2018.

Tricolorele şi-au luat astfel şi revanşa după înfrângerea de miercuri suferită la Togliatti, scor 25-30.

Golurile româncelor au fost marcate ieri de Eliza Buceschi (6), Cristina Neagu (4), Laura Chiper (4), Ana Maria Dragut (4), Crina Pintea (3), Raluca Băcăoanu (2), Aneta Udriştoiu, Cristina Florica şi Laura Pristăviţa (1).

Portarul formaţiei SCM Craiova, Yulia Dumanska a jucat la Cluj, dar colegele sale de club Valentina Ardean Elisei, accidentată în meciul din Rusia, şi Nicoleta Tudor nu au evoluat.

De la rusoaice s-au remarcat Polina Kuzneţova (5), Poliona Vedehina (5) şi Daria Samohina (4).

România a acumulat 6 puncte şi a trecut la şefia clasamentului grupei, alături de Austria (6), care are însă golaveraj mai slab. Rusia ocupă locul 3 cu 4 puncte, iar Portugalia este ultima cu 0 puncte. Primele două clasate obţin biletele pentru turneul final din Franţa (29 noiembrie-16 decembrie), alături de echipa cu cel mai bun punctaj de pe locul 3 din cele 7 grupe preliminare europene.

Într-un alt meci de ieri, Austria a învins Portugalia cu 29-24.

România mai are de jucat cu Austria (31 mai, în deplasare) şi cu Portugalia (3 iunie, acasă).

Alexandru Dedu, preşedintele FRH, s-a declarat mândru de echipa  României. „Sunt mândru de echipă, de public, de organizarea evenimentului şi cred că toate reprezintă  un superlativ pentru sportul românesc. Chiar am primit o informare din partea observatorului EHF, care a spus că va face un raport suplimentar privind condiţiile excelente de organizare. Eu sper ca fetele să rămână concentrate şi la ultimele două meciuri, ar fi frumos să încheiem pe primul loc în grupă. Dar, acum ne bucurăm cu toţii”, a declarat Dedu, pentru news.ro.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS