5.3 C
Craiova
vineri, 19 aprilie, 2024
Știri de ultima orăSportRoger Federer, în sferturile de finală de la Indian Wells

Roger Federer, în sferturile de finală de la Indian Wells

Tenismanul elveţian Roger Federer, numărul unu mondial, s-a calificat în sferturile de finală ale turneului ATP Masters 1.000 de la Indian Wells (Statele Unite), dotat cu premii totale în valoare de 7.972.535 dolari, învingându-l în două seturi, 7-5, 6-4, pe francezul Jeremy Chardy, într-o partidă disputată miercuri.
În vârstă de 36 ani, Federer a obţinut cu această ocazie a 15-a sa victorie în tot atâtea meciuri disputate de la începutul anului 2018 în circuitul profesionist, după ce a câştigat anterior Openul Australiei şi turneul de la Rotterdam (Olanda). El mai are nevoie de un singur succes pentru a egala cel mai bun start al său de sezon, reuşit în 2006, când a înregistrat 16 victorii consecutive.

Campionul din Ţara Cantoanelor poate egala această performanţă în meciul următor, în care îl va avea ca adversar pe sud-coreeanul Hyeong Chung (21 ani, locul 26 ATP), unul dintre starurile în devenire ale circuitului profesionist. Jucătorul asiatic s-a calificat în sferturile de finală la Indian Wells după ce s-a impus în două seturi, 6-1, 6-3, în faţa uruguayanului Pablo Cuevas.
Federer şi Chung s-au întâlnit în luna ianuarie, în semifinale Australian Open, sud-coreeanul abandonând în setul al doilea, la scorul de 6-1, 5-2 pentru elveţian.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS