15.9 C
Craiova
vineri, 19 aprilie, 2024
Știri de ultima orăSportCuplaj de cinci stele în Polivalenta din Bănie

Cuplaj de cinci stele în Polivalenta din Bănie

Sala Polivalentă din Craiova a fost plină la ultimele meciuri ale handbalistelor. Jucătorii de la SCM aşteaptă şi azi suporterii să umple sala, pentru a crea o atmosferă unică (FOTO: Claudiu Tudor)

Iubitorii sporturilor de sală din Craiova vor avea astăzi parte de un cuplaj de zile mari. Handbalistele de la SCM Craiova vor primi, de la ora 16.30, vizita campioanei CSM București, în derbiul campionatului, care pune față în față primele două echipe din Liga Florilor. De la ora 19.00, baschetbaliștii de la SCM-U Craiova vor înfrunta liderul la zi al Ligii Naționale, BC CSU Sibiu, formație care va fi încurajată în Bănie de un grup de suporteri.

Cele mai bune două echipe feminine de handbal din țara noastră se vor înfrunta astăzi, de la ora 16.30 (DigiSport, DolceSport) în Polivalenta din Craiova. SCM Craiova, ocupanta locului doi în Liga Florilor (39 puncte, 17 meciuri), primește vizita campioanei și totodată liderul campionatului, CSM București (54 puncte, 18 meciuri).
Meciul din etapa a 18-a are loc în săptămâna în care cele două formații vor disputa confruntări importante în cupele europene cu echipe din Rusia. Sâmbătă, Cristina
Neagu și colegele sale vor juca în Liga Campionilor, cu Rostov Don, și pentru a termina pe locul doi în grupa principală 1 trebuie să nu piardă meciul de la Rostov.
Tot sâmbătă, SCM Craiova va disputa returul din sferturile de finală ale Cupei EHF, cu Lada Togliatti. În tur, formația rusă s-a impus cu scorul de 25-23.

„Nu ne vom menaja“

Așadar, principalul obiec-tiv ale celor două echipe azi va fi să nu se accidenteze vreo jucătoare. Ana Maria Țicu, jucătoare care a făcut un meci bun contra rusoaicelor sâmbătă, a spus că ea și colegele sale vor evolua cu aceeași determinare ca în meciurile trecute. „Nu ne vom menaja, nici noi și cred că nici ele. Când intrăm în teren, vrem să dăm tot ce avem mai bun. De obicei, când te gândești să nu te accidentezi și te menajezi, atunci se întâmplă. Normal, cel mai important este să ieșim sănătoase din acest meci“, a spus handbalista alintată de colege „Rața“.
„Am fi preferat un meci mai ușor înainte de returul cu Lada, cu o echipă puternică, dar totuși, CSM ne va pune probleme foarte mari și va fi un angajament fizic foarte mare. Nu vom putea să odihnim anumite fete, pentru că vrem, dacă se poate, să scoatem un rezultat mare, pentru noi și pentru suporteri“, a completat-o Grigore Albici, antrenor secund al echipei din Bănie.

Țicu: E o mândrie să joci împortiva celor mai bune jucătoare

Pentru Ana Maria Țicu este o onoare să joace împotriva unor handbaliste de talie mondială, cum ar fi Cristina Neagu, Isabelle Gullden, dar ea și colegele sale intră în teren la fiecare meci cu gândul la victorie, indiferent de numele adversarelor. „Trebuie să intrăm în teren foarte motivate. Cu siguranță nu ne vom da la o parte, chiar dacă jucăm cu CSM București, echipă care nu mai are nevoie de nici o prezentare. Ne dorim victoria meci de meci, nu contează cu cine jucăm. În teren, nu contează salariul unei jucătoare. Te simți foarte bine să joci împotriva celor mai bune jucătoare precum Neagu, Gulden. E o mândrie să joci împotriva lor. Este greu meciul, CSM București este o echipă de talie mondială. Vrem o sală plină mâine!“, a completat jucătoarea olteană.

„Tigroaicele“, neînvinse în competițiile interne

„Tigroacele“ de la CSM București sunt neînvinse în România în acest sezon, în timp ce „leoaicele“ de la SCM Craiova au două înfrângeri, una chiar pe terenul bucureștencelor, în turul campionatului (scor 35-23). „CSM București este una dintre cele mai bune echipe din lume, cu jucătoare de talie mondială. Dar și SCM Craiova e o echipă care ușor-ușor s-a făcut respectată în campionatul intern și în Europa, după ce am ajuns în premieră în sferturile de finală în EHF. Cred că suntem de luat în seamă. Ne bucurăm că putem oferi Craiovei un meci atât de frumos. Sperăm să facem un joc foarte bun, să mulțumim publicul nostru. Meciul de mâine va fi foarte important să vedem cum stăm, unde mai trebuie să lucrăm zilele următoare în perspectiva meciului de la Togliatti“, a mai spus ieri Grigore Albici.
SCM a aflat și când va disputa meciul restant din deplasare cu HC Zalău, amânat din cauza vremii. Partida va avea loc pe 28 martie, de la ora 17.30.

Baschetbaliștii înfruntă Sibiul, o echipă imprevizibilă

De la ora 19.00 (DigiSport), în Polivalentă va avea loc o confruntare din etapa a 19-a. SCM-U Craiova, o echipă care luptă pentru accederea în Top 6, și BC CSU Sibiu, ocupanta primului loc în Liga Națională, formație care vrea să-și consolideze acest loc. Runda trecută, prima după o pauză de mai bine de o lună, oltenii au obținut o victorie categorică pe terenul ultimei clasate, Dinamo București (117-54). A fost meciul de debut al nou-veniților Sebastian Popescu și Ivan Mikulic, dar și primul joc fără coșgheterul Goran Martinic, plecat în Ungaria, la Debrecen. Antrenorul secund al echipei din Bănie, Dan Ioan, a vorbit despre schimbările din lot și despre cum s-a descurcat echipa sâmbătă, în meciul din Capitală. „Meciul de la Dinamo l-am folosit ca un test pentru acesta. A fost și primul joc după o pauză destul de lungă, dar cred că suntem pe un trend ascendent. Am fost mulțumiți de cum s-au comportat băieții. Au înțeles că trebuie să fie serioși pe tot parcursul meciului. Schimbările din lot a fost o decizie a staff-ului tehnic. Am considerat că pentru echipă e mai potrivit stilul de joc al lui Mikulic, iar Martinic nu a fost dat afară. Și-a găsit altă echipă în Ungaria. Nu a fost o despărțire cu tensiuni, s-a încheiat totul amiabil. Scopul este să devenim mai competitivi. Goran avea niște calități indiscutabile, însă noi, cei din colectivul tehnic, am considerat că este mai potrivit stilul de joc al lui Mikulic pentru cum vrem noi să jucăm“.

„Joacă agresiv, foarte rapid“

„Secundul“ lui Rami Hadar a vorbit și despre confruntarea de azi, spunând că Sibiul este o echipă puternică, imprevizibilă. „Sibiul este o echipă foarte atletică. Joacă foarte agresiv, foarte rapid și sunt foarte imprevizibili. Ne-am ocupat de partea de analiză a echipei lor și rămâne să vedem mâine dacă am făcut o treabă bună sau nu. Ne-am bucura ca suporterii să fie alături. Avem nevoie de ei, mai ales la acest meci“, a completat Ioan.
În tur, sibienii s-au impus cu scorul de 108-90.
SCM-U Craiova, care are un meci mai puțin disputat, cel cu Iași, se află pe locul 7, cu 26 de puncte. În ceea ce privește șansele de accedere în Top6, Dan Ioan a spus că acest lucru va depinde și de rezultatele echipei de pe locul șase, BCMU Pitești (29p). „Mai sunt multe meciuri de jucat până la debutul play-off-ului. Din nefericire, nu depindem numai de noi. Chiar dacă vom câștiga toate meciurile până la finalul sezonului regulat avem nevoie de un pas sau mai mulți greșiți ai echipei din Pitești. Sper ca la finele sezonului regulat să fim în Top 6, unde ne dorim cu toții“, a încheiat antrenorul celor de la SCM-U.
Un bilet de intrare la fiecare dintre partidele de mâine costă cinci lei.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS