15.9 C
Craiova
vineri, 19 aprilie, 2024
Știri de ultima orăSportEurofantastice! Craiova va juca în semifinalele Cupei EHF cu o echipă din Turcia

Eurofantastice! Craiova va juca în semifinalele Cupei EHF cu o echipă din Turcia

Jucătoarele şi antrenorii craioveni au fost întâmpinaţi ieri la Sala Polivalentă de suporteri (FOTO: Claudiu Tudor)

A fost o săptămână incredibilă, de pus în ramă, pentru echipa feminină de handbal SCM Craiova. După victoria de miercuri în fața campioanei României, CSM București, handbalistele din Bănie s-au calificat sâmbătă, în premieră, în semifinalele Cupei EHF, după ce au eliminat una din favoritele la câștigarea trofeului, Lada Togliatti, cu scorul general 49-48. Este cea mai importantă performanță pentru sporturile de echipă din Bănie, la 35 de ani de când fotbaliștii de la Universitatea Craiova ajungeau în semifinalele Cupei UEFA. SCM va juca în semifinale cu echipa turcă Kastamonu.

Victoria cu CSM București de la mijlocul săptămânii trecute le-a dat aripi jucătoarelor de la SCM Craiova, care au mers în Rusia extrem de motivate și încrezătoare că pot obține o calificare istorică în „careul de ași“ al Cupei EHF. Pe terenul unei foste câștigătoare a acestei competiții și totodată una dintre favoritele la cucerirea trofeului, jucătoarele oltene au făcut un meci senzațional, pe care l-au câștigat cu scorul de 26-23 (14-8). Portarul Yulia Dumanska, cu 13 intervenții, Valentina Ardean Elisei – 9 goluri și Cristina Zamfir Florianu – 6 goluri și-au condus colegele spre o victorie senzațională și o calificare pe deplin meritată. Este și meritul antrenorilor Bogdan Burcea, Dumitru Berbece și Grigore Albici, care au gândit tactica câștigătoare și au știut să capaciteze jucătoarele. Pentru formaţia olteană au evoluat: Dumanska, Stanciu-Elisei 9 goluri, Florianu 6, Ţicu 3, Nikolic 3, Pricopi 2, Rădoi 1, Vizitiu 1, Klikovac 1, Trifunovic, Tudor.
De partea cealaltă, Lada Togliatti, formație pentru care evoluează Daria Dmitrieva, principala marcatoare din Cupa EHF, a fost luată prin surprindere de jocul echipei craiovene. Lada, aflată la primul eșec pe teren propriu în acest sezon din Cupa EHF, se concentrează acum pe campionatul intern, unde a câștigat sezonul regulat, învingând Rostov Don, echipă care, la rândul ei, a trecut sâmbătă de CSM București într-un meci din grupa principală a Ligii Campionilor (scor 25-24).

Burcea: Îmi doresc să depășim performanța Craiovei Maxima

Echipa craioveană a ajuns ieri la ora 16.00 acasă, iar la Sala Polivalentă suporterii inimoși le-au pregătit fetelor o primire frumoasă, cu multe flori, șampanie, steaguri și fumigene albastre. Emoționate, jucătoarele au coborât rând pe rând din autocar, apoi au cântat minute bune împreună cu fanii imnul „Oltenia Eterna Terra Nova“. Și doi dintre reprezentanții municipalității, viceprimarul Adrian Cosman, fost handbalist, și administratorul public al orașului, Sorin Manda, au venit să le întâmpine pe alb-albastre cu buchete de flori.


Antrenorul Bogdan Burcea a mărturisit că echipa nu a dormit în noaptea de după calificare și a menționat că acum începe greul. „Sunt mândru de fetele noastre! Ceea ce am realizat este un rezultat al Craiovei, al orașului, al suporterilor, al sponsorilor, al conducerii administative. Noi nu am făcut decât să punem în practică sprijinul acordat. Nu a dormit nimeni azi-noapte, ne-am bucurat, este momentul nostru! Abia acum începe greul, deoarece am eliminat principala favorită la câștigarea acestei competiții. Este un lucru care ne obligă. În semifinală, dacă nu ne vom comporta ca până acum, să fim modești, să ne pregătim foarte bine, ne va fi greu. După 35 de ani, o echipă din Craiova se califică într-o semifinală de cupă europeană. Sunt craiovean, de copil sunt fan al sportului alb-albastru. Îmi doresc să depășim performanța Craiovei Maxima și să ducem această echipă în finală. Avem dreptul să visăm, dar realitatea ne-a adus în această semifinală. Nimeni nu se va da la o parte, oricine își dorește o finală, un trofeu. Am încredere că suntem în stare să calificăm echipa în finală“, a spus antrenorul craiovean.


Căpitanul echipei, Cristina Zamfir Florianu, a spus și ea că echipa se gândește la finală acum: „Nu ne oprim aici! Vom lupta să ajungem în finală, dar luăm totul pas cu pas“.

Elisei: Este loc și de mai bine

Valentina Ardean Elisei a avut procentaj sută la sută în partida de la Togliatti. Experimentata jucătoare a vorbit și ea despre performanța realizată: „Am crezut în șansa noastră, acum vrem să luăm totul pas cu pas. Am emoții datorită primirii făcute de suporteri, care sunt fantastici. Îmi doresc să avem rezultate foarte bune. Acum trebuie să tratăm următorul adversar cu maximă seriozitate. Mă bucur că am ajuns aici, dar este loc și de mai bine“.


În semifinale, oltencele vor înfrunta formația turcă Kastamonu, care ieri a eliminat HC Zalău.
Meciurile din semifinale se vor disputa pe 7-8 aprilie, respectiv 14-15 aprilie. Craiova va juca returul pe teren propriu.

Rezultate „sferturi“ Cupa EHF

Brest Bretagne (Franța) – Vipers Kristiansand (Norvegia) scor general 51-55 (34-29, în tur 17-26)
Larvik (Norvegia) – Viborg (Danemarca) scor general 47-55 (26-27, în tur 21-28)
Lada Togliatti (Rusia) – SCM Craiova (România) scor general 48-49 (23-26, în tur 25-23)
Kastamonu (Turcia) – HC Zalău (România) scor general 55-53( 27-24, în tur 28-29)

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS