10.3 C
Craiova
joi, 25 aprilie, 2024
Știri de ultima orăSportVoleibalistele de la CSV Craiova au câștigat un turneu în Bulgaria

Voleibalistele de la CSV Craiova au câștigat un turneu în Bulgaria

Cu o înfrângere şi trei victorii, micuţele voleibaliste de la SCV Craiova au câştigat turneul din Bulgaria

Începutul primăverii le-a adus micuțelor voleibaliste de la clubul CSV Craiova un trofeu internațional. Jucătoarele născute în anii 2006 și 2007 au participat la sfârșitul săptămânii trecute la un puternic turneu amical la Vidin (Bulgaria) și au reușit să-l câștige. Sportivele pregătite de Radu Chifu și Raluca Andrei au înfruntat echipe aflate pe locurile doi, trei și patru în campionatul național de minivolei din țara vecină. La turneu trebuia să fie șase echipe, dar o formație din Serbia nu a mai ajuns. Cele cinci echipe participante au fost împărțite în două grupe. Craiova a jucat într-o grupă de trei formații. A învins formația SK Champion (scor 2-0) și a fost învinsă de SK Tonysport, cu scorul de 2-1. Jucătoarele oltene s-au calificat în semifinale de pe locul doi în grupă și au reușit o nouă victorie, 2-0 cu TSK Sofia. Pentru trofeu, alb-albastrele au luptat cu echipa Tonysport, cea care le învinsese în grupă. Câștigătoarea meciului s-a decis după setul decisiv. Craiova s-a impus cu 2-1, după un decisiv foarte strâns.
La competiția de la Vidin, oltencele au jucat după regulamentul din țara vecină, adică cu șase jucătoare în teren și cu o minge mult mai ușoară. „La ei se joacă altfel, cu șase jucătoare în teren, în loc de patru, cum e la noi, cu un fileu mai mic, care le permite atacuri mai spectaculoase, blocaje, exact ca la senioare. Și ei au jucat inițial în campionat tot cu patru fete în teren, dar au schimbat. Pe noi cel mai mult ne-a încurcat mingea, pentru că era ușoară, de începătoare“, a spus ieri Radu Chifu pentru GdS.

Bulgăroaicele de la Vidin le-au făcut galerie în finală

Fetele au fost însoțite în Bulgaria și de părinți, care le-au susținut, iar în finală au avut parte de o galerie din partea componentelor echipei din Vidin. „Ne-am împrietenit cu fetele din Vidin, care la finală ne-au făcut galerie. La un moment dat, arbitrii le-au zis că nu este frumos ca fiind echipă din Bulgaria să nu-și susțină conaționalele de la Tonysport. A fost o atmosferă frumoasă“, a completat Radu Chifu. Jucătoarele de la CSV, care au contribuit la cucerirea trofeului la Vidin, au fost: Beatrice Iliescu (căpitan), Andra Popa, Andrada Dumitrescu, Andreea Neagu, Eva Vizitiu, Gabriela Mirea, Oana Nețoiu, Alessia Balica, Alexia Băcănoiu, Raluca Puica. Performanța jucătoarelor craiovence vine la câteva luni distanță de când colegele lor mai mari, cadetele, se întorceau cu trofeul din Bulgaria.

S-au calificat cu trei echipe la turneele finale ale Campionatului Național

Micuțelor voleibaliste de la CSV Craiova le merge bine și în campionatul intern. Toate cele trei echipe înscrise în Campionatul Național de Minivolei și de Speranțe s-au calificat la turneul semifinal. La Minivolei, echipa CSV, pregătită de Raluca Andrei, a câștigat grupa F, cu 32 de puncte. Lotul cuprinde jucătoarele: Beatrice Iliescu, Andra Popa, Andrada Dumitrescu, Andreea Neagu, Eva Vizitiu, Gabriela Mirea, Alexia Băcănoiu, Alessia Balica, Oana Nețoiu, Carla Danciu, Cristina Nicolae, Roberta Regep, Maya Căprărescu, Maria Ion, Ana Maria Dumitru.
La categoria Speranțe, CSV Craiova a avut două formații înscrise, care au ocupat primele două locuri în grupă. CSV A a câștigat grupa, cu 30 de puncte, iar CSV B s-a clasat pe locul secund, cu 21 de puncte. Pe locul trei s-a clasat altă echipă craioveană, Colegiul Național „Nicolae Titulescu“, cu 18 puncte, urmată de CSS Slatina (3 puncte). La Minivolei, turneul semifinal va începe pe 31 martie, iar la Speranțe în 13 aprilie. „La Minivolei am câștigat locul 1 detașat. Vor fi patru turnee semifinale a câte șase echipe, iar primele două clasate vor merge mai departe. Ne dorim să câștigăm o medalie la această categorie. Anul trecut ne-am clasat pe locul cinci, acum doi ani am luat medalie de bronz. La Speranțe, obiectivul nostru este calificarea la turneul final. De remarcat faptul că
ne-am calificat cu ambele echipe înscrise, dar nu știu încă dacă vom merge cu amândouă la turneul semifinal. Rămâne să luăm o decizie în scurt timp“, a completat Radu Chifu, cel care antrenează echipele de Speranțe. Din echipa CSV A fac parte sportivele: Miruna Mordunescu, Ramona Nicola, Raluca Ion, Roberta Minea, Evelyn Hertzog, Luiza Dovleac, Beatrice Iliescu, Melania Crăciun, Maria Ion, Cristina Nicolae, Roberta Regep, Maya Căprărescu. Din lotul CSV B fac parte: Andra Popa, Maria Poajgă, Alina Tutunaru, Gabriela Mirea, Bianca Balica, Ștefania Mustățea, Eva Vizitiu, Maria Tică, Lorena Tutunaru, Alexia Băcănoiu, Carla Danciu, Ana Maria Dumitru.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS