21.7 C
Craiova
joi, 28 martie, 2024
Știri de ultima orăSportFotbal / Craiova și-a arătat valoarea cu Astra. Alb-albaștrii au urcat pe doi!

Fotbal / Craiova și-a arătat valoarea cu Astra. Alb-albaștrii au urcat pe doi!

„U“ Craiova – Astra Giurgiu 1-0
Stadion „Ion Oblemenco“, spectatori: 14.000.

A marcat: Mitriță ’82.
„U“ Craiova: Mitrovic – Popa, Kelic, Ferreira – Martic, Santos (’79, Mateiu), Zlatinski, Briceag – Bărbuț (’53, Băluță), Gustavo (’75, Burlacu), Mitriță. Antrenor: Devis Mangia.
Astra: Ivanov – Iordache, Da Silva, Bejan, Stan – Seto (’83, Moise), Mrzljak – Gheorghe (’88, Culda), Matei, Buș – Urko Vera (’66, Abang). Antrenor: Edi Iordănescu.
Cartonașe galbene: Briceag ’26, Kelic ’33, Martic ’90+2 / Moise ’85, Iordache ’87.
Au arbitrat: Alexandru Tudor – Mircea Orbuleț, Mihai Marius Marica; Dragoș Istrate.
Observatori: Nicolae Grigorescu, Marian Ivan.

Greu, dar frumos și meritat. Așa s-ar putea caracteriza succesul la limită, 1-0, obținut sâmbătă seară de Universitatea Craiova în fața Astrei. Cei aproximativ 14.000 de spectatori prezenți pe „Ion Oblemenco“ au văzut o echipă muncitoare și bătăioasă, care a căutat în permanență golul, Știința, și una care a făcut tot posibilul să nu ia gol, uitând să atace: Astra. După o serie de acțiuni construite cu migală și destule ocazii de poartă irosite, multe din cauza gazonului care este din ce în ce mai prost, alb-albaștrii au reușit să dea lovitura pe final. Cel care a făcut diferența și a trimis cele trei puncte în contul Universității a fost Alexandru Mitriță, care a reluat din marginea carelui mic o pasă a lui Mateiu, după o acțiune inițiată pe dreapta de Băluță.

De remarcat faptul că decarul Craiovei, Alex Băluță, a intrat pe teren din postura de rezervă în acest meci.

De asemenea, trebuie consemnat debutul lui Andre Santos (foto la minge, mai jos) în tricoul alb-albastru, evoluția sa fiind foarte apreciată.

Statistica jocului: posesie: 66% – 34%, ocazii de gol: 10 – 5, șuturi pe poartă: 4 – 2, șuturi pe lângă poartă: 6 – 3, lovituri libere: 27 – 13, cornere: 5 – 4, ofsideuri: 1 – 1, aruncări de la margine: 41 – 18, intervenții portar: 2 – 3, faulturi: 12 – 26, cartonașe galbene: 3 – 2.

În urma acestui rezultat, gruparea din Bănie i-a luat locul lui FCSB (un joc mai puțin disputat), urcând pe doi în play-off, cu 29 de puncte. În partida viitoare, Universitatea Craiova va juca pe terenul celor FC Viitorul, meciul fiind programată vineri, de la ora 20.45.

 

Edi Iordănescu: Craiova este o echipă cu aspirații îndreptățite la titlu

     

Antrenorul Astrei, Edi Iordănescu, a declarat la conferința de presă că echipa sa a făcut un joc defensiv foarte bun și că doar valoarea jucătorilor craioveni a făcut diferența.

Aș vrea să felicit ambele echipe și în mod special pe Craiova, care a câștigat și a încercat să joace un fotbal pozitiv și ofensiv și ne așteptam la lucrul ăsta. În același timp o felicit și pe Astra, pentru că din punct de vedere tactic defensiv am făcut un joc bun în cele mai multe momente. Mi-aș fi dorit în anumite momente ceva mai mult, să punem probleme și la fel să controlăm jocul, să ținem de minge și să punem probleme… Ne așteptam la un meci foarte greu, pentru că am întâlnit o echipă valoroasă, care s-a format în timp, în câțiva ani, și știu foarte bine ce vorbesc. Aici s-au adus jucători încet-încet, s-a făcut o selecție atentă, și iată că în acest an Craiova a reușit să construiască o echipă foarte competitivă. S-au făcut și eforturi financiare, să nu uităm că s-au investit destui bani, s-au cumpărat jucători pe bani frumoși… În plus, aici este un public extraordinar, un stadion minunat. Este, într-adevăr, problema gazonului, dar e chestie de timp până se rezolvă. Din punctul meu de vedere este o echipă cu aspirații îndreptățite la titlu. Craiova a controlat jocul, dar noi ne-am făcut treaba defensiv, cu una-două exceptții și aici includ și faza golului. Este greu să reușești ceva, dacă nu pui probleme ofensiv, pentru că e dificil să fii exact 90 de minute defesniv. Suntem puțin frustrați, pentru că dacă eram un pic atenți puteam evita primirea golului și plecam cu un punct“, a spus Edi Iordănescu, care a ținut să precizeze că arbitrul Alexandru Tudor a fost influențat de comunicatul emis vineri de club, în care era „urecheat“, și a fost îngăduitor cu gazdele.

 

Mangia: Toți jucătorii trebuie să fie pregătiți

 

La rândul rău, strategul Universității Craiova, Devis Mangia, a fost bucuros pentru victoria obținută și a explicat surprizele din primul unsprezece.

Sunt fericit pentru că am făcut un meci foarte bun, am meritat victoria, clar. Nu a fost ușor să jucăm cu ei, mai ales pe acest teren. Deși nu îmi place să mă repet, am făcut greșeli din cauza terenului, nu din cauza greșelilor tehnice, pentru că sărea mingea. Din acest punct de vedere, felicit jucătorii cu atât mai mult, nu am riscat nimic, am câștigat, ne-am creat ocazii, probabil am greșit ultima pasă, dar doar din cauza gazonului. Nici o problemă că Băluță a fost rezervă, am vorbit cu el, nu putem să jucăm mereu cu aceiași 11 jucători. Băluță a jucat bine, a fost cel mai bun, a pasat mult, dar acum am decis să mai dau șanse altor jucători, să mai deschidem echipa. Bărbuț a jucat bine și el, Briceag, Andre Santos, iar apoi, Burlacu, Băluță și Mateiu. În acest moment, jucăm bine și în defensivă și nu are rost să schimbăm. Trebuie să remarcăm că nu am primit gol nici la acest joc. Toți jucătorii trebuie să fie pregătiți pentru că vor primi șanse”, a spus Mangia.

E posibil ca Gardoș să joace etapa viitoare, dar trebuie să văd ce se întâmplă, să văd situația echipei. El se antrenează bine, dar trebuie să găsesc momentul potrivit să-l introduc. Gustavo a ieșit accidentat, dar nu e nimic grav. Nici la Santos nu cred că sunt probleme mari, chiar dacă a fost lovit serios la gleznă“, a mai spus tehnicianul italian.

 

Mitriță: Suntem o echipă mare!

 

Autorul golului cu Astra, Alex Mitriță, a exultat după reușita sa, considerând că Universitatea a câștigat în stil de echipă mare.

Așteptam momentul. Am fost o echipă mare. Echipele mari așa câștigă. Suntem un grup unit, indiferent de cine joacă și cine stă în tribună. E un teren foarte greu. Jocul nostru e de posesie și nu putem realiza asta pe un asemenea teren, dar dăm totul la fiecare meci. Urmează un meci foarte greu cu Viitorul. Domnul Hagi m-a ajutat mult, dar acum sunt la Craiova și sper să înscriu. Sper să fiu convocat la echipa națională“, a spus Mitriță, la Digi Sport.

Alex Mitriță a ajuns la al nouălea gol marcat pentru Craiova, în toate competițiile acestui sezon, în care a adunat 25 de meciuri.

 

Mateiu: Mă bucur că am dat pasă de gol

 

Mijlocașul Universității Craiova, Alexandru Mateiu, și-a trecut în cont o pasă decisivă în meciul cu Astra, iar acest lucru l-a bucurat foarte mult. Acesta nu a fost supărat că a început meciul în postura de rezervă.

Important e că Mister a făcut o echipă foarte bună şi am câştigat. Şi eu am stat pe bancă, şi Băluţă, ne rotim, dar importantă e victoria echipei. Jucăm foarte bine acasă, era un meci foarte important și sperăm să o ţinem tot aşa. Mă bucur că am dat pasă de gol, sunt fericit cu cele trei puncte. Acum ne gândim la Viitorul, vom juca acolo pe cel mai bun teren din ţară, sigur va fi altfel spectacolul decât pe acest teren“, a declarat Alex Mateiu.

Pentru galerie foto, click aici.

 

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS