10 C
Craiova
vineri, 26 aprilie, 2024
Știri de ultima orăSport„Internaționalele“ Craiovei și antrenorul Burcea pleacă la lot

„Internaționalele“ Craiovei și antrenorul Burcea pleacă la lot

Valentina Ardean Elisei, Teodora Popescu, Yulia Dumanska şi Zeljka Nikolic sunt patru din cele şase jucătoare de la SCM Craiova care vor participa în perioada următoare la acţiuni ale echipelor naţionale (FOTO: Claudiu Tudor)

După calificarea de senzație în semifinalele Cupei EHF, jucătoarele de la SCM Craiova au primit o binemeritată pauză, de câteva zile, pentru că Liga Florilor este întreruptă pentru acțiuni ale echipelor naționale.
Formația craioveană are mai multe jucătoare convocate la loturile naționale. La selecționata de tineret (sub 20 de ani) a României, acolo unde antrenori sunt Gheorghe Tadici, antrenorul Zalăului, și Bogdan Burcea, tehnicianul de la SCM Craiova, vor merge jucătoarele Lorena Stoican și Teodora Popescu. Reunirea lotului va avea loc mâine la Cheile Grădiștei, urmând ca tricolorele să evolueze în perioada 23-25 martie la Cluj, pentru calificarea la Campionatul Mondial din Ungaria (1-15 iulie). Din grupă fac parte România, Croaţia, Georgia şi Ucraina, iar primele clasate la turneul de la Cluj se vor califica la Mondiale. Din lot mai face parte o sportivă din Craiova, Diana Ciucă, care acum activează la HCM Vâlcea. Vâlcea mai dă o jucătoare la lot, Alexandra Badea.

Dumanska și Elisei se reîntorc la Togliatti

Naționala de senioare a României va susține, săptămâna viitoare, primele meciuri oficiale din 2018. Pe 21 și 25 martie, elevele lui Martin Ambros vor avea o dublă confruntare cu Rusia, în grupa de calificare la Campionatul European 2018. De la SCM Craiova au fost convocate două jucătoare: portarul Yulia Dumanska și extrema Valentina Ardean Elisei. Alte două jucătoare străine din lotul craiovean, Zeljka Nikolic (Serbia) și Bobana Klikovac (Muntenegru), au fost convocate la naționalele lor. Primul meci al României va avea loc miercuri, 21 martie, de la ora 17.30 (TVR), în Rusia, în orașul Togliatti, unde Dumanska și Elisei făceau senzație sâmbăta trecută, eliminând Lada. Returul va fi duminică, 25 martie, la Cluj, de la ora 18.30 (TVR). După două meciuri în grupa preliminară 4 de calificare la Campionatul European, România este în frunte cu 4 puncte, fiind urmată de Rusia – 2 puncte, Austria – 2 puncte şi Portugalia – 0 puncte. La turneul final se califică primele două echipe naţionale din grupă.

Cristina Zamfir Florianu se tratează

După ce FRH a anunțat lotul pentru „dubla“ cu Rusia, toată lumea s-a întrebat de ce lipsește Cristina Zamfir Florianu, golghetera echipei SCM și a campionatului intern. De fapt, Cristina va lua o pauză pentru a trata accidentări mai vechi. Ea a găsit înțelegere la staff-ul naționalei. „Pentru mine, următoarele zile de repaus înseamnă, de fapt, zile de tratament. O să merg să am grijă de umăr, pentru ca atunci când începem pregătirea să fiu într-o cât mai bună formă fizică, din punct de vedere al sănătății“, a spus jucătoarea.
La rândul său, antrenorul Bogdan Burcea a vorbit despre faptul că Cristina Zamfir Florianu este o jucătoare importantă pentru SCM și pentru națională și trebuie să se recupereze pentru a fi în plenitudinea forțelor. Tehnicianul a mulțumit oficialilor naționalei României pentru înțelegere. „Cristina va lua o pauză două săptămâni, va face repaus total. Are o accidentare la umăr, pe care a insistat în ultimele trei luni. A jucat accidentată. I-am rugat pe cei de la lot să nu o cheme și le mulțumesc pentru înțelegere. Va urma un tratament intensiv, este o jucătoare foarte importantă atât pentru clubul nostru, cât și pentru națională. E o sportivă pe care trebuie să o prețuim și să o tratăm ca atare“, a spus Bogdan Burcea. Cristina va face tratament în Bănie, dar și la București și Târgu Mureș.
Următorul meci oficial pentru SCM Craiova va fi pe 28 martie, restanța de la Zalău.

Joacă în sâmbăta Paștelui în Turcia

Tehnicianul Bogdan Burcea a vorbit și despre următoarea adversară din semifinalele Cupei EHF, formația turcă Kastamonu: „Studiem adversara, ne documentăm, căutăm cât mai multe informații despre formația turcă pentru a ne prezenta cât mai bine la cele două meciuri“. Partida tur va avea loc pe terenul echipei din Turcia, pe 7 aprilie, în sâmbăta dinaintea Paștelui, de la ora 17.00, iar returul va fi pe 14 sau 15 aprilie, în Bănie.
Reprezentanții Sălii Polivalente propun ca un bilet la meciurile echipelor de la SCM Craiova în cupele europene să coste 20 de lei, față de cinci lei cât costă la partidele din campionat. Propunerea va fi supusă votului consilierilor locali ai Craiovei în ședința de la sfârșitul acestei luni.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS