8.7 C
Craiova
marți, 19 martie, 2024
Știri de ultima orăSportAlb-albaștrii pun „tunurile“ pe Timișoara

Alb-albaștrii pun „tunurile“ pe Timișoara

Universitatea Craiova întâlnește vineri, de la ora 20.45, pe stadionul „Ion Oblemenco“, pe ACS Poli Timișoara, într-un joc contând pentru etapa a 26-a, ultima din campionatul regulat al Ligii I. Calificată deja în play-off, trupa lui Devis Mangia nu concepe să nu contabilizeze cele trei puncte și astfel să-și răsfețe suporterii, demonstrând totodată că este o forță în România și este îndreptățită să spere la titlul de campioană.

Este un meci foarte important pentru noi și trebuie să-l câștigăm. Noi încercăm să obținem toate punctele din acest ultim meci, apoi, dacă vom încheia campionatul regulat cu 53 puncte și vom începe play-off-ul cu 27, pentru mine este foarte bine. Știu că de regulă, în ultima etapă, mulți antrenori se feresc să folosească jucătorii care sunt la limita suspendării, dar eu nu voi proceda așa, chiar dacă avem cinci jucători cu multe cartonașe galbene (Mateiu, Zlatinski, Mitriță, Burlacu și Screciu – n.r.). Voi pune echipa cea mai bună în teren împotriva Timișoarei, pentru că aceste trei puncte sunt importante, la fel ca și cele din play-off. Singurul meu dubiu pentru acest meci este legat de forma fizică în care se află Mateiu, care are o mică problemă medicală după meciul de la Voluntari. Andrei Burlacu a avut și el mici probleme fizice, dar săptămâna asta l-am văzut în formă“, a afirmat Devis Mangia.

Devis Mangia se bucură pentru noile achiziții, dar crede că Florin Gardoș și Andre Santos au nevoie de timp pentru acomodare, motiv pentru care sunt șanse foarte mici să-i utilizeze cu Timișoara.

Nu știu dacă vor evolua cu Poli. Sunt doi jucători abia sosiți, care trebuie să se obișnuiască cu filosofia noastră despre fotbal, nu sunt încă integrați în sistemul nostru și în mod normal au nevoie de timp de acomodare. Dar să vedem cum se vor prezenta la antrenamentul de astăzi (joi – n.r.) și apoi vom decide. Cu siguranță, voi ține cont și de lucrurile bune pe care le-au făcut jucătorii care au fost cu noi de la început și au făcut o treabă foarte bună“, a mai spus Devis Mangia.

 

Bancu, optimist

 

Reprezentantul „vestiarului“ la conferința de presă, Nicușor Bancu, a subliniat că toată lumea este conectată la meciul cu Poli Timișoara.

Ne așteaptă o partidă dificilă. Toate echipele vin pe «Oblemenco» cu gândul să câștige puncte. Adversarii vor să demonstreze că sunt și ei fotbaliști buni și să plece mai departe, la echipe mult mai bune. Dacă ne vom face jocul nostru obișnuit, vom câștiga fără probleme“, crede mijlocașul oltean, care are trei goluri marcate în acest sezon.

Bancu este de părere că Universitatea este mai puternică prin venirea lui Gardoș și Santos și îi asigură pe fani că vor primi și aceștia „botezul oltenesc“.

Pe Florin îl cunosc de când juca la Steaua, este un fotbalist foarte bun, nu degeaba a plecat la Southampton pe șapte milioane. Cu siguranță și el, și Santos ne vor ajuta foarte mult în etapele ce vor urma. Încă nu le-am făcut botezul, dar nu e timpul pierdut“, a punctat Bancu.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS