6.4 C
Craiova
marți, 19 martie, 2024
Știri de ultima orăSportDan Pascu: Avem nevoie de un lider pe finalurile de set

Dan Pascu: Avem nevoie de un lider pe finalurile de set

Antrenorul Dan Pascu şi jucătorii Born Hohne (centru) şi Robert Călin au vorbit despre confruntarea cu CSM Bucureşti (Foto: Alexandru Vîrtosu)

Voleibaliștii de la SCM-U Craiova vor disputa sâmbătă ultimul meci din sezonul regulat al Diviziei A1, urmând să primească vizita formației CSM București, de la ora 18.00. Craiovenii vin după un meci thriller, cu Arcada Galați, pierdut cu 3-1 (24-26, 25-23, 28-26,25-23). Asta, după ce acum trei etape alb-albaștrii pierduseră la fel de dramatic confruntarea cu liderul Steaua București, tot cu 3-1. În acest context, antrenorul vicecampioanei, Dan Pascu, a spus că are nevoie de un lider în teren, care să fie decisiv pe finalurile încinse de set, mai ales când echipa sa este în avantaj.

 

Se simte nevoia unui lider. Pe aceste finaluri de set, pe care le-am pierdut și ne-au costat puncte, aveam nevoie de un lider care să-și asume răspunderea și să rezolve mingile grele. Nu îl avem, trebuie să continăm să găsim soluții în așa fel încât să câștigăm meciuri“, spune Pascu.

 

Pascu: Am punctat doar la impresia artistică

 

Tehnicianul și-a amintit că în urmă cu trei ani echipa a traversat o perioadă similiară, în care juca bine, dar nu câștiga.

Îmi amintesc că acum trei ani am avut o perioadă similară în care toată lumea ne felicita pentru jocul prestat, dar nu câștigam. Acum suntem la fel. Punctăm la impresia artistică“, a completat tehnicianul celor de la Craiova.

 

S-au mai întâlnit de trei ori în acest sezon

 

SCM-U se află pe locul șase în clasament, cu 36 de puncte, și indiferent de rezultatul din partida de sâmbătă va intra în play-off de pe acest loc. CSM București se află pe locul patru, cu 41 de puncte, la 15 puncte în spatele liderului Steaua București. Cele două echipe s-au mai întâlnit de trei ori în acest sezon, de două ori în Cupa României, când Craiova a eliminat formația bucureșteană, și o dată în campionat. SCM-U conduce cu 2-1 la victorii.

Vine meciul cu CSM, o echipă apropiată valoric de noi și în clasament, un derbi al etapei. Va fi un meci dificil, cu presiune de ambele părți, pentru că CSM vizează locul patru. Oricine poate câștiga, dar sper că jucând acasă suntem mai încrezători în forțele noastre, pentru că suntem datori la acest capitol“, a mai spus Pascu.

 

Călin, încurajat de Hohne

 

Jucătorul german Bjorn Hohne a spus că absența colegului Răzvan Olteanu, accidentat, a cântărit mult în prestația echipei în partida cu Arcada Galați.

Ne-a lipsit Răzvan, iar la acest nivel orice jucător poate face diferența. Acum lucrăm să câștigăm punctul final dintr-un set. Am jucat ceva meciuri cu CSM, știm cum joacă. Apoi, urmează play-off-ul, o nouă competiție, și sper că vom avea toți jucătorii valizi“, spune neamțul.

Și Robert Călin, cel mai tânăr component al echipei, și care joacă pe același post cu Olteanu, a vorbit despre absența din echipă a internaționalului craiovean.

Ne e foarte greu fără Olteanu, s-a văzut în ultimele meciuri. Nici eu nu am putut ajunge la ultimul joc, pentru că am jucat la juniori“, a spus Călin, care are 17 ani. „Nu doar Olteanu ne-a lipsit. Și tu, Robert, nu mai fi modest. Ești foarte talentat, dar timid. Trebuie să fii mai încrezător în forțele proprii“, l-a sfătuit Hohne pe mezinul echipei.

În ceea ce-l privește pe Răzvan Olteanu, antrenorul Dan Pascu a spus că va face încălzirea alături de colegii săi pentru jocul cu CSM București, dar nu știe dacă îl va și trimite în teren sau dacă îl va menaja în perspectiva meciurilor din play-off, fază a campionatului care va debuta pe 3 martie.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS