16.2 C
Craiova
vineri, 19 aprilie, 2024
Știri de ultima orăSport„Leii“, tot mai aproape de Cupă (galerie foto)

„Leii“, tot mai aproape de Cupă (galerie foto)

Alexandru Mitriţă a dat mari bătăi de cap portarului Penedo şi fundaşilor dinamovişti, dar calificarea a fost adusă de Bancu (Foto: Alexandru Vîrtosu)

Universitatea Craiova a reușit calificarea în semifinalele Cupei României, după un meci foarte disputat cu eterna rivală Dinamo. Alb-albaștrii s-au impus cu 1-0 în confruntarea de ieri-seară, de pe stadionul „Ion Oblemenco“, din sferturile competiției, grație unei „sclipiri“ a mijlocașului Nicușor Bancu.
Alb-albaştrii au făcut o primă repriză excelentă. Bancu a fost primul care i-a ridicat în picioare pe cei aproximativ 28.000 de spectatori, cu un şut pe jos, pe care Penedo l-a prins în doi timpi (‘3). A urmat un şut bun al lui Mitriţă, dar portarul „câinilor“ a reuşit să respingă în corner (‘12). În finalul primei părţi, Alex Mitriţă a făcut spectacol, trimiţând de două ori în bară: prima dată dintr-o lovitură liberă executată de la 20 de metri, respinsă cu greu în transversală de Penedo (‘39), apoi a şutat bine din marginea careului mare, iar mingea a lovit butul din stânga, după o serie de driblinguri reuşite.


În partea secundă, „câinii“ au ieșit mai mult la joc, dar au fost taxați în minutul 56, când Bancu a primit o pasă excelentă de la Ferreira, l-a fentat din corp pe Penedo, ieşit în întâmpinare, şi a trimis în poarta goală, declanşând bucuria în tribune (‘56, 1-0).
Finalul meciului i-a aparţinut lui Dinamo, care a controlat mijlocul terenului şi şi-a creat ocazii prin Torje şi Olteanu, dar plasa lui Mitrovic a rămas nescuturată și astfel Craiova a sărbătorit calificarea în semifinale.

„U“ Craiova: Mitrovic – Popa, Kelic, Ferreira – Martic, Mateiu, Zlatinski, Bancu – Gustavo (‘77, Bărbuţ), Băluță, Mitriță (‘54, Burlacu). Antrenor: Devis Mangia.

Dinamo: Penedo – Hanca (‘62, Romera), Maric, Katsikas, Olteanu – Mahlangu, Monroy – Torje, Nistor, Salomao (‘87, Palic) – Pesic (‘78, D. Popa). Antrenor: Florin Bratu.

Cartonașe galbene: Gustavo ‘22, Bancu ‘28, Zlatinski ‘29, Dudea ‘83 / Torje ‘29, Salomao ‘79, Nistor ‘81, Briceag ‘83.

Au arbitrat: Horațiu Fesnic – Vasile Avram, Alexandru Cerei; Iulian Călin.

Observatori: Eduard Dumitrescu, Viorel Lolea.

Pentru Universitatea Craiova urmează debutul în play-off-ul Ligii I. Gruparea alb-albastră va juca în prima etapă cu Astra Giurgiu, confruntarea fiind programată sâmbătă, 10 martie, de la ora 20.45, pe stadionul „Ion Oblemenco“.

 

Bancu: Trebuia să câștigăm

 

Autorul golului care a declanșat fiesta în Bănie, Nicușor Bancu, a admis că reușita Craiovei a fost foarte muncită.

În meciul trecut din campionat, de la ei, trebuia să câștigăm, pentru că am avut meciul în mână, iar acum nu a fost la fel de ușor, cu toate că prima repriză am dominat-o în totalitate. Apoi a venit golul nostru, am reușit să înscriu și era normal să iasă și ei la joc. Și-au creat câteva faze de gol, dar până la urmă am reușit să câștigăm și asta este cel mai important. Dinamo s-a apărat mai bine față de data trecută, dar am reușit să desfacem defensiva lor“, a spus Bancu, explicând golul: „Eram pe partea mea, am plecat în adâncime, mă uitam unde să centrez și am văzut că a ieșit Penedo, l-am fentat și am rămas cu poarta goală. Am avut noroc că a ieșit portarul, altfel nu știu dacă era așa simplu să înscriu“.

Bancu a fost încântat de atmosfera din tribune și de coregrafia suporterilor și a punctat că Universitatea are șanse mari să câștige Cupa României.

Dacă am avea și un gazon bun, am fi invincibili acasă. Este un dezastru gazonul, se rupe imediat, dar cu timpul sper să se rezolve și problema lui. Este fantastic să joci cu 28.000 de spectatori în spate, doar visam până acum la asta. Mă uitam la televizor înainte și acum mi s-a îndeplinit visul. Cu atâția oameni în tribune, îți vine să-ți dai viața pe teren! Ținând cont de locul din clasament și jocul prestat, putem spune că suntem favoriți să câștigăm Cupa. Trebuie să fim motivați și indiferet cu cine vom pica la tragerea la sorți trebuie să dăm totul pe teren“.

 

Băluță: Am alergat foarte mult

 

Mult mai cumpătat în declarații a fost căpitanul Științei, Alexandru Băluță, cu privire la câștigarea Cupei.

Teoretic, suntem favoriți la câștigarea Cupei, dar vom vedea în teren dacă va fi așa. Vom întâlni echipe periculoase, care își doresc să ajungă și ele în finală. Pentru noi obiectivul este de a câștiga finala, nu doar de a ajunge acolo. Am mai trecut printr-o experiență asemănătoare anul trecut, când păream favoriți cu Voluntariul, și nu vrem să o repetăm“, a comentat decarul Craiovei.

Băluță a vorbit și despre prestația sa din meciul cu Dinamo, regretând că nu a reușit să înscrie și astfel să-i facă fericiți pe suporteri.

Am alergat foarte mult, «Mister» mi-a spus să cobor și, dacă am posibilitatea, să plec în spatele fundașilor. Este un post dificil, sunt meciuri și meciuri, în care marchez sau nu, dar pentru mine este important că țin echipa sus și nu dăm soluții la adversari. Îmi pare rău că nu am reușit să înscriu, nici ocazii eu nu am prea avut, dar am alergat mult și am ajutat echipa în felul ăsta. Dinamo nu ne-a încurcat atât de tare, pentru că am dominat meciul, am avut foarte multe ocazii în prima repriză. În cea de-a doua au venit peste noi, ne-au dominat, dar nu au avut nici o ocazie clară. Sunt fericit că am câștigat ca italienii. Știam că va fi stadionul plin, așa va fi mereu la Craiova. La fiecare meci o să vină multă lume, dar asta numai dacă noi îi vom convinge prin evoluțiile noastre și prin victorii“, a explicat Băluță.

 

Mangia: Am jucat bine în cea mai mare parte a jocului

 

Strategul Universității Craiova, Devis Mangia, a fost mulțumit de rezultat și a punctat că victoria era mult mai clară și mai frumoasă dacă elevii săi ar fi știut să închidă meciul la timp și să nu le permită astfel dinamoviștilor să domine finalul meciului.

Știam de la început că va fi un meci foarte dificil, au schimbat antrenorul și era ultima lor țintă Cupa României. Sunt bucuros, pentru că am jucat bine în cea mai mare parte a meciului, dar când nu închizi jocul la timp, e normal să riști ceva. Greșeala noastră a fost că nu am închis meciul, să marcăm al doilea gol. Am risipit multă energie în prima repriză, iar pe acest teren… Este foarte bună legătura între club, echipă și suporteri, însă suntem o formație care joacă pentru spectatori și avem nevoie de un teren bun. Astăzi s-au făcut multe greșeli din cauza terenului, dar asta-i situația și va trebui să ne gândim cum rezolvăm problema. Nu mă gândesc la finala Cupei de acum, ci la meciul cu Astra, de sâmbătă. Meciurile din play-off sunt foarte importante pentru noi, apoi vom vedea tragerea la sorți și ne vom ocupa și de Cupă. Pentru locurile din finală, toate echipele rămase în cursă au șanse egale“, a spus Mangia.

De partea cealaltă, antrenorul lui Dinamo, Florin Bratu, a admis că oltenii au știut să gestioneze bine slăbiciunile elevilor săi.

Ca organizare am arătat bine, ca atitudine la fel, dar, din păcate, la finalizare am suferit. Am dominat repriza a doua, ultimele 30 de minute, dar nu a fost suficient și am pierdut. Am încercat să îi blocăm de la nivelul fundaşilor centrali, pentru că de acolo încep ei construcţia. Am reuşit acest lucru de multe ori, dar, din păcate, o mică neatenţie în dreapta a făcut să vină golul lui Bancu. Aşa s-a scris istoria acestui meci“, a declarat Bratu.

Pentru galerie foto, click aici.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS