9.5 C
Craiova
sâmbătă, 20 aprilie, 2024
Știri de ultima orăSportSă fie o săptămână de vis! Eliminați Lada!

Să fie o săptămână de vis! Eliminați Lada!

Deşi are probleme medicale şi are nevoie de repaus, Cristina Zamfir Florianu (la minge)
va lupta să-şi ajute echipa să se califice (FOTO: Claudiu Tudor)

Obosite, după un sezon încărcat, dar cu o stare de spirit bună, după ce au învins miercuri campioana CSM București, handbalistele de la SCM Craiova au plecat joi spre Rusia cu un singur gând – să se califice în semifinalele Cupei EHF. Meciul retur dintre Lada Togliatti și SCM Craiova va fi sâmbătă, de la ora 14.00, și pornește de la scorul de 25-23 pentru rusoaice.

După ce miercuri seară, în fața a peste 3.000 de suporteri olteni, handbalistele de la SCM Craiova învingeau campioana CSM București (scor 23-21) în campionatul intern și puneau punct unei perioade lungi de invincibilitate a formației din Capitală (un an și jumătate, 38 de meciuri), jucătoarele lui Bogdan Burcea nu au avut foarte mult timp să se bucure pentru acest succes imens, pentru că în câteva zile vor avea un alt meci, devenit acum cel mai important în istoria de un deceniu al echipei din Bănie.
SCM Craiova va disputa sâmbătă, de la ora 14.00 (transmis on-line pe www.digisport.ro), returul cu rusoaicele de la Lada Togliatti, contând pentru sferturile de finală ale celei de-a doua competiții europene intercluburi ca valoare. Meciul de la Togliatti va porni de la scorul de 25-23 pentru Lada, care se impunea sâmbăta trecută într-o Polivalentă craioveană arhiplină.

„Sunt asemănări între Lada și CSM București“

La finalul derbiului din campionat de miercuri, dintre SCM Craiova și CSM București, antrenorul principal al oltencelor, Bogdan Burcea, a recunoscut că în această săptămână a acordat atenție maximă partidei din Rusia și a spus că sunt asemănări între cele două formații.
„Să nu credeți că vă păcălesc cumva, nu am făcut la antrenamentele din această săptămână decât să ne pregătim pentru meciul cu Lada de sâmbătă. Există asemănări din punct de vedere al stilului de joc între CSM București și Lada Togliatti, al alcătuirii formațiilor. La Lada, Vedekhina și Dmitrieva, centrul și interul stâng, sunt jucătoarele-cheie, la CSM sunt Neagu și Gullden. Am încercat să ne pregătim în perspectiva acelui meci, ținând cont și de particularitățile echipei CSM București. Mă bucur că am reușit, sper ca acest lucru să fie de bun augur“, a spus tehnicianul celor de la SCM Craiova.

Burcea: Nu mergem să ne predăm, ci să ne calificăm

Cât despre partida retur cu Lada, Burcea a spus că poate face o singură promisiune: „Putem promite un singur lucru: cum nici cu CSM București nu ne-am dat bătuți, nu am făcut pasul înapoi, nici la Togliatti nu mergem să ne predăm. Mergem să calificăm această echipă. Dacă vom reuși, vom fi foarte fericiți, dacă nu, ne vedem de drumul nostru în campionat. Mai avem 60 de minute de jucat, vreau să ne jucăm şansa. Va fi foarte greu, dar nici până acum nu ne-a fost uşor. E posibil să ne întoarcem cu o înfrângere la zece goluri, însă eu vreau să cred că putem câştiga la două goluri şi putem marca mai mult de 26 de goluri. Fetele sunt obosite, dar nu au obosit degeaba. Compensăm starea de oboseală printr-o stare de spirit“, a încheiat Burcea.

Cristina Zamfir Florianu: Am probleme destul de grave la cot

Cristina Zamfir Florianu, căpitanul echipei craiovene, a marcat patru goluri în meciul cu CSM București. La finalul jocului, Cristina a vorbit despre starea sa de sănătate, spunând că are probleme la cot și are nevoie de repaus. De altfel, acesta este și motivul pentru care golghetera Ligii Naționale nu a fost convocată la naționala României pentru dubla confruntare de luna aceasta cu Rusia, din preliminariile CE. „Am probleme de sănătate, trebuia să am repaus total în acest moment. Am probleme destul de grave la umăr, dar nu asta este important. Important este că a câștigat echipa, nu ce am eu. Am luptat, am jucat ca o echipă. Nu trebuie să mă operez, ci să fac infiltrații și să fac un repaus total de două săptămâni. Cu CSM am obținut o victorie muncită, ne-am dorit din tot sufletul să facem un meci cât mai bun și să câștigăm. Am reușit, suntem fericite, ne bucurăm puțin, apoi ne gândim la meciul din Rusia. Craiova e cea mai bună în teren. Le mulțumesc din suflet şi spectatorilor, care sunt minunați“, a spus Cristina după victoria cu CSM București.
Cât despre confruntarea de sâmbătă, Florianu este și ea încrezătoare: „Nu știu câți
ne-au dat și cu CSM vreo șansă. Nu știu câți ne dau șanse în Rusia, însă noi credem în echipa noastră și ne dorim din tot sufletul să facem un meci cât mai bun acolo“.

Cristina Lung: Sunt foarte fericită!

Portarii Craiovei, Yulia Dumanska și Cristina Lung, au contribuit din plin la victoria mare cu CSM București. Dumanska a avut peste zece intervenții salvatoare, iar mezina Cristina Lung a apărat o lovitură de la 7 metri a Bellei Gullden într-un moment important, la scorul de 18-18 (minutul 49). „Mă bucur foarte mult că domnul profesor, în primul rând, mi-a dat încredere, și înainte să intru în teren mi-a spus să urmăresc, să aștept și să reacționez. Cu ajutorul dânsului am reușit să apăr acel 7 metri. Mă bucur foarte mult că am făcut-o și am reușit să dau un impuls echipei. Sunt foarte fericită! Și Yulia a apărat extraordinar, este o colegă senzațională“, a spus, vizibil emoționată, tânăra jucătoare.
La rândul ei, Dumanska a catalogat succesul cu CSM București ca fiind unul istoric. „Este o victorie foarte importantă pentru noi, pentru locul doi. Publicul a fost minunat, la fel și fetele. Ne-am apărat bine, am jucat bine, cred că e o victorie istorică. Cred că putem întoarce rezultatul în Rusia, ne dorim tare mult să câștigăm acolo, să ne calificăm. Dacă o să jucăm ca în meciul cu CSM, cu apărare bună și contraatac partea a doua, putem să batem“, a spus portarul Craiovei și al naționalei României.

Au plecat cu CSM București în Rusia

Delegația craioveană a plecat joi spre Rusia cu același avion ca și adversarele lor de miercuri, campioanele de la CSM București, care tot sâmbătă, de la ora 15.00, vor înfrunta Rostov Don în ultimul joc din grupa principală a Ligii Campionilor. Duminică va juca și cealaltă reprezentantă a României în returul din „sferturile“ Cupei EHF. HC Zalău va întâlni în deplasare echipa turcă Kastamonu (în tur 29-28).

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS