10.6 C
Craiova
joi, 25 aprilie, 2024
Știri de ultima orăSportFotbal / Bancu și Mitriță l-au salvat pe „Guriță“. România a făcut un joc bun în Israel

Fotbal / Bancu și Mitriță l-au salvat pe „Guriță“. România a făcut un joc bun în Israel

Naționala României a obținut o victorie frumoasă, scor 2-1, în partida amicală disputată sâmbătă, la Netanya, în compania selecționatei Israelului. A fost o seară în care jucătorii Universității Craiova, Nicușor Bancu și Alex Mitriță, au strălucit, demonstrând că merită mai multă atenție din partea lui Cosmin Contra în viitor.

Gazdele au deschis scorul în minutul 60, prin Hemed, care a primit o pasă de la Natcho, a beneficiat de o imprecizie a lui Deac, apoi a pătruns în careu și a șutat imparabil de la zece metri, dintre Benzar și Săpunaru, pe lângă Niță, ieșit în întâmpinare (1-0, ’60).

Replica tricolorilor a venit prin Nicolae Stanciu, care a driblat doi adversari și apoi a șutat puternic, de la 20 de metri, sub vinclu, imparabil (1-1, ’63).

Golul victoriei României a fost marcat de George Țucudean, cu o „scăriță“ suberbă, asta după ce Alex Mitriță i-a servit o pasă de geniu, de culoar (1-2, ’82).

Israel: Ariel Harush – Ben Bitton, Loai Taha, Eytan Tibi, Taleb Tawatha – Barem Kayal (’46, Cohen), Birbas Natcho (’80, Maman), Dor Micha (’46, Seba), Maor Melikson (’46, Levi) – Tal Ben Chaim (’68, Einbinder), Tomer Hemed (’61, Turgeman). Selecționer: Alon Hazan.

România: Niță – Benzar, Săpunaru, Grigore, Bancu – Pintilii (’70, Anton), Marin (’83, Cicâldău) – Deac (’61, Chipciu), Grozav (’61, Mitriță), Budescu (’61, Stanciu) – Keșeru (’70, Țucudean). Selecționer: Cosmin Contra.

România continuă cu un test împotriva Suediei, programat marți, de la ora 21.30, pe stadionul „Ion Oblemenco“.

 

Contra: Avem un lot bun, echilibrat

 

Selecționerul României, Cosmin Contra, a apreciat evoluția elevilor săi per ansamblu, explicând că schimbările au venit ca urmare a pierderii vitezei în atac.

Am controlat prima repriză, am avut o singură sincopă la ocazia lui Ben Haim, dar am avut două ocazii mari, ale lui Budescu şi Keşeru. După aceea, am început foarte prost repriza a doua. După ce am primit golul, am văzut că am pierdut viteza şi că avem nevoie de schimbări care să ne aducă viteză. S-a schimbat jocul complet la intrarea celor doi, am avut reacţie de echipă puternică. Am dat două goluri, am atacat, am suferit în prelungiri, dar trebuie să învăţăm din toate astea. Felicit băieţii pentru dăruire şi pentru felul în care au reacţionat după 1-0. Nu le-am spus nimic la vestiar, doar să nu ne relaxăm şi să încercăm să intrăm primele 15-20 de minute mai bine decât în prima repriză. Am făcut exact invers, dar sunt lucruri pe care le vom discuta şi le vom analiza, pentru că am pierdut puţin ordinea în teren şi nu am ştiut să ne aşezăm mai bine în teren la schimbările lor. Dar am avut viteză mare de joc după schimbări şi am reuşit să întoarcem rezultatul“, a declarat Contra, la Pro X.
„Sper să-mi revină vocea până marţi, dar nu e victoria mea. Trebuie să felicităm jucătorii, pentru că azi chiar au fost lucruri pozitive. Sunt şi lucruri negative pe care încă trebuie să le lucrăm, dar cred că suntem pe un drum bun. Până la urmă, sunt meci uri amicale şi vor conta cele oficiale. Mi-a fost frică de reacţia băieţilor, ne cam prăbuşim după ce dăm gol, dar azi au avut o reacţie extraordinară. Avem un lot bun, echilibrat, cu jucători dornici să se afirme. Încerc să cristalizez echipa. Dacă vom continua în acelaşi fel, va fi greu să aleg primul 11, dar încerc să-mi fac o idee clară despre cei şapte-opt jucători cu care încep echipa“, a mai declarat selecţionerul.

„Guriță“ a vorbit frumos despre Nicuşor Bancu:

N-am avut probleme să-l bag pe Bancu, pentru că a fost printre cei mai buni şi mai constanţi de la Craiova. Am văzut o îmbunătăţire pe plan defensiv la el, de aia nu m-am temut să-l bag. Avem nevoie de incursiunile lui ofensive, azi a făcut un meci bun şi mă bucur pentru asta“.

     

Mitriță: Am simțit o bucurie imensă când am intrat pe teren

    

Mijlocașul formației Universitatea Craiova, Alex Mitriță, aflat la debutul în tricoul naționalei mari, a explicat că s-a simțit foarte bine pe teren.

Sunt foarte bucuros, îmi doream să fac pasul către echipa mare. Sunt foarte fericit mai ales că meciul s-a terminat cu o victorie. Nu am avut emoții, dar sigur că am simțit o bucurie imensă când am intrat pe teren. Sunt foarte fericit că am câştigat, s-a văzut că ne-am dăruit, că am avut o atitudine foarte bună. Sunt fericit că am dat o pasă de gol la debut. Îmi doream această convocare, îmi doream să joc pentru echipa naţională mare, chiar dacă am făcut-o de multe ori şi la juniori. M-aş bucura enorm să joc titular acasă la mine, pe Ion Oblemenco, în faţa fanilor Universităţii, a declarat Mitriță.

 

Stanciu: Ar fi un dezastru dacă nu ne-am califica la Euro 2020

 

Autorul golului egalizator, Nicolae Stanciu, a prins glas după victoria din Israel.

Mă bucur că am reuşit să câştigăm, era important pentru noi, pentru moral. O să ne aştepte un joc mult mai greu cu Suedia. Când am mingea la 16, 20 de metri, mereu încerc să şutez, mă bucur că azi am marcat. Cred că e una dintre cele mai bune calităţi ale mele este şutul. Îmi place să trag foarte mult la poartă, dar nu o fac la fel de des ca înainte. Primordial este faptul că am câştigat, nu că am marcat eu. Am intrat cu poftă de joc pentru că de fiecare dată când vin la naţională îmi doresc foarte mult să joc. A fost un teren senzaţional de bun, cred că orice fotbalist şi-ar dori să joace pe o asemenea suprafaţă. Îmi pare bine că am reuşit să intru bine, este al 20-lea meci al meu la naţională. Suntem conştienţi de importanţa meciurilor care urmează. Avem Liga Naţiunilor, o competiţie după care te poţi califica la Euro, iar asta contează cel mai mult. Ar fi un dezastru dacă nu ne-am califica la Euro 2020“, a spus Nicolae Stanciu.

 

Țucudean: Trebuie să ne mobilizăm bine

 

Marcatorul golului victoriei, George Țucudean, a avut un discurs sincer la finalul jocului.

Am început greu pentru că echipele stau, se tatonează, vedem cum joacă fiecare. A doua repriză s-a jucat pe contre, am marcat două goluri şi mă bucur că am marcat. A fost o fază foarte frumoasă, ne-am simţit bine, am plecat bine pe culoar şi am marcat. Am dat o ”scăriţă” frumoasă! Dacă sunt aici, eu zic că merit. Mai departe avem şi alţi jucători buni, de data asta am marcat eu, data viitoare poate să fie Keşeru. E bine să marcheze atacanţii! Suntem o echipă tânără, tot minţim oamenii de 20 de ani că e un nou început. Trebuie să ne mobilizăm bine, talent avem, o dorinţă mai mare ne trebuie“, a declarat Țucudean.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS