27.3 C
Craiova
marți, 16 aprilie, 2024
Știri de ultima orăSportFotbal / Bancu a calificat-o pe „U” Craiova în semifinalele Cupei României

Fotbal / Bancu a calificat-o pe „U” Craiova în semifinalele Cupei României

Universitatea Craiova a reușit calificarea în semifinalele Cupei României, după un meci foarte disputat cu eterna rivală Dinamo. Alb-albaștrii s-au impus cu 1-0 în confruntarea din această seară, de pe stadionul „Ion Oblemenco“, din sferturile competiției, grației unei „sclipiri” ale mijlocașului Nicușor Bancu.

Alb-albaştrii au făcut o primă repriză excelentă. Bancu a fost primul care i-a ridicat în picioare pe cei aproximativ 28.000 de spectatori, cu un şut pe jos, pe care Penedo l-a prins în doi timpi (‘3). A urmat un şut bun al lui Mitriţă, dar portarul „câinilor“ a reuşit să respingă în corner (’12). În finalul primei părţi Alex Mitriţă a făcut spectacol, trimiţând de două ori în bară. Prima dată dintr-o lovitură liberă executată de la 20 de metri, respinsă cu greu în transversală de Penedo (’39), apoi, după o serie de driblinguri reuşite, a şutat bine din marginea careului mare, iar mingea a lovit butul drin stânga.

„Leii“ au reuşit să-şi facă fanii fericiți în minutul 56, când Bancu a primit o pasă excelentă de la Ferreira, l-a fentat din corp pe Penedo, ieşit în întâmpinare, şi a trimis în poarta goală, declanşând bucuria în tribune (’56, 1-0). Finalul meciului i-a aparţinut lui Dinamo, care a controlat mijlocul terenului şi şi-a creat ocazii prin Torje şi Olteanu, dar plasa lui Mitrovic a rămas nescuturată.

„U“ Craiova: Mitrovic – Popa, Kelic, Ferreira – Martic, Mateiu, Zlatinski, Bancu – Gustavo (’77, Bărbuţ), Băluță, Mitriță (’54, Burlacu). Antrenor: Devis Mangia.

Dinamo: Penedo – Hanca (’62, Romera), Maric, Katsikas, Olteanu – Mahlangu, Monroy – Torje, Nistor, Salomao (’87, Palic) – Pesic (’78, D. Popa). Antrenor: Florin Bratu.

Cartonașe galbene: Gustavo ’22, Bancu ’28, Zlatinski ’29, Dudea ’83 / Torje ’29, Salomao ’79, Nistor ’81, Briceag ’83.

Au arbitrat: Horațiu Fesnic – Vasile Avram, Alexandru Cerei; Iulian Călin.

Observatori: Eduard Dumitrescu, Viorel Lolea.

Pentru Universitatea Craiova urmează debutul în play-off-ul Ligii I. Gruparea alb-albastră va juca în prima etapă cu Astra Giurgiu, confruntarea fiind programată sâmbătă, 10 martie, de la ora 20.45, pe stadionul „Ion Oblemenco”.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS