16.7 C
Craiova
joi, 28 martie, 2024
Știri de ultima orăSportFabulos! SCM Craiova a învins campioana CSM Bucureşti

Fabulos! SCM Craiova a învins campioana CSM Bucureşti

Andreea Pricopi (la minge)și colegele sale au realizat ceea ce pentru mulți părea imposibil. Craiovencele au învins CSM București, o echipă neînvinsă în campionatul românesc din septembrie 2016. (Foto: Lucian Anghel)

Echipa feminină de handbal SCM Craiova a obţinut aseară, pe teren propriu, o victorie de povestit nepoţilor. Elevele lui Bogdan Burcea au câştigat derbiul campionatului cu CSM Bucureşti, scor 23-21 (11-12), într-un joc din cadrul etapei a 19-a a Ligii Florilor.

Campioana en-titre nu mai pierduse un meci în campionatul intern din septembrie 2016, iar ieri Cristina Neagu şi colegele sale au părăsit parchetul Sălii Polivalente învinse de o echipă care deşi a fost condusă în prima repriză a crezut în şansa sa şi a făcut un meci senzaţional. Yulia Dumanska a prins încă o zi mare între buturi, Valentina Ardean Elisei a jucat ca în vremurile bune, iar mai tinerele sale colege nu au ţinut cont că au în faţă una dintre cele mai bune formaţii de club din lume.


În faţa a peste 3.000 de spectatori, Craiova a obţinut o victorie mare, prin care îşi consolidează locul doi în Liga Florilor şi le dă jucătoarelor un moral bun înainte de confruntarea de sâmbătă cu Lada Togliatti, din returul sferturilor de finală ale Cupei EHF.
„Felicit fetele, publicul, venit în număr foarte mare să ne încurajeze. Foarte importante pentru mine sunt cele trei puncte, de care aveam mare nevoie să facem un pas înainte în clasament. Suntem în luptă directă cu echipele din Vâlcea şi Cisnădie pentru locul doi, şi ne dorim foarte tare medaliile de argint la gât. Vom lupta pentru acest lucru până în ultima etapă. Acest succes ne întăreşte moralul pentru partida de la Togliatti“, a spus, la finalul partidei, antrenorul principal al echipei din Bănie, Bogdan Burcea.

La conferinţa de presă premergătoare meciului cu CSM Bucureşti Ana Maria Ţicu (la minge) spunea că ea şi colegele sale vor intra în teren să bată campioana. Şi aşa s-a întâmplat, Craiova obţinând o victorie senzaţională (foto: Lucian Anghel)
La conferinţa de presă premergătoare meciului cu CSM Bucureşti Ana Maria Ţicu (la minge) spunea că ea şi colegele sale vor intra în teren să bată campioana. Şi aşa s-a întâmplat, Craiova obţinând o victorie senzaţională (foto: Lucian Anghel)

Pentru SCM au evoluat: Dumanska, Lung – Ţicu, Florianu 4, Trifunovic, Elisei 6, Nikolic 3, Klikovac 2, Pricopi 5, Rădoi 1, Tudor, Vizitiu 1, Popescu 1. La campioana CSM au jucat: Grubisic, Ungureanu 1 – Gullden 3, Jorgensen 1, Neagu 5, Curea 4, Hagman 5, Frafjord 1, Jakobsen 1, Udriştoiu, Mehmedovic, Niombla, Ayglon.
După această victorie fabuloasă, SCM are 42 de puncte (18 meciuri). CSM are 54 de puncte (19 meciuri) şi ocupă primul loc, iar podiumul este completat de HCM Vâlcea (39 p, 19 meciuri).


Elevele lui Bogdan Burcea vor disputa următorul meci în Liga Florilor abia pe 28 martie, e vorba de restanța din deplasare cu HC Zalău, iar jocul din deplasare cu Danubius Galați, din etapa a 20-a, programată în acest weekend, a fost reprogramat pentru 31 martie, deoarece sâmbătă SCM Craiova va evolua în Rusia, cu Lada Togliatti, în partida retur din sferturile de finală ale Cupei EHF.

Cinci jucătoare de la SCM, la naționale

După etapa a 20-a din Liga Florilor, campionatul se va întrerupe pentru acțiuni ale echipelor naționale. La naționala României au fost convocate două jucătoare de la SCM Craiova, portarul Yulia Dumanska și Valentina Ardean Elisei. Lotul se va reuni pe 15 martie, pentru dubla manșă cu Rusia din preliminariile Campionatului European. Meciul tur va avea loc pe 21 martie la Togliatti, iar returul – pe 25 martie la Cluj-Napoca. După primele două etape din grupă, România şi Rusia se află la egalitate de puncte (4 puncte), urmate de Austria (2 puncte) şi Portugalia (0 puncte). Primele două clasate din cele şapte grupe preliminare şi o echipă de pe locul 3 cu cea mai bună linie de clasament se vor califica la turneul final al Campionatului European, programat în Franţa, între 29 noiembrie – 16 decembrie. Pe lângă cele două meciuri cu Rusia, România mai are de jucat în aceste preliminarii cu Austria şi Portugalia. O altă jucătoare din lotul SCM, Zeljka Nikolic, a fost convocată la naționala de seniori a Serbiei.
Alte două jucătoare din lotul craiovean, Teodora Popescu și Lorena Stoican, dar și antrenorul Bogdan Burcea, care este secundul lui Gheorghe Tadici la naționala de tineret a României, vor participa, în aceeași perioadă, la un stagiu de pregătire la Cheile Grădiștei.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS