17.8 C
Craiova
joi, 28 martie, 2024
Știri de ultima orăSportMangia și Martic, precauți

Mangia și Martic, precauți

Devis Mangia și Ivan Martic apreciază echipa Viitorul, dar nu concep decât un rezultat pozitiv (Foto: Alexandru Vîrtosu)

Universitatea Craiova va pleca astăzi spre Constanța, întrucât meciul cu FC Viitorul, din etapa a doua a play-off-ului, va avea loc vineri, de la ora 20.45, motiv pentru care antrenorul Devis Mangia și mijlocașul Ivan Martic au prefațat încă de ieri meciul de la Ovidiu.

Strategul Științei, Devis Mangia, și-a început discursul periind campioana en titre și felicitându-l pe antrenorul Gică Hagi pentru realizările sale din ultimii ani.

Este un meci foarte dificil, pentru că Viitorul este o echipă care joacă un fotbal bun și are un antrenor excelent. Trebuie să îi fac complimente lui Gică Hagi, pentru că a dat în ultimii ani mulți fotbaliști tineri de valoare în campionatul din România. Dacă stăm să ne gândim, 80 sau 90% din jucătorii tineri sunt sau provin de la Academia lui Hagi“, a spus Mangia, făcând și o comparație între echipa oaspeților din 2017, din campionatul regulat, cu Eric și Țucudean, și cea de acum, cu Ianis Hagi: „Viitorul are un joc mult mai rapid acum. Țucudean era un jucător de careu, iar Eric, care este un fotbalist bun, nu oferea viteza de joc pe care o oferă Ianis. Acum, în ofensiva Viitorului pot apărea Ianis sau Chițu, deci s-au schimbat un pic datele problemei față de ultimul meci susținut aici. De asemenea, Eric știm foarte bine că joacă în spatele vârfurilor, iar Ianis poate juca și acolo, dar și în alte zone. Din punct de vedere al calității jucătorilor nu vreau să discut“.

 

Gardoș mai stă un pic pe bancă

 

Devis Mangia a vorbit apoi și despre echipa sa, a punctat că nu este dispus să-l debuteze pe Florin Gardoș, pentru că apărarea funcționează bine, și a anunțat că echipa sa merge la Ovidiu să câștige.

Nu sunt probleme de lot. Mai avem un antrenament mâine dimineață (astăzi – n.r.) și apoi vom pleca spre Constanța cu toată echipa. Trebuie să facem tot ce putem să câștigăm împotriva echipei Viitorul, care și ea vrea cele trei puncte pentru că speră la locul trei. Nu mă gândesc acum că putem trece pe locul doi, ci doar cum să câștigăm, și apoi o să vedem unde vom fi după etapa asta. Nu știu dacă vor fi surprize în privința formulei de start. Pentru mine nu ar fi o surpriză să pun un anume jucător în primul unsprezece, pentru că dacă o fac atunci înseamnă că el merită să fie pe teren în primul unsprezece de bază. Probabil că nu voi schimba linia defensivă. Nu vreau să creez probleme sau altceva, pentru că în acest moment apărarea funcționează foarte bine. De obicei, când apelez la o schimbare o fac pentru că trebuie să reglez ceva, când observ că lucrurile nu merg bine, dar în prezent nu am ce. Vom mai susține un antrenament până plecăm și vedem cine sunt cei mai în formă jucători. La Viitorul evoluăm pe cel mai bun gazon din Liga I, dar nu este un avantaj pentru noi, pentru că și Viitorul evoluează pe același teren. Dar, probabil, va favoriza să vedem un meci foarte bun din partea celor două echipe. Trebuie să ne concentrăm și să câștigăm acest meci, iar apoi o să le dau băieților câteva zile libere, mai ales că urmează să fie întrerupt campionatul pentru acțiunile echipei naționale“, a spus Mangia, care nu a dorit să-i propună jucători selecționerului Cosmin Contra pentru naționala României. „Cred că ar merita doi-trei jucători ai Craiovei să fie convocați pentru meciurile cu Israel și Suedia, dar Cosmin Contra este cel care va decide. Dacă va convoca unul, doi, trei sau niciun jucător de-al nostru este decizia lui și eu i-o respect“.

 

„Sper să câștigăm cât mai multe meciuri până la finalul sezonului“

 

La rândul său, mijlocașul Ivan Martic a spus că Viitorul nu este un adversar facil și că își dorește cât mai multe victorii până la final.

Viitorul este o echipă bună și practică un fotbal de calitate, dar nu cred că trebuie să ne gândim sau să vorbim prea mult despre adversari. Trebuie să ne concentrăm asupra a ceea ce avem noi de făcut ca să câștigăm acest meci, pentru că orice joc este ca o finală pentru noi de acum și trebuie să jucăm din ce în ce mai bine. Am avut ceva probleme musculare spre finalul meciului cu Astra, dar s-au rezolvat între timp. A fost un meci greu, solicitant din pricina terenului. Săptămâna aceasta m-am antrenat normal, deci nu sunt probleme. Este o diferență în evoluția mea de acum și cea din turul campionatului, sunt conștient de asta, dar am făcut rezultate bune. Sunt mulțumit că am dat totul la antrenamente și în timpul jocurilor și e foarte important că echipa a câștigat. Sper să câștigăm cât mai multe meciuri până la finalul sezonului“, a spus Martic.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS