10.6 C
Craiova
joi, 25 aprilie, 2024
Știri de ultima orăSportGoana după puncte. CSM Slatina și SCM Craiova se înfruntă azi

Goana după puncte. CSM Slatina și SCM Craiova se înfruntă azi

Cristina Zamfir Florianu, jucătoarea echipei SCM Craiova, va evolua astăzi în oraşul natal, Slatina

Formațiile oltene CSM Slatina și SCM Craiova se înfruntă astăzi, de la ora 16.10 (TVR HD), în sala LPS din Slatina, în ultimul meci din etapa a 16-a din Liga Florilor. Ambele echipe au suferit înfrângeri în Cupa României (optimi). Fără trei jucătoare de bază, Craiova a evoluat sâmbătă la Roman și a fost învinsă cu scorul de 27-22, iar Slatina a jucat luni la Zalău, fiind depășită de formația antrenată de Gheorghe Tadici (scor 23-19). În acest meci, antrenoarea echipei din județul Olt, Victorina Bora, a menajat cele mai bune jucătoare, deoarece nu erau refăcute complet după accidentări, iar pentru gruparea slătineană, aflată în lupta pentru evitarea retrogradării, mult mai importante sunt meciurile din campionat.
Dacă în urmă cu o etapă, în Polivalenta craioveană era alt derbi oltean, între SCM Craiova și HCM Vâlcea, miza fiind locul doi, astăzi cele două combatante au aspirații diferite. Nou-promovata CSM Slatina este în goană după puncte, deoarece ocupă ultimul loc, cu 11 puncte, în timp ce SCM Craiova vrea victoria pentru a se menține pe locul doi în Liga Florilor. Cu un succes azi, Slatina ar părăsi ultimul loc, ar depăși în clasament trei formații (Rapid București, Danubius Galați, Slobozia) și ar egala la puncte echipa de pe locul 10, U Cluj. Dacă, în schimb, SCM Craiova se impune, se va distanța la trei puncte de HCM Vâlcea, ocupanta locului trei.

Albici: Tratăm partida cu seriozitate

Grigore Albici, antrenor cu portarii la formația din Bănie, și jucătoarea Andreea Pricopi au vorbit ieri despre disputa de azi cu Slatina.

 

Tratăm partida cu Slatina cu aceeași seriozitate cu care am tratat toate meciurile. Slatina a făcut surprize în acest campionat, a câștigat câteva meciuri în deplasare, joacă din ce în ce mai bine, așa că ne dorim să intrăm foarte concentrați, să jucăm cât mai bine și să ne facem meciul ușor pentru a încerca să efectuăm unele schimbări în perspectiva meciului următor, cu U Cluj, de duminică“, a spus Albici ieri, la conferința de presă premergătoare jocului cu Slatina.

Tehnicianul nu se teme că jucătoarele din Bănie vor intra relaxate în teren și crede că dacă Dumanska și colegele sale vor juca serios, Slatina nu le poate suprinde. „Ieri (n.r. – marți) am făcut un antrenament destul de puternic, cu intensitate. Le-am văzut foarte concentrate pe fete, foarte hotărâte. Au realizat și ele că avem o echipă foarte bună, avem valoare. Doar mentalul trebuie să lucreze și vom fi acolo unde lotul și condițiile asigurate trebuie să ne ducă. Nu ne poate surprinde Slatina, avem un antrenor experimentat, Bogdan Burcea, și pe Mitică Berbece, care au obținut rezultate importante împreună pentru Brașov. Există forma de moment a jucătoarelor, iar atunci jocul se poate întoarce“, a adăugat Albici.

Pricopi: Vrem victorii până la final

Andreea Pricopi și-ar dori ca echipa sa să câștige toate cele 11 meciuri până la finalul campionatului. Asta ar însemna câștigarea titlului de vicecampioană națională.

Nu ne gândim că vom mai avea înfrângeri până la sfârșitul campionatului. Sperăm să câștigăm toate meciurile. Ne bazăm pe forțele proprii, nu pe ce fac adversarele. Dacă ne facem treaba nu avem stres, presiune, nu trebuie să ne rugăm să piardă Vâlcea sau Cisnădie, urmăritoarele noastre. Trebuie să tratăm serios toate meciurile, chiar dacă suntem cotate cu prima șansă la victorie. Asta nu înseamnă că Slatina sau Cluj se vor da la o parte să câștigăm noi. Cu siguranță, și ele își doresc victoria, dar noi avem nevoie de cele trei puncte și, cu siguranță, vom merge acolo să le luăm. Nu concepem altceva“, a spus Pricopi, care marți a împlinit 24 de ani și a primit de la fani un tort cu poza sa, un tricou cu mesajul #9 Ultras și un trandafir albastru în aranjament alb-albastru.

Nu mai au jucătoare accidentate

O veste bună pentru antrenorii craioveni este că, spre deosebire de partida de la Roman de la sfârșitul săptămânii trecute, toate jucătoarele sunt apte din punct de vedere medical. „Nikolic și-a revenit, a făcut antrenament normal. Klikovac, la fel, dar, din păcate, ieri a fost o mică accidentare și sperăm să-și revină până la meciul cu Slatina. Toate fetele sunt apte și cu dorință mare de a câștiga următoarele meciuri“, a completat ieri Gore Albici.
Meciul de azi va fi unul special pentru Cristina Zamfir Florianu, care revine în orașul natal, Slatina, ca adversară a echipei locale. Și antrenoarea Victorina Bora va înfrunta echipa din orașul natal pe care în 2010 a promovat-o în prima ligă.

Clasament Liga Florilor

1. CSM București 54 puncte (18 meciuri), 2. SCM Craiova 33 p (15 meciuri), 3. HCM Vâlcea 33 p (16 meciuri). 4. Măgura Cisnădie 31 p (16 meciuri). 5. Zalău 16 p (28 meciuri), 6. Bistrița 26 p (16 meciuri), 7. Dunărea Brăila 23 p (16 meciuri), 8. Corona Brașov 21 p (17 meciuri), 9. CSM Roman 21 p (16 meciuri), 10. U Cluj 14 puncte (16 meciuri), 11. Slobozia 13 p (16 meciuri).12. Danubius Galați 12 p (16 meciuri), 13. Rapid București 12 p (17 meciuri), 14. CSM Slatina 11 p (15 meciuri).

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS