5.6 C
Craiova
marți, 19 martie, 2024
Știri de ultima orăSportTenis / Naomi Osaka s-a impus la Indian Wells

Tenis / Naomi Osaka s-a impus la Indian Wells

Jucătoarea japoneză de tenis Naomi Osaka a câştigat turneul WTA de la Indian Wells (SUA), dotat cu premii totale în valoare de 7,972 milioane dolari, în finala căruia a învins-o ieri în două seturi, 6-3, 6-2, pe rusoaica Daria Kasatkina, informează Agerpres. Osaka (20 ani), care a urcat de pe locul 44 pe 22 în ierarhia mondială după acest succes, a avut nevoie de 70 minute de joc pentru a o învinge pe Kasatkina şi a-şi trece, astfel, în palmares primul său titlu WTA.

Încă nu pot realiza ce am reuşit, încă am impresia că mai am un meci de jucat luni. Nu am realizat efectiv că am câştigat turneul, că acest trofeu este pentru mine, sunt fericită pur şi simplu. Am fost extrem de stresată şi încordată, dar strategia mea era să arăt că sunt calmă şi cred că a funcţionat. Mă aşteptam ca adversara să se bată pentru fiecare punct, iar eu nu-mi puteam permite să pierdem puncte din cauza nervozităţii mele, aşa că trebuia să iau cele mai bune decizii. Îmi doream cu adevărat să câştig acest meci şi mi-am spus că e ca la un meci din primul tur şi nu m-am ambalat prea tare”, a declarat Osaka după finală.

Jucătoarea niponă reuşise să o elimine sâmbătă, în semifinalele competiţiei californiene, pe românca Simona Halep, numărul unu mondial, în faţa căreia s-a impus şi mai rapid, cu 6-3, 6-0, după doar 64 minute de joc. Ea trecuse anterior de alţi doi foşti lideri ai clasamentului WTA, Maria Şarapova (în turul 1) şi Karolina Pliskova (în sferturile de finală).
Potrivit site-ului WTA, Naomi Osaka este prima jucătoare care cucereşte primul său titlu din carieră la Indian Wells, după slovaca Daniela Hantuchova în 2002 şi, totodată, prima care intră în posesia trofeului fără să fie cap de serie, după americanca Serena Williams (1999) şi belgianca Kim Clijsters (2005).

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS