8 C
Craiova
vineri, 19 aprilie, 2024
Știri de ultima orăSportZece medalii pentru judoka olteni la Campionatul Național

Zece medalii pentru judoka olteni la Campionatul Național

Judoka din Bănie s-au întors cu şase medalii la Campionatul Naţional rezervat cadeţilor

Prima competiție internă de judo din 2018, Campionatul Național rezervat cadeților, s-a desfășurat weekendul trecut la Arad, iar sportivii olteni s-au descurcat bine, reușind să urce pe podium de mai multe ori. Reprezentanții cluburilor craiovene au cucerit șase medalii, iar alte patru clasări pe podium au avut sportivii de la CSM Drobeta Turnu Severin.
Doi sportivi de la Liceul cu Program Sportiv „Petrache Trișcu“ au revenit de la Arad cu medalii de bronz. Este vorba despre Iosif Badea (categoria 60 kilograme) și Romina Popescu (categoria 40 kilograme). De la CS Universitatea Craiova au obținut medalii trei judoka: Oana Andrei (categoria 57 kilograme) – argint, Ionela Băran (categoria 48 kilograme) și Răzvan Dumitru (categoria 90 kilograme) – ambii medalie de bronz. Tot de la acest club, David Mitran (categoria 66 kilograme) s-a clasat pe locul cinci. Și CSM Craiova a avut o medaliată la competiția cadeților. Este vorba de Georgiana Renghea (categoria +70 de kilograme), care a luat medalie de bronz. La aceeași categorie, colega Georgianei de club, Andreea Balica, s-a clasat pe locul cinci. Sportivii craioveni mai sus enumerați sunt pregătiți de profesorii Mihai Voinea și Adrian Nicola.

Au fost mai mici ca adversarii

Antrenorul Mihai Voinea s-a arătat mulțumit, în mare, de rezultate obținute la Arad, punctând faptul că judoka craioveni care au participat la această competiție sunt mai mici de vârstă decât mulți dintre adversari. „În linii mari, rezultatele sunt bune. Competiția a fost pentru sportivi născuți în anii 2001, 2002 și 2003, iar ai mei sunt mai mici, majoritatea în 2003. La anul vor fi toți pe categoria de vârstă și vreau să luăm finala la Craiova. După rezultatele de la competiția de la Arad, o parte dintre sportivii noștri vor fi cooptați în lotul României pentru Campionatul Balcanic, care va fi în Bosnia și Herțegovina, în luna mai. Acum, craiovenii se pregătesc pentru finala Campionatului Național U15, care va fi la finalul săptămânii viitoare la Râmnicu Vâlcea. „Acolo mergem cu speranțe la medalii mult mai strălucitoare. Avem fete care sunt campioane naționale și sperăm să-și reconfirme valoarea“, a încheiat Voinea.

Un titlu național pentru Severin

Iasmina Covaciu a obținut titlul național
Iasmina Covaciu a obținut titlul național

Revenind la Campionatul Național al cadeților, de la Arad, clubul CSM Drobeta Turnu Severin a avut o campioană națională. Este vorba de Iasmina Covaciu, care a fost cea mai bună la categoria 48 de kilograme. De la același club, Ana Maria Vladu (categoria 40 kilograme) s-a clasat pe locul doi, iar doi judoka severineni și-au adjudecat medalie de bronz. Aceștia sunt Roberta Ioviță (categoria 52 kilograme) și Vlad Topală (categoria 81 kilograme). Sportivii sunt antrenați de profesorul Gicu Vasilan.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS