22 C
Craiova
joi, 28 martie, 2024
Știri de ultima orăSportVă vrem „lei“, haideți pe ei!

Vă vrem „lei“, haideți pe ei!

Băluță și colegii săi au lucrat intens fazele ofensive la antrenament, pentru că vor să le ofere suporterilor multe motive
de bucurie la meciul cu Dinamo (Foto: Alexandru Vîrtosu)

Universitatea Craiova întâlnește, în sfârșit, pe Dinamo București, în sferturile Cupei României. Marele meci are loc astăzi, de la ora 17.00, pe „Ion Oblemenco“, la câteva zile distanță de la programarea inițială (joi, 1 martie – n.r.), și asta pentru că FRF a fost îngăduitoare cu „câinii“ și a amânat întâlnirea pe motivul condițiilor meteo nefavorabile, deși noul „templu“ din Bănie era pregătit să găzduiască derbiul. Oficialii lui Dinamo au încercat să câștige și mai mult timp, solicitând să se joace pe 13 martie și astfel să-i permită noului antrenor Florin Bratu să recupereze din jucătorii accidentați și să pregătească și mai bine meciul, care ar fi venit imediat după ratarea play-off-ului și moralul bucureștenilor era foarte scăzut. Deși toate acestea sunt de domeniul trecutului, nu au fost ignorate de suporterii olteni, care și-au exprimat nemulțumirea pe site-urile sportive. Aceștia și-au asigurat biletele din timp, fiind nerăbdători să-și vadă favoriții cum elimină din luptă „dușmanul de clasă“ și cum continuă drumul spre trofeul competiției, care pare și mai „neted“ după „isprava“ lui FCSB de la Sibiu.

 

Favoriți pe hârtie, alb-albaștrii trebuie să confirme în teren

 

Formația alb-albastră pornește cu prima șansă la calificarea în sferturile de finală, iar factorii care conduc la această idee sunt următorii: 1. Craiova are un lot mai valoros și asta o demonstrează locurile ocupate la finalul campionatului regulat și linia de clasament; 2. moralul alb-albaștrilor este foarte bun comparativ cu cel al „câinilor“, afectat după ratarea play-off-ului; 3. experiența net superioară a antrenorului Devis Mangia față de Florin Bratu, debutant la o echipă din Liga I; 4. avantajul terenului propriu, cu mențiunea că Băluță și ai lui nu au pierdut niciodată pe noua arenă, 5. publicul, meciul jucându-se cu casa închisă. La toate acestea se adaugă și meciul din returul campionatului regulat, când alb-albaștrii și-au dominat adversarii la toate capitolele și doar două greșeli au făcut ca întâlnirea din Șoseaua „Ștefan cel Mare“ să se încheie 2-2.

E clar că este un meci foarte important și va fi foarte dificil, deoarece pentru adversari este ultima șansă de a salva sezonul. Vor veni aici foarte motivați, dar sunt sigur că noi vom fi foarte concentrați și vom avea o atitudine foarte bună. E greu de crezut că vor schimba ceva în câteva zile de la numirea lui Florin Bratu, dar dacă vor veni cu noutăți legate de sistem, de stil de joc, noi suntem pregătiți să le facem față“, a comentat strategul Științei, Devis Mangia.

Întâlnim o echipă foarte bună și plecăm cu şansa a doua la Craiova. Cred că vom avea o primă și o să vorbesc despre asta cu domnul Negoiţă, deși cred că banii nu sunt primordiali acum. Avem multe lucruri de arătat, am rămas mult în urmă“, a comentat noul „dresor“ de „câini“, Florin Bratu.

 

Beldeanu: Nu mi-e frică de Dinamo, e vai de capul ei!

 

În febra meciului cu Dinamo a intrat și Aurică Beldeanu, fostul mare fotbalist al Craiovei Maxima. „Vulpea“ a împlinit ieri 67 de ani și a afirmat că o victorie concludentă în fața „câinilor“ ar fi cel mai frumos cadou.

Ar fi frumos să-mi facă băieții cadou o victorie mâine (astăzi – n.r.), contra lui Dinamo. Cred că dacă trecem de Dinamo suntem câștigători de Cupă. Nu mi-e frică de Dinamo, e vai de capul ei! A venit Bratu antrenor la ei, dar ce să le facă în câteva zile? Să fim serioși! Important este să joace ai noștri fotbal adevărat, cum au făcut-o cu CFR Cluj, nu ca în partidele cu Sepsi și Timișoara. Trebuie să vedem la ei determinare, dăruire, să regăsim în atitudinea lor spiritul Craiovei. Publicul va fi el al 12-lea jucător, dar băieții trebuie să pună sănătos piciorul la minge… Îmi e teamă de arbitraj, să nu tragă cu ei. Dar dacă noi jucăm ce trebuie, nu are nimeni ce să ne facă și o să câștigăm“, a declarat Aurică Beldeanu, în exclusivitate pentru GdS.

 

Vrăjitoarea: Cred foarte mult în victoria Universității!

 

Invitat la emisiunea „Repriza de Sud”, de la Radio Sud (97,4 FM), fostul atacant al Craiovei și al lui Dinamo, Bogdan Vrăjitoarea, mizează pe un succes al Universității, considerând că Florin Bratu și „haita“ sa nu pot compensa minusurile din joc doar prin ambiție.

Va fi o partidă destul de dificilă, ținând cont că Dinamo joacă aici ultima șansă de a mai prinde un loc de cupe europene. A fost un sezon ratat pentru ei și vin montați să câștige. Nu trebuie subestimați, pentru că un meci de Cupă este întotdeauna greu și ați văzut ce s-a întâmplat la Sibiu, unde FCSB a fost eliminată de Hermannstadt, o echipă din Liga a II-a. Eu sunt foarte optimist, cred foarte mult în victoria Universității și mai cred că anul acesta putem cuceri Cupa României. Îl cunosc bine pe Bratu și marele lui atu e acela că este un bun motivator. Este greu de crezut că a reușit să-și imprime ideile de joc la echipă într-un timp atât de scurt, dar poate aduce un suflu nou prin discuțiile pe care le-a purtat cu jucătorii. Cred că Dinamo va veni aici preocupată mai mult să se apere și să încerce să surprindă pe contraatac. Nu cred că va juca ofensiv de la început, pentru că știe că jucătorii din atacul nostru speculează la maximum spațiile libere și pot surprinde prin rapiditate și tehnicitate. La ce fundași lenți are Dinamo, dacă le lasă spații lui Gustavo, Băluță și Mitriță e clar că nu pot emite pretenții la calificare. De la Dinamo mă tem doar de Nemec, dar am înțeles că este accidentat și nu ar juca. Fotbaliștii noștri trebuie să fie concentrați pe toată durata meciului, iar dacă reușesc asta, calificarea vine de la sine. Este obligatorie victoria și în perspectiva meciurilor din play-off, pentru că am debuta cu un moral excelent“, a declarat Bogdan Vrăjitoarea, la „Repriza de Sud“.

Partida de pe „Ion Oblemenco“ va fi arbitrată de Horațiu Mircea Fesnic (Cluj), ajutat de asistenții Valentin Avram (Bucureşti) și Alexandru Cerei (Cluj) și de „rezerva“ Iulian Călin (Ştefăneşti). Observatori au fost numiți Eduard Dumitrescu (Piteşti) și Viorel Lolea (Reşiţa).

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS