10.3 C
Craiova
joi, 25 aprilie, 2024
Știri de ultima orăSportBărbuț știe, un trofeu tot vine în Bănie!

Bărbuț știe, un trofeu tot vine în Bănie!

Mijlocașul formației „U“ Craiova, Cristi Bărbuț (foto), a fost prezent la emisiunea „Repriza de Sud“, de la Radio Sud (97.4 FM) și a vorbit despre experiența sa de până acum din Bănie. Bănățeanul de 22 de ani a explicat care au fost motivele pentru care s-a adaptat mai greu la gruparea din Bănie, a analizat meciul cu Astra și l-a prefațat pe cel de vineri cu Viitorul și a cântărit șansele ca echipa sa să obțină măcar un trofeu în acest an competițional.

Gazeta de Sud: Ai reușit, în cele din urmă, să te adaptezi și în ultimul timp ai prezențe constante în echipă.
Cristi Bărbuț: Într-adevăr, mi-a luat ceva vreme să mă acomodez, chiar dacă și părinții mei, nu știu dacă știți, se trag din zona Olteniei. Pentru mine a fost ceva mai dificil dacă vorbim strict de fotbal, pentru că și echipa, și sistemul de joc au fost noi pentru mine, iar la asta se adaugă și concurența foarte mare, dar a fost ceva benefic, pentru că am crescut foarte mult. De asta am și ales să vin la Universitatea, pentru că știam că este stabilitate din toate punctele de vedere și sunt condiții foarte bune. Aici chiar se dorește performanță!

GdS: Cum te înțelegi cu antrenorul Devis Mangia? Ai crezut vreo secundă că nu-i placi ținând cont că rămâneai pe banca de rezerve sau în afara lotului?
C.B.: Nu mă gândeam că are ceva cu mine atunci când nu jucam, dar eram supărat. Am muncit din ce în ce mai mult și au început să se vadă și rezultate. A fost mai greu la început, dar avem o relație bună, ca de la antrenor la jucător. Repet: mi-a fost mai greu să mă obișnuiesc cu sistemul, dar acum sunt ok. Chiar mi-a spus că se bazează pe mine și s-a și văzut de altfel, că am început și titular, au fost meciuri când am intrat și pe parcurs… Mă bucur că are nevoie de mine și fac tot ce pot ca să mă ridic la nivelul așteptărilor.

 

„Am simțit acea căldură a publicului“

 

GdS: Ai reușit să marchezi de două ori până acum, acasă cu Viitorul și la Dinamo. Cum te-ai simțit după golul de pe „Ion Oblemenco“?
C.B.: Acasă, cu Viitorul, am marcat golul de 3-1. Chiar dacă nu a fost golul victoriei, am simțit acea căldură a publicului, suporterii au fost minunați, au început să-mi strige numele, s-au bucurat mult și a fost ceva de nedescris. Aceste sentimente îmi dau putere, îmi ridică moralul să merg mai departe. Este o atmosferă senzațională și este cel mai frumos lucru pe care poți să-l întâlnești la fotbal. Când este stadionul plin îți face mare plăcere să joci. Mă bucur că fanii m-au primit bine, m-au „adoptat“ foarte repede, și sper să le ofer cât mai multe motive de bucurie.

GdS: Cum crezi că va fi atmosfera dacă ați câștiga titlul?
C.B.: Nici nu vreau să mă gândesc ce sărbătoare va fi aici dacă luăm cupa sau campionatul. Am văzut că aici, la Craiova, se iubește fotbalul enorm. E diferit față de ce am trăit la Timișoara. Chiar dacă au trecut două-trei zile de la meci, lumea ne oprește pe stradă, ne felicită și ne încurajează, ne cere să facem poze, este ceva plăcut pentru noi.

 

„Este foarte important pentru o echipă atunci când rezervele intră și ajută“

 

GdS: Sâmbătă ați obținut din nou o victorie „scurtă“, cu 1-0. Cum s-a simțit de pe teren meciul cu Astra?
C.B.: Este greu când vin echipe mai mici la noi, pe „Oblemenco“, pentru că majoritatea se apără orbește. Important este că am câștigat, chiar dacă este doar un gol diferență. Încercăm mereu să găsim breșe, să putem să înscriem. Mă bucur pentru Mitriță că a marcat și ne-a făcut pe toți fericiți. Trebuie să-i evidențiez și pe ceilalți doi Alex care au contribuit la gol, Băluță și Mateiu. Ei au intrat pe parcurs și chiar s-a simțit prezența lor, au făcut acea fază din care s-a înscris golul. Este foarte important pentru o echipă atunci când rezervele intră și ajută.

GdS: În meciul cu Astra, terenul de joc a dezamăgit din nou. Cât de greu e să joci pe un astfel de gazon?
C.B.: A văzut toată lumea că gazonul nu are o stare prea bună. Pe noi ne dezavantajează foarte mult. La meciul cu Astra am avut posesia în mare parte și este dificil să cotrolezi mingea pe un astfel de teren. Era greu să și alergi, să pleci de pe loc, deoarece îți intra gheata cu totul în teren. Sper să se rezolve cât mai repede această problemă, mai ales că vine și naționala aici. Stadionul este minunat, suporterii sunt minunați, dar gazonul lasă de dorit și, din păcate, este un lucru care contează foarte mult.

GdS: Cât de importantă a fost victoria cu Astra în perspectiva titlului, pentru că nu putem să nu recunoaștem că ne gândim la primul loc?
C.B.: Ne gândim puțin, dar nu vorbim. Important este că echipele ne-au luat în serios și e bine că nu se mai vorbește doar de CFR și FCSB în privința titlului. Victoria cu Astra a fost bună în primul rând pentru moralul nostru, deoarece dacă făceam un pas greșit ei se apropiau de noi și era în pericol și locul trei. Așa, noi continuăm cursa pentru primul loc și asta ne dă moral și speranță, să tratăm la fel meciurile următoare.

GdS: Pentru că tot vorbim de titlu, ce șanse sunt să fie Craiova campioană?
C.B.: Avem o echipă mai tânără față de CFR și FCSB, care au o experiență mai mare, dar cred că jucăm cel mai frumos fotbal și avem șansa noastră. Muncim zi de zi și trebuie să arătăm asta pe teren. Nu vorbim în vestiar despre titlu, ci doar despre meciul care urmează, vrem să luăm puncte și să jucăm cât mai bine.

 

„Sper să ne întoarcem cu cele trei puncte de la Ovidiu“

 

GdS: Cum crezi că vor fi următoarele etape din play-off? Se va juca un fotbal mai deschis?
C.B.: Cred că vor fi jocuri deschise cu CFR, FCSB și cu Viitorul, pentru că știm filozofia lui Hagi de a-și face echipa să joace ofensiv. Iași și Astra se vor apăra și s-a văzut deja asta. Nouă ne plac echipele care joacă ofensiv, deoarece ne creează spații.

GdS: Privind programul din această săptămână, crezi că etapa aceasta este decisivă?
C.B.: CFR – FCSB și Universitatea – Viitorul sunt două meciuri de care pe care. Se pot face multe calcule, dar important este să câștigăm noi meciul de la Ovidiu. Ce se întâmplă la Cluj vom vedea, dar nu ar trebui să intereseze foarte tare.

GdS: Cum prefațezi meciul cu Viitorul?
C.B.: Știm cu toții că Viitorul joacă fotbal și va fi un meci dificil. Acasă i-am învins, dar va fi mult mai greu la ei. Sper să ne întoarcem cu cele trei puncte.

GdS: Te așteptai să-și revină, după începutul slab de campionat?
C.B.: Da, pentru că au mai fost situații asemănătoare. I-a ajutat mult faptul că acolo nu este o presiune atât de mare. Chiar dacă anul trecut au câștigat titlul, presiunea este mai mică, Hagi încearcă să crească jucători și să le dea șansa să evolueze.

 

„Suntem favoriți în Cupă“

 

GdS: Miercuri dimineață (astăzi – n.r.) are loc tragerea la sorți pentru semifinalele Cupei României. Ce adversară ți-ai dori?
C.B.: Nu am preferințe. Îmi doresc doar să trecem mai departe și să ajungem în ultimul act, pentru că anul trecut am jucat cu Timișoara finala Cupei Ligii și nu am fost lăsat să joc, pentru că aveam un meci important în campionat, pentru salvarea retrogradării. Chiar îmi doresc să joc o finală, să văd Cupa pe masă și apoi în vitrina clubului.

GdS: Pornim favoriți la câștigarea Cupei ținând cont că au ieșit din cursă CFR Cluj, FCSB și Dinamo?
C.B.: Da, suntem favoriți și trebuie să ne comportăm ca atare. Nu trebuie să facem pași greșiți. Cred că asta e cea mai mare șansă ca să câștigăm un trofeu și pentru asta muncim din greu. Trebuie să rămânem concentrați și să avem o atitudine bună cu orice echipă jucăm.

GdS: Se apropie sfârșitul anului competițional și crește parcă și presiunea pe voi…
C.B.: Nu este o presiune atât de mare, dar ne dorim foarte mult să terminăm pe primul loc în Liga I și să luăm Cupa. Suntem fotbaliști profesioniști și vrem să ne facem meseria cât mai bine.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS