8.7 C
Craiova
marți, 19 martie, 2024
Știri de ultima orăSportVoleibalistele craiovene înfruntă Brașovul în play-off

Voleibalistele craiovene înfruntă Brașovul în play-off

Tinerele voleibaliste din Bănie au avut un start de sezon mai anevoios, dar cu trecerea timpului au început să joace mai bine şi au venit şi victoriile

Echipa feminină de volei SCM-U Craiova a încheiat sâmbătă sezonul regulat din Divizia A2, seria vest, cu o victorie obținută pe teren propriu în fața formației CSM Sibiu, cu scorul de 3-0. Jucătoarele antrenate de Lucian Zlotea intră în play-off de pe locul șase, urmând să întâlnească în primul tur formația de pe locul trei, Transilvania Brașov. Se va juca după sistemul „cel mai bun din trei meciuri“, iar primul joc va fi la Brașov, pe 3 martie. A doua partidă se va disputa în Bănie, pe 10 martie, iar dacă va fi nevoie, jocul decisiv va fi la Brașov, în 17 martie.
Antrenorul oltencelor, Lucian Zlotea, a vorbit despre confruntarea cu formația ardeleană. „Șansele sunt 50-50 la sută. Ne dorim să mergem mai departe, acum să vedem dacă o să și reușim. Important este că lucrurile merg bine la noi, echipa este în creștere“, spune tânărul tehnician craiovean, care în toamnă a făcut saltul în antrenorat de la categoria copii la senioare. SCM-U a înregistrat în cele 14 jocuri disputate, 3 victorii și 11 înfrângeri.
După ce la finalul sezonului 2016-2017, Craiova retrogradase din Divizia A1, în toamnă, echipa a fost înscrisă în Divizia A2, fiind încropită cu puțin timp înainte de debutul sezonului, cu jucătoare autohtone, în mare parte foste absolvente ale Colegiului Național „Nicolae Titulescu“, clasa de volei.
Cu un buget la nivel minim, s-a renunțat la ideea aducerii unor voleibaliste din alte orașe, fapt care ar fi presupus cheltuieli suplimentare, cu masa și cazarea. Antrenorul Lucian Zlotea a povestit începuturile acestei echipe. „Echipa a fost făcută, în principal, în ideea de a da posibilitatea voleibalistelor din Craiova să joace pentru orașul natal. Mă refer la fetele care au absolvit Colegiul Național «Nicolae Titulescu» acum doi-trei ani și pe care am dorit să le reactivăm. Unele au fost vârfuri ale generației lor la junioare. Nu au mai avut unde să joace, deci nu au nici un fel de experiență la prima ligă. Nu este vorba de lipsă de valoare, dar am avut nevoie de ceva timp ca fetele să se pună pe picioare. Am început și destul de târziu pregătirea, cu o săptămână și jumătate înainte de startul campionatului. Acum echipa a început să se închege“, a explicat Zlotea.

Mihaela Truță a venit cu experiența

În această iarnă, la echipă a fost readusă o jucătoare de mare experiență, Mihaela Truță, fostă campioană a României, iar prezența sa în teren le-a ajutat mult pe mai tinerele coechipiere. Truță, alături de Andreea Matei au făcut parte și sezonul trecut din lot, când echipa evolua în prima ligă. De altfel, cele două sunt singurele în acest moment cu o experiență mai bogată.
În lotul craiovean sunt trei jucătoare care sunt încă eleve la Colegiul Național „Nicolae Titulescu“. O satisfacție pentru antrenor este aceea că una dintre junioare a avut un salt considerabil din punct de vedere al evoluției. „Cam asta îmi doream, să creștem aceste fete valoric. Să le iau de la nivelul de junioare și să crească. Ridicătoarea Cezara Blendea are 17 ani și a progresat. A învățat multe și sunt mândru să spun acest lucru. Pot spune că obiectivul acestei echipe a fost atins. Pe lângă Blendea au crescut și celelalte fete, au acumulat experiență în perspectiva sezonului viitor“, a completat antrenorul Lucian Zlotea.
De curând s-a alăturat echipei și Iulia Zlotea și ea tot un produs al Colegiului „Nicolae Titulescu“. Soția antrenorului a revenit pe teren la două luni distanță de când a devenit mamă. „Iulia a mai făcut parte din echipa SCM-U Craiova, când era în prima ligă. Acum, după ce a născut, și-a dorit să revină pe teren, a venit la antrenamente, a demonstrat că poate să ne ajute. Este o sportivă cu calități, cu talie înaltă“, a mai spus Lucian Zlotea, fiul regretatului jucător al echipei de volei Universitatea Craiova, Marcel Zlotea.
Lotul echipei SCM-U Craiova cuprinde jucătoarele: Cezara Blendea, Codruța Radu, Mihaela Truță, Anca Andreescu, Iulia Zlotea, Andreea Matei, Alina Ghițulescu, Antonia Lupu-Bangă, Alexandra Purcea, Bianca Firan, Andra Pârvulescu și Elena Dorobanțu.
Celelalte partide din play-off-ul Diviziei A2 de volei feminin: CSU Oradea (locul 2) – Volei Club Deva (7), CSU Politehnica Timișoara (4) – CSM Sibiu (5). FC Argeș Pitești s-a calificat în turul următor, deoarece echipa din Târgu Mureș s-a retras. Câștigătoarele confruntărilor din această fază se vor califica în faza a doua din play-off, unde se va juca fiecare cu fiecare. Primele două clasate în această serie vor întâlni primele două formații din cealaltă serie în turneul de promovare în Divizia A1.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS